Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

MAGYAR ELHÍZÁSTUDOMÁNYI TÁRSASÁG KONGRESSZUSA

metk

A Magyar Elhízástudományi Társaság XXVI. Kongresszusán voltunk Budapesten a Danubius Hotel Flamenco szállodában 2018. november 30-án.
A Kongresszus mottója: Elhízás: ok vagy okozat?

Halmy Eszternek, a kongresszus elnökének szavait idézve: „A túlsúly és elhízás növekvő trendje és egyre súlyosabb megjelenési formája világszerte kihívás elé állítja az egészségügyi rendszereket. Együttes előfordulása a hazai felnőtt lakosság több, mint kétharmadát érinti napjainkban.”
A gyermekkori elhízás is egyre nagyobb arányban van jelen, minden 4.-5. gyermek hazánkban túlsúlyos vagy elhízott.

Az Egészségügyi Világszervezet már 1998-ban krónikus visszatérő betegségnek nyilvánította az elhízást, és így nem tekinthető esztétikai kérdésnek.
A túltáplálkozás és a fizikai inaktivitás két alapvető faktorként fogható fel, amelyek mellett mintegy 30 bizonyított tényezőt is figyelembe kell venni!
Az elhízás olyan soktényezős, komplikált krónikus betegség, amely túlmutat az egyéni kontrollon és kezelést igényel.

metk 1

A fizikai inaktivitás globálisan közel annyi halálozásért felelős, mint a dohányzás - tudtuk meg Dr. Martos Éva előadásából. Becslések szerint évente 1 millióan halnak meg Európában önmagában a fizikai inaktivitás következményeként, minden 10. halálesetért az inaktív életmód tehető felelőssé! Heti 150perc, napi 30perc mozgásra lenne szükségünk minimum.

Az 50 éven felüliek több, mint 6 órát néznek naponta TV-t, ami hatással van a táplálkozási szokásaikra (este étkeznek), befolyásolják őket a reklámok, tévénézés közben ritkán állnak fel.
Magyarországon csak a lakosság 30% mozog 150 percet hetente.
Napi 1 könyvfejezet elolvasása meghosszabbítja az életet, még akkor is ha nem futva, hanem ülve olvasunk! Ülj keveset és mozogj többet!

Köszönet Schmidt Ferenc Igazgató Úrnak, hogy idén másodszor részesei lehettünk e szakmai kongresszusnak és felvehettük az ott lévő szakmai kollégákkal a kapcsolatot!

Az Életfa Program szakmaisága és szakmai kapcsolatai biztonságot nyújtanak tagságunk számára!

Szeretettel:
Hegyi Gyöngyi
értékesítési igazgató
Természetgyógyász
06-704572712

metk 2

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok