Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

Miskolci Központi Életfa Főzőklub – Az átadható tudás.

mfk 1603Séf: Ágoston Tamás

„Az élet olyan, mint a főzés. Minden attól függ, hogy mit, mikor és hogyan keverünk az ételhez. Néha a receptet követjük, néha viszont rögtönözünk.”

Roger Von Oech

Minden klub tartogat új érdekes dolgokat számunkra

mfk 1603 1A Just és Nahrin termékek bemutatása az innováció tükrében. Ezt az előadás címet viselte Szilágyi Ildikó előadás. Kiemelve a termékek egyediségét. Mik a jelentős különbözőségei az Életfa Program termékeinek a piacon elérhető készítményekhez képest? Mitől specifikusak, milyen fejlesztéseket alkalmaz a svájci gyártó, ami gyakran megelőzi a piaci igényeket is. Az előadó jó mondatokat és érvrendszert osztott meg az értékesítés segítésére.

A Főzőklub keretében Zöldséglevest árpagyönggyel, és Sajtos kínai kel paradicsommártással készült. A receptet és az elkészítést lentebb lehet elolvasni.

A Nyitott Szponzori előadás keretében, melyet számomra nyílt lehetőség tolmácsolni, a következőkre szerettem volna felhívni a figyelmet. Az előadás címe: „Hogyan kezeld, a megújulást elősegítő változásokat? Hogyan szerezz a megújuláshoz szükséges tudást?  Légy a tudás elkötelezettje. Legyél jó példa a munkatársaid előtt a tanulásban. Sokat kell tanulnod, ahhoz, hogy taníthass. Az üzlet kötőanyaga a tudás, ha nincs meg összeomlik. A tudás a megújulás és a magabiztosság záloga.

Starkné Szabó Eszter dietetikus szakmai javaslata alapján, Ágoston Tamás Nahrin séfünk készítette el ezt a különleges ételt. A fűszerek mind a Nahrin só pótló fűszercsaládjából kerültek ki. Íme, a recept:

mfk 1603 2

Nahrin zöldségleves árpagyönggyel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 l víz
  • 40 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldborsó)
  • 1/2 csomag tavaszi újhagyma
  • 4 dkg árpagyöngy

Elkészítés:

Az árpagyöngyöt beáztatjuk (akár előző este), a zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk, az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. Hideg vízben feltesszük főzni a zöldségeket és mikor megpuhult ízesítjük Nahrin zöldséglevessel. Az árpagyöngyöt külön vízben főzzük ki, míg puha nem lesz (elkészítési ideje kb. kétszerese a rizsének) és leöblítés után tegyük a levesbe.
Ízlés szerint Nahrin fűszerek: Bors, Nahrom

mfk 1603 3Sajtos kínai kel paradicsommártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 db nagyobb kínai kel (vagy kelkáposzta) levél
  • 12 dkg sovány sajt (fele lehet füstölt)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 ek olaj
  • A puliszkához:
  • 30 dkg kukoricadara
  • kb. 1 liter víz
  • kevés só
  • Nahrin fűszerek: Nahrom, fokhagyma, bors, tengeri algás só pótló, húsfűszer

Elkészítés:

A kel levelek vastag, fehér részét levágjuk és forró sós vízben leforrázzuk, majd egy tálcára tesszük kihűlni. Közben megfőzzük a puliszkát: 1 liter vízbe teszünk tengeri algás sópótlót és amikor a víz forrni kezd, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a kukoricadarát. Folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Amikor már keményedik, hozzá keverjük a reszelt főtt tojást, a pirított hagymát és fűszerezzük borssal, fokhagymával, Nahrommal, húsfűszerrel. Intenzíven érdemes fűszerezni, hogy betekerve a káposztába is finom, ízletes legyen. Olajjal megkent alufóliára teszünk egy levelet – ha pici, akkor kettőt egymás mellé úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Rákenjük a tölteléket, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Óvatosan feltekerjük és becsomagoljuk az alufóliával. Így teszünk a maradék alapanyaggal is. Tepsibe tesszük és 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
mfk 1603 4Paradicsommártással kínáljuk. TIPP: a paradicsommártásba a paradicsomléhez tehetünk Nahrin szárított zöldségkeveréket + hámozott paradicsomot és átforralva, leturmixolva már elég sűrű lesz, így nem kell bele liszt.

Kedves Eszter köszönjük a szép leírást és a menü ajánlatot! :)

Szeretettel: Varga Gyula hálózati vezető

mfk 1603 5

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok