Menu

just logo uj     nahrinlogo       

A+ A A-

Életfa Program

PÉNZT VAGY ÉLETET!

 pve

Kedves Fiatal Barátom!

Nagy vágyakkal indulsz a felnőttek világába? Rendben van, ez nagyon jó! Profi akarsz lenni vagy amatőr? Profi? Oké! Tiéd lehet a világ! Tudod, hogy merre van a Neked megfelelő út? Ha igen, akkor ez is „pipa”! Mehetsz sikeres vállalkozóhoz munkatársnak, mehetsz multihoz itthon vagy külföldön, lehetsz önálló vállalkozó (is)! Van választék bőven, számtalan tapasztalatot szerezhetsz, fejlődhetsz, vagy éppen butulhatsz. Egy dologra kérlek: Ne add fel az álmaidat! Még akkor sem, ha ezt pillanatnyilag busásan megfizetik!

Ne légy mások sikerének az áldozata, puszta kiszolgálója! Találd meg a biztos helyed, hogy profivá válhass!

Kedves Tapasztalt és Bölcs Barátaim!

Megvannak még azok a vágyaid, amikkel nekiindultál az életnek? Érzed a saját felelősséged a sorsod alakulásában? Úgy élsz, ahogy elképzelted? Van pénzed és minőségi életed?

Neked fel merem tenni ezeket a kérdéseket, mert tudom, hogy hasonlóan gondolkozol, mint én. Hiszen Te is Életfás vagy! Ha megvan az utad, akkor Veled együtt örülök, hogy egy kicsit részesei lehettünk az életednek és a sikereidnek. Ha még nem találtál rá, akkor ne feledd: Sohasem késő! A változtatás képessége nem az életkortól függ! Akárhány éves vagy, vár Rád a holnap ígérete. Ehhez, azonban ma kell változtatni!

ELKÉPZELEM!

 • Pénzt vagy életet!
 • Lehetne esetleg mindkettőt?
 • Persze!
 • Oké! Csak nem adni, hanem kapni!

ELMONDANÁM!

Így azért ritkán szegezik Neked a kérdést, ugye? Pedig annyira logikus! Hiszen azért születünk ide a Földre, hogy legyen pénzünk is és életünk is!

Akkor meg miért nincs? Vagy miért nincs elég? Se pénz, se életminőség! Gondolkozzunk egy kicsit!

KÉRDEZEM!

 • Ki akadályoz meg Téged abban, hogy legyen pénzed?
 • Ki akadályoz meg abban Téged, hogy arra költsd a pénzedet, ami jó Neked?

AMATŐR VÁLASZ!

 • Az ország, a rendszer, a kormány, a „Szabadkőművesek”, az egész világ, a család, a szomszéd, a főnök, a …
 • A választék óriási! A gond csak az, hogy a felsorolásból mindössze egy tétel hiányzik:

PROFI VÁLASZ!

 • Én magam!

AMATŐR MEGOLDÁS!

Találhatsz számtalan „külsős” felelőst a Te kielégítetlen vágyaidért. Még átmenetileg jól is érezheted Magad. Viszont lesz ettől több pénzed, jobb életed? Csak nem gondolod, hogy más azért fog dolgozni, hogy a Te problémáidat oldja meg, és a sajátjaival pedig nem foglalkozik?

PROFI MEGOLDÁS!

Én vagyok az első számú felelős a sorsom alakulásáért. Nincs elég pénzem? Változtatok a hozzáállásomon! Nem élek jól? Változtatok az életemen!

Hogyan?

 1. Másképpen gondolkozom, megtanulok úgy gondolkozni, mint a sikeres emberek.
 2. A kellő időben meghozom a jó döntéseket.
 3. Azonnal cselekszem, a céljaim szerint kitartóan, eredményorientáltan.
 4. Kezembe veszem a sorsomat, ellenőrzöm magam, ha kell, változtatok.
 5. Begyűjtöm az eredményt!

MINDENKINEK SZÜKSÉGE VAN TÁMOGATÓRA! PROFINAK PROFIRA, AMATŐRNEK AMATŐRRE!

Mi a profiktól tanulunk, ezért profi támogatást nyújtunk. Kérlek, ne várj tőlünk amatőr vezetést!

Ismerj meg minket nagyon, és dönts! Ezután gyere hozzánk! Várunk Rád nagy segíteni akarással és 17.000 emberéves közvetlen munkatapasztalattal!

Élvezzük ki 2017 még ránk váró értékeit! Tegyünk együtt, hogy most legyen eddigi életünk legjobb, legszebb karácsonya, és boldogan várhassuk az új év csodálatos eljövetelét!

Szeretettel:
Schmidt Ferenc

 

Egyszer volt, hol nem lesz …

evhnl

Ha jól emlékszem, majdnem így kezdődtek a mesék, amiket gyerekkoromban hallgattam óriási érdeklődéssel és szent áhítattal.

Most a rádióban hallom a Honeybeast együttes fülbemászó dalát:

És huss, el is illant már
Szálló lufi, mit vártál?
Egy perc csak a bódottá
És emlékké lett - cudar élet
És pont mikor megvolt már
Ez van, kiakadnod kár
Ó nem, dehogy álmodtál
És fuss el véle, ez a vége.

Ugye ez úgy hangzik, mint az „Itt a vége, fuss el véle!”

Ez a mesevilág, ez a slágervilág. És hol van az életünk? Egy része az álmok meséjében, másik része pedig a pillanatok elillanó varázsában? Hogyan éljünk úgy, hogy ne bánjuk meg azt, ami volt, örüljünk annak, ami van, és higgyük azt, hogy lesz még holnapunk?

Én azt javaslom Neked kedves Olvasó, hogy barátkozz meg az idővel! Őt nem tudja senki befolyásolni, nem lehet becsapni, nem lehet lefizetni! Akármit csinálsz, a mi világunkban ő az úr, töretlenül halad a maga útján. Akkor is, ha jóban vagy vele, és akkor is, ha rossz a viszonyotok!

Ne akard visszafordítani, úgyse sikerül, ne menj vissza folyton a saját múltadba, és ne keseregj azon, hogy mi mindent kellett volna másképpen csinálnod!

Barátkozz meg az idővel, értékeld azt, hogy ma élsz, és olyanná teheted a napodat, amilyenné akarod! Színezd, mozgasd, végezz csuda dolgokat! Élni csak a mában tudsz! Keresd a mosolyt, az igazi értéket, és tervezd a még szebb holnapod!

Nem tudhatod, hogy lesz-e holnapod, ezért tégy meg mindent, amit ma megtehetsz! Minden nap estéjén gondosan zárd be azt az ajtót, ahol beléptél a mába, és nyiss ki egy újabb ajtót, amin keresztül be fogsz lépni a holnap fényes szobájába!

Ez nem mese:

Az Életfa Programban kapsz egy befogadó nagy családot, annyi értéket, amennyi pontosan elég ahhoz, hogy szép életet élhess. Minden nap kapsz nálunk új lehetőséget a minőségi életre. Neked csak egy dolgod van: Élj a lehetőségekkel! Mert vigyázz, a dal itt is muzsikál: „És huss, el is illant már”, és a mese úgy válik valósággá, hogy „Egyszer volt, hol nem lesz”!

Ilyen csodanap volt a Just Hungária 20 éves Jubileumi Találkozója Debrecenben.

Fantasztikus érzés, egy életre szóló élmény volt! Akik ott voltak, tanúsíthatják, akik pedig nem jöttek el, … „huss, el is illant már” érzéssel zárhatták azt a napot. Minket az időjárás nem befolyásolt, melegünk volt, és jól eláztunk. Színesre festettük a napunkat, a Just magyarországi történetének eddigi legfontosabb ünnepét. Főztünk, játszottunk, sportoltunk, színházat játszottunk, táncoltunk, horgásztunk, és ki tudja még mi mindent éltünk meg azon a napon.

Együtt voltunk, együtt lélegeztünk, együtt nevettünk, és … szerettünk! Szerettük egymást, szerettünk élni!

Köszönöm mindazoknak, akik részvételükkel, munkájukkal, segítőkészségükkel hozzájárultak ahhoz, hogy felejthetetlen legyen nekünk ez az ünnepnap!

Javaslom, hogy gyere el a jövőben minden rendezvényünkre, mert mindegyik, kivétel nélkül, Neked szól, Érted van! Azért, hogy élj, azért, hogy érezd, érdemes élned!

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

 

Élj fiatal életet!

efe

Ebben az évben az előadásaimban leggyakrabban az élet szépségéről beszéltem, hiszen

AZ ÉLET SZÉP!

Mindössze az a feladatunk, hogy vegyük észre azokat a dolgokat, amitől valóban szép az életünk.

Te hogy gondolod kedves Olvasóm?

Szürkének látod a napjaidat vagy színesnek? Milyen arcok vesznek körül? Milyen hangokat hall a füled? Mit lát a szemed?

Vidámságot, örömet vagy éppen panaszkodást, irigységet?

Tudd, hogy azt érzékeled, amit hiszel! Sír valaki? Örömében vagy bánatában? Nevet valaki? Vidám vagy kínjában nevet? A világ olyan, amilyennek látni akarod, a közvetlen társaságod pedig azokból áll, akiket kiválasztasz Magad mellé.

Te döntöd el, hogyan fogsz élni.

A fiatalságod és az öregséged elsősorban attól függ, hogy milyen életet élsz!

Célokkal teli, aktív, színes, szeretetteljes életet, vagy éppen egy megfáradt, lustálkodó, fölöslegesen aggodalmaskodó, szürke életet.

Én tavaly szinte minden alkalommal idéztem a nagy gondolkodó, Voltaire szavait:

„Úgy döntöttem, hogy boldog leszek, mert az nagyon egészséges.”

A világhírű színésznő, Meryl Streep megfogadta édesanyja egy egész életre szóló tanácsát:

„Bármit megtehetsz, ha igazán elhatározod magad! Ha lusta vagy, akkor elbuksz. De ha tényleg elhatározod és megküzdesz érte, akkor bármit elérhetsz!”

Valóban, ahhoz, hogy az életünket szépnek éljük meg, kell egy jó döntés.

Azonban a döntés még nem elég, kell a hit, az elszántság, az akarat a nehéz pillanatokban is.

Viszont még ez sem elég, mert tudnunk kell, hogy miért élünk, kell, hogy legyen egy nagyszerű jövőképünk, és szilárd értékrenddel kell rendelkeznünk.

Ha mindez megvan, akkor már „csak” tenni kell a céljaink eléréséért. Lelkes kezdés után kitartó aktivitással!

Nem baj, ha még nem elég színes az életed! Ami volt, az elmúlt. Ami jön, az lesz a Tiéd! Jöjjenek hát a színek!

Tudd, hogy az Életfa Program híres festő!

Sok ember, sok család megfakult életét festette már színesre. Ez pedig még csak a kezdet.

Egymillió családhoz fogunk eljutni segítő kezeinkkel, értelmesen, tisztán gondolkodó programunkkal, hiteles tudásunkkal, értékteremtő, nyerő csapatunkkal!

Hogy miért vagyok ebben biztos?

Azért, mert én is azt vallom, amit Nietzsche mondott egykor:

„Akinek az életében megvan a „miért”, az képes elviselni csaknem minden „hogyant”.”

Nekünk, itt az Életfa Programban megvan a „miértünk”. Tudjuk, hogy miért élünk, hogy miért dolgozunk, hogy miért segítünk, és miért teremtjük meg a magas minőségű életet a velünk együtt haladók számára. Ezért legyőzhetetlenek vagyunk, elviselünk bármilyen „hogyant”!

Nekünk is szükségünk van pozitív társakra. Megtaláltuk őket! Olyan társakat, akikkel bátran tervezhetünk.

A Just és a Nahrin svájci cégek már három generáció óta őrzik prémium kategóriás helyezésüket a világ piacán. Büszkén vállaljuk velük a kizárólagos partnerséget az újabb három generáció idejére!

Magas minőségű országos egészségőrző programunk olyan kiváló, igényesen gondolkodó és tevékenykedő hazai partnereket fogad be, akik kétségkívül a megállíthatatlan fejlődés, a biztos holnap garanciái.

Ilyen lehetsz Te is, ha meghozod a jó döntést!

Mi szeretjük a céljainkat, szeretjük a munkánkat, szeretjük az embereket. Ettől szép az életünk!

Gyere és tarts velünk, mert velünk együtt szép az élet!

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

 

2017

2017

Kedves Olvasónk!

Újabb év telt el a közös életünkben. Újabb 365 nap lehetőség arra, hogy tegyünk valamit saját magunkért, a szeretteinkért. Ha megtettük, akkor megtettük azt, amit kell, ha nem, akkor nem. A vonat elment, és mi itt vagyunk. Itt vagyunk az újabb szerelvényen, aminek az egyedi azonosítója: 2017! A szerelvény elindult, és Te újabb esélyt kapsz arra, hogy élvezd az utazást, élvezd az életet.

Nézz ki az ablakon, és lásd meg, hogy milyen szép a táj! Figyeld az elsuhanó településeket, az emberek arcát, érezd az Élet szépségét!

Minden szépség Érted van, Neked mutatja meg magát. Egyetlen dolgod, hogy vedd észre!

A „szép” kinek szép? Csak a kiváltságosoknak? Csak a törtetőknek? Nem! A „szép” mindenkinek szép, aki őt szépnek látja.

Az élet egyszerű.

A szép az szép, a jó az jó, a tisztesség az tisztesség, …, és még sorolhatnám a végtelenségig.

Ne engedd, hogy félrevezessenek, hogy bonyolulttá tegyék az életed, hogy mások mondják meg, mi a jó Neked! Tudd, és éld Te a saját következő évedet. Ha biztosan tudod, hogy hova akarsz utazni, milyen környezetben, kivel, és hiszed az utad szépségét és jóságát, akkor jó szerelvényre szálltál. Mi is ezen a vonaton utazunk, Veled! Ígérem, kellemes társaság leszünk a Számodra, mert örülünk Neked, látjuk Benned az értéket. A mi szerelvényünk, a 2017-es, jó irányba tart!

Kedves Olvasóm!

Köszönöm Neked mindazt, amit eddig az Életfa Programért tettél, azt, hogy az értékes gondolataid közé bekerültünk mi is!

Tudom, hogy az idő rohan, tele van mindenféle hamis csábítással, számító és felelőtlen ígérgetéssel, nyomással és sürgetéssel. ... És Te mégis kitartasz mellettünk, befogadsz minket úgy, ahogyan mi is befogadunk Téged.

Az Életfa Program legfőbb értéke Te vagy, az igényesen, felelősen gondolkodó és cselekvő ember. Bebizonyítottad, hogy lehet Rád számítani, és képes vagy tenni is az ország javára.

Hozzon a 2017-es év Számodra egészséget, minőségi életkörülményeket és „minden magyarok” szeretetét! Mert megérdemled!

Boldognak születtél e hazába!

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

„Úgy döntöttem, hogy boldog leszek, mert az nagyon egészséges.” (Voltaire)

udhbl

Sikerévünk őszi indításaként ismét csodálatos élményben lehetett részünk; mintegy kétszázan, együtt élhettük át a 73. Életfa Konferenciánkat. Akik jelenlétükkel is hozzájárultak az értékteremtésünkhöz, meg tudnak erősíteni engem abban a szilárd hitemben, hogy érdemes velünk tartani!

Hogy miért vagyok ebben biztos?

Azért, mert „Úgy döntöttem, hogy boldog leszek, mert az nagyon egészséges.” (Voltaire)

Az én boldogságom pedig erősen függ azoktól, akik körbevesznek engem. A gondolataimmal, a szavaimmal, a tetteimmel én döntöm el, hogy kikkel kívánom eltölteni a megkapott időmet, az életemet. Nekem lehetőségem van tanulni és tanítani, segítséget kapni és adni, dolgozni és szórakozni. Ha olyannak ajándékozom az időmet, aki a boldogságom ellen él, akkor nem jut annak, aki velem együtt szeretne boldog lenni („… mert az nagyon egészséges…”).

Az életembe rengeteg ember belefér. John C. Maxwell szerint életünk során legalább tízezer emberre szoktunk befolyást gyakorolni. Ha én tízezer emberre vagyok hatással, és ők is tízezer-tízezer embertársukra, akkor összefogva nagyon gyorsan eljutunk az ország minden lakosához.

A kérdés csupán az, hogy milyen az a hatás, amit mi közvetítünk a környezetünk felé; egészséges vagy egészségtelen?!

A küldetésünkben az egészséges életvitel hirdetése szerepel:

„Azért élünk a programunk szerint, hogy az emberek és a családok tömegeinek biztosítsunk lehetőséget az egészséges életre, szellemi, lelki és fizikai fejlődésre, valamint minőségi életkörülmények megteremtésére.

Célunk az egészség megőrzése, visszanyerése a természet erejével, a magas minőségű termékek teljességével, kiváló szolgáltatásokon keresztül.”

Márpedig a küldetés arra való, hogy aszerint gondolkozzunk és tevékenykedjünk nap mint nap. Ne felejtsük el, hiszen ez az életünk!

Én boldogan élem meg a napjaimat Veletek, akár van probléma, akár nincs. Hiszem és tudom, hogy együtt mindent elérhetünk, amire vágyom. Ez a hit csak rajtam múlik! Megadja az életem értelmét, mások szeretetét, alkotást a velem tartókkal, megbocsájtást a gáncsoskodók felé. Tudom, hogy mindenkiben van olyan érték, ami másokban nincs, és hiszem, hogy az életem során egyre több ilyen kincsre bukkanok, Veletek együtt. Ha Te is így gondolkozol és hiszel, akkor a Te álmaid is valóra válnak!

A sikereinknek örülök, a nehézségeinkből pedig tanulok.

Azt kívánom Neked Kedves Olvasó, hogy Te is hozd meg bátran a döntést! Te is akarj annyira minket, amennyire mi akarunk Téged!

Hidd el, hogy jár Neked mindaz, amit a küldetésünkben megfogalmaztunk! Nélkülözhetetlen érték lakozik Benned. Kérlek, gyere és haladj velünk, és éljünk olyan magas minőségű életet, ahol nem kell nélkülöznünk a Benned rejlő kincseket!

Légy bátor és merész az álmaidban, a céljaidban, a mindennapjaidban!

Szeretetre születtél!

Megadod? Megkapod?

Itt van egy csodálatos, ragyogó ősz. Jönnek a kevésbé látványos hónapok, száz és ezer rejtett csodával. Van, aki meglátja ezeket a kincseket, és van, aki nem. Te láss, és ne csak nézz! S ha rátalálsz az örömforrásra, engedj másokat is oda, mutasd meg az utat, ami odavezet!

Készülődik a Természet a „takarodó” elfújásához. Ezzel együtt az emberek készülődnek egy „ébresztőre”, egy születésre. Amikor a természet pihen, mi akkor ünneplünk. Ünneplünk és szeretünk, a lelkünk tüzénél melegszünk.

Ha eljön az ideje, gondolj arra, hogy egy hatalmas család fogja meg a kezed!

A család neve: Életfa Program

Legyen szép a Karácsonyod!

Szeretettel:

Schmidt Ferenc