Menu

just logo uj     nahrinlogo       

A+ A A-

ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS A GYEREK KLUBBAN

akagyk

Mint mindig, most is izgalommal készülődtem a gyerek klubra, ami a 78. Életfa Konferencia alatt volt megtartva. Hetekkel korábban kezdtük el a terveket szövögetni Vargáné Marikával. Fő téma az adventi készülődés volt. Több felöl igyekeztünk közelíteni a témához, hiszen a gyerekek többsége nem sokat tud erről a népszokásról. Készítettünk süteményt, adventi koszorút, karácsonyi manót, úszó gyertyát és karácsonyi képeslapot is. Szabó Tomi segített abban, hogy a kézműveskedés alatt elgémberedett tagjainkat megmozgathassuk. A nap folyamán többször hívta a gyerekeket, hogy vele és csapatával tornázzanak közösen.

Nagyon szép adventi koszorúkat készítettek a gyerekek Marika és Anikó segítségével, amelyeket a miskolci és a budapesti központi klub kapott meg ajándékba. Gálné Anita az úszó gyertya készítésénél segített rengeteget, ill. ott ahol látta, hogy elkél a segítség.

Jó magam a sütemény készítés rejtelmeibe igyekeztem bevezetni az arra vállalkozó gyerekeket. Ezt a tevékenységet teljes titokban terveztük és végeztük. A Konferencia előtti egyik beharangozóba sem írta bele Marika. Minden desszert-golyót mignon papírba tettünk mert megbeszéltük hogy a konferencia végén minden résztvevő felnőttet megkínálunk vele: így kívánva kellemes adventi készülődést és boldog ünnepeket Természetesen a "fő cukrászok" és a gyerekek kóstolhatták meg először ezt a finom, de mégis egészséges süteményt. A tálalásban és szervírozásban is a gyerekek voltak a segítségünkre. Végül is nem várt sikert arattunk ezzel a gesztussal. Mindenkinek nagyon ízlett a meglepetés és rengetegen kérték el a receptjét Köszönöm minden felnőttnek és gyereknek a segítségét. Ismét hatalmas élménnyel lettem gazdagabb. Befejezésül had írjam ide egyik kislány mindent elmondó mondatát: "Olyan rossz az Anyukámnak! Miért? - kérdeztem. Ő egész nap bent van a Konferencián mi meg olyan sok érdekes dolgot csinálunk!"

Ui.: A sárgarépás-desszertgolyó „Gyerek Klub” változatának leírása (hasonlót készítettünk a beregdaróci gyerek táborban is):

 • 40 dkg reszelt sárgarépa
 • 40 dkg reszelt alma
 • 30-35 dkg édes morzsa /attól függ mennyire leveses az alma/
 • 5 dkg méz
 • 10-12 csepp ciromolaj
 • 1 kiskanál fahéj
 • 1-2 evőkanál Nahrofit vanília.

Az elkészített golyók felét kókuszreszelékbe forgattuk a másik felét pedig Nahrofit kávéval összekevert darált dióba /10dkg dió-1 evőkanál kávé/.

Remélem, hogy a süti elkészítése és elfogyasztása legalább olyan örömet fog okozni, mint nekünk!!!☺

Szeretettel:
Kecskésné Ildikó

akagyk 1

Életfa Program Gyerek Klub

egyk

Az idei év legmozgalmasabb Gyerek Klubjának lehettünk részesei november 18-án, szombaton a CEU Konferenciaközpontban.
Programokban, feladatokban nem volt hiány, mindenki találhatott kedvének, hangulatának megfelelőt.
A Mozgás Team közreműködésével egész napos sportprogram részesei lehettünk – már ha bírtuk erővel, energiával!
Pihenésképpen a régi, megszokott Gyerekkuckónkban otthonra is készíthettünk úszógyertyát, karácsonyi ajándékot. Délután pedig manót, mikulást alkothattunk.
A közelgő ünnepekre gondolva a Központi Kluboknak saját készítésű adventi koszorút ajándékoztunk, amit át is adtunk a klubok vezetőinek nagy-nagy szeretettel.
S hogy a szülők, vendégek se maradjanak ajándék nélkül, vállalkozó kedvű lányaink és fiaink(!) almás-sárgarépás desszertgolyót kevertek-kavartak Kecskésné Ildikó irányításával, ezzel a finomsággal kívánva mindenkinek Kellemes Ünnepeket!
A nap csúcspontját „Az én mesém” meseíró, történetíró verseny eredményhirdetése és díjátadása jelentette. A nap folyamán többször is kíváncsian puhatolóztak az érintettek, izgatottan várták az eredményeket.
A meséket kifüggesztettük, így rendezvényünk résztvevői is elolvashatták.
A pályaműveket szakmai zsűri: Tihanyi Edit, Verebes Linda, Ozsváth Sándor értékelte – ezúton is köszönjük a közreműködést!
Számos értékes-érdekes mesét írtak a gyerekek, így olyan szoros eredmények születtek, hogy korcsoportonként a zsűri által legtöbb pontot kapott és legjobbnak tartott első helyezést osztottuk ki, a többi pályázó holtversenyben a II. helyezéssel járó oklevelet és ajándékot vihette haza.

A 2017.évi „Az Én mesém” meseíró, történetíró verseny

II. helyezettek:

Bacskai Lilla Eszter
Balogh Luca
Englóhner Adél
Farkas Kincső
Kocsis Krisztina Jázmin
Nagy Márk Sándor
Ott Kincső
Schmidt Adrienn
Temesvári Borbála
Vámos Katalin
Vereb Édua Flóra.

A 2017.évi „Az Én mesém” meseíró, történetíró verseny

3. kategória, I. helyezett:

SEPER DIÁNA ANNA,

a mese címe: Az álmok nyomában

A 2017.évi „Az Én mesém” meseíró, történetíró verseny

2. kategória, I. helyezett:

STARK PETRA

a mese címe: Bendegúz királyfi

A 2017.évi „Az Én mesém” meseíró, történetíró verseny

1. kategória, I. helyezett:

STARK PÉTER ANDOR

a mese címe: Az Életfa meg a kerti manó.

 

GRATULÁLUNK minden kedves pályázónknak, aki mesét, történetet küldött!

Legközelebb már 2018-ban találkozunk! Addig is nagyon Kellemes Ünnepeket, sok-sok ajándékot kívánunk minden Gyerek Klub tagunknak!

Szeretettel:
Vargáné Marika

egyk 1

Ismét ősz van

iov

Ismét ősz van, most már egészen biztosan!

Már egy hónapja, hogy megkezdődött az iskola, nem csak álmosan, de fázósan is indulnak a napok. Így volt ez szeptember 16-án, szombaton is, amikor a borongós-felhős reggel után gyönyörű, tartalmas és vidám napnak lehettünk részesei a Gyerek Klubban. Öröm volt újra találkozni a tavasz óta „nemlátott” ismerősökkel, ismét látni a táboros barátainkat.

Ahogy az idő őszre fordult, úgy a nap programját is ez határozta meg. Tárolókat, kiegészítőket készítettünk az íróasztalunkra, és leveles ablakdíszeket a szobánkba.

Elmeséltük, bemutattuk a társainknak és az Életfa Konferencia résztvevőinek is a Gyerektáboros élményeinket.

Hívtunk egy mentőt is, de csak és kizárólag azért, hogy belenézzünk, megnézzük. Reméljük, hogy más módon soha nem lesz rá szükségünk!

Beszélgettünk „Az én mesém” meseíró és történetíró versenyről is. Remek ötleteket adtunk egymásnak. Most már nincs is más hátra, mint megírni és elküldeni a pályázatot a határidőig! Mert-hogy vészesen közeleg október 20, a pályaművek beérkezésének határideje!

Történeted témája akár az együtt töltött csodás nap is lehet!

Gyermek Team

iov 1

 

Az én mesém

 aem

Bizonyára már megszoktátok, hogy az Életfa Gyermek Team sohasem pihen!

A „Hogyan éljünk egészségesen?”, a „Hang kerestetik”- dalversenyünk, a „Színház az egész világ”, és a többi, számtalan megmérettetés, vetélkedő után most is egy lehetőséget kínálunk Nektek és Barátaitoknak, hogy még egy újabb oldalatokról is bemutatkozhassatok!

Az Én mesém” címmel meseíró, történetíró versenyt hirdetünk!

Ha elég bátornak, kreatívnak érzed magad, nosza, ragadj tollat, klaviatúrát! Legyél Te az Életfa Gyerek Klub legjobb meseírója és/vagy történetírója!

A meseíró, történetíró versenyt 3 kategóriában hirdetjük meg:

 1. aem 1kategória: kisiskolások, 1-4. osztályosoknak,
 2. kategória: felső tagozatosok, 5-8. osztályosoknak,
 3. kategória: nagyok, 9. osztályosoktól, 18 éves korig.

A meseíró, történetíró verseny nevezési feltétele:

 • Életfa Gyerek Klub tagság,
 • a pályaművek határidőre történő beérkezése.

A meseíró, történetíró versenyre a pályaművek BEÉRKEZÉSI HATÁRIDEJE:

2017. október 20.

A meseíró, történetíró versenyhez további információk

A versenyben csak egyénileg lehet részt venni, csoportok vagy osztályok jelentkezését nem tudjuk elfogadni!

A meseíró, történetíró versenyre való jelentkezés menete:

Minden résztvevőnek e-mailben kell eljuttatnia az adatait és a pályaművet az alábbi címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

aem 2

Pályázni olyan mesével, történettel lehet, amelyet kizárólag erre a pályázatra írtok, még nem jelent meg hivatalos kiadványban vagy közösségi oldalon.
Egy diák max. 2 mesével, történettel pályázhat.

A téma nincs meghatározva -
csak a fantáziád szabhat határt a történetednek!

aem 3Előny, ha a meséket hagyományos, népmese stílusú megfogalmazásban írod!

A szakmai zsűri ezt is fogja figyelni!:)

aem 4A mese elejére írd be a kategóriát (1.2.3.) amelyben indulsz, és a nevedet! Jelöld meg azt is, hogy hányadik osztályos vagy!
Kérünk, hogy írj rövid bemutatkozást magadról!
Ne felejts el címet adni a történetednek!

Ha további kérdésed van, írd meg nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, szívesen tájékoztatunk!

Életfa Gyermek Team

 

Mesebeli Beregdaróc

mbbdNagy megtiszteltetésnek éreztem, amikor kora tavasszal a Gyermek Team vezetője: Vargáné Marika megkérdezte, hogy lenne-e kedvem részt venni a táborozáson és segíteni a résztvevő gyerekeknek? Végig izgalom vibrált bennem, ami akkor erősödött meg igazán, amikor elérkezett az indulás napja. Beregdarócra érkezvén egy mesebelien szép, nyugodt, a gyerekek számára abszolút biztonságos környezetbe csöppentem. A gyerekek megérkezéséig Marikával és Anikóval  próbáltuk szépítgetni a környezetet  és kitalálni az egyes tervbe vett játékok lebonyolításának ideális helyét.

mbbd 1

Óvónői múltam nagy segítségemre volt abban, hogy gyorsan kapcsolatot tudjak teremteni a táborozó gyerekekkel. A programok szerintem változatosak voltak. Minden gyerek talált magának olyat, amire még évek múlva is szívesen fog emlékezni. Rám legnagyobb hatással a tanyán való látogatás és a falumúzeum szerű magángyűjtemény megtekintése volt. A figyelemfelkeltő "unatkozó" sarok létrehozása teljesen felesleges volt, mert unatkozó gyerek nem volt. Úgy érzem, hogy mind a hármunkat hamar elfogadtak a gyerekek és bizalommal fordultak hozzánk, ha valami gondjuk-bajuk volt.

mbbd 2

Amilyen örömmel segítettem csinosítgatni a tábort, pénteken olyan szomorúan segítettem a táborbontásban. A búcsú ebéd és torta elfogyasztása után egymás után jöttek a gyerekek elköszönni és kivétel nélkül megkérdezték: jövőre találkozunk? Köszönöm, hogy elmehettem Beregdarócra és részt vehettem a 8. Gyerek Tábor mindennapjaiban.

mbbd 3

Kecskés Elekné Ildikó
a Gyermek Team és a tatai Delfin csapat tagja.