Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

MINDENNAPI EGÉSZSÉG

nahrin echinacina csalad

Szervezetünket számos negatív hatás érheti nap nap után, amelyek kedvezőtlenül befolyásolják a működését. Ilyen például az elfogyasztott táplálékok mennyisége és minősége, a helytelen táplálkozási szokások, a mozgásszegény életmód, a káros szenvedélyek, a túlzott mértékű gyógyszerfogyasztás, de a levegő, a talaj és az ivóvíz minősége is.

A helytelen táplálkozás (például zsírban gazdag étrend, túlzott mértékű sózás, finomított cukrok fogyasztása, kevés zöldség-, gyümölcs- és halfogyasztás) következtében egyoldalú, hiányos lesz a táplálkozás, amely hosszú távon úgynevezett táplálkozásfüggő betegségek (szív- és érrendszeri betegség, daganatos betegség, csökkent immunitás, cukorbetegség, elhízás, fogszuvasodás, csontritkulás) kialakulására vezet.

Bővebben: MINDENNAPI EGÉSZSÉG

VÉNÁS PANASZOK

sportk

Fáradt, nehéz és megdagadt lábaktól szenved legalább is időnként minden második nő, és minden negyedik férfi – különösen nyáron. Ezek mögött többnyire a vénák gyengesége rejtőzik. A jelenség oka az, hogy összegyűlik a víz a szövetekben, mivel hőségben a vénáknak nehéz a gravitáció ellenében mozgatni a vért a szívig, ezért az lesüllyed a lábakba. A külső ismertető jelek a szétpukkadt hajszálerektől, az ún. „vesszőseprőktől”, egészen a vastag, kanyargó és fájdalmas visszértágulatokig terjedhetnek.

Bővebben: VÉNÁS PANASZOK

NAHRIN SEGÍTSÉG TÁPLÁLÉKALLERGIÁSOKNAK 2014

Allergia kiadványMagyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank

Kedves Életfás!

Az Életfa Országos Egészségőrző Program 2011 óta együttműködik a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbankkal.

A következőkben megismertetlek az Adatbank munkájával, és az együttműködés gyakorlati oldalával.

A lakosság egyre nagyobb hányada szenved allergiás megbetegedésben, melyek közül sokat a különféle élelmi anyagok és élelmiszeripari termékek okoznak. A táplálékallergiában (intoleranciában) szenvedő ember számára alapvetően fontos, hogy azokat az élelmiszereket, élelmiszer összetevőket, amelyek a tüneteket kiváltják, ne fogyassza.

Bővebben: NAHRIN SEGÍTSÉG TÁPLÁLÉKALLERGIÁSOKNAK 2014

HOGY A TÁVOL-KELET NE LEGYEN OLYAN TÁVOL

 

Nahrin Sojafit

HOGY A TÁVOL-KELET NE LEGYEN OLYAN TÁVOL

A svájci Nahrin Cég egy újabb kiváló készítményét szeretném megismertetni a kedves olvasóval.

A Nahrin Szójafit finom szójaőrleményből készült instant ital.

A szója táplálkozás-élettani szempontból igen kitűnő táplálék, mivel többek között nagy a fehérjetartalma, amely - kedvező aminosav-összetételének köszönhetően - biológiailag csaknem teljes értékűnek tekinthető. Ezen kívül egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat, valamint fitoösztrogént tartalmaz.

Bővebben: HOGY A TÁVOL-KELET NE LEGYEN OLYAN TÁVOL

KÖNYVAJÁNLÓ – Kollár Anita: Gluténmentes és finom!

 

kollar anita glutenmentes es finomKedves Életfások!

Engedjétek meg, hogy egy sokakat érintő szakácskönyvet ajánljunk a figyelmetekbe, mely 2013 novemberében jelent meg a könyvesboltokban. A könyv írója Kollár Anita, az Életfa Delfinek csapatának tagja.

Kollár Anita az ELTE-n végzett nyelvészként, ugyanakkor a Testnevelési Egyetemen sportedzői diplomát is szerzett. Rendszeresen publikál gasztronómiai tárgyú írásokat, tart főzőkurzusokat, bemutatókat. 2012 januárjában állapították meg gluténérzékenységét, azóta él ezen az étrenden.

Bővebben: KÖNYVAJÁNLÓ – Kollár Anita: Gluténmentes és finom!
Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok