Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

KÖNYVAJÁNLÓ – Kollár Anita: Gluténmentes és finom!

 

kollar anita glutenmentes es finomKedves Életfások!

Engedjétek meg, hogy egy sokakat érintő szakácskönyvet ajánljunk a figyelmetekbe, mely 2013 novemberében jelent meg a könyvesboltokban. A könyv írója Kollár Anita, az Életfa Delfinek csapatának tagja.

Kollár Anita az ELTE-n végzett nyelvészként, ugyanakkor a Testnevelési Egyetemen sportedzői diplomát is szerzett. Rendszeresen publikál gasztronómiai tárgyú írásokat, tart főzőkurzusokat, bemutatókat. 2012 januárjában állapították meg gluténérzékenységét, azóta él ezen az étrenden.

Tapasztalatait összefoglalva készítette el a GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! Alapszakácskönyv lisztérzékenyeknek, ételallergiásoknak, diétázóknak, fogyni vágyóknak című könyvét.

A könyv 164 oldalas terjedelemben kínál recepteket a tésztáktól a süteményekig, a kalácsoktól  a pizzákig.

„Örülök, hogy végre megjelenhet ez a könyv, hiszen nagy segítség a lisztérzékeny embereknek. A receptek mögött komoly munka áll, és ezt a kötet minden finom ételén érezni lehet.”

Stahl Judit

Amikor kiderül, hogy amit eddig megettünk, ártalmas nekünk, olyan, mintha összedőlne körülöttünk a világ. Az első sokk után jön a szembesülés, hogy korántsem egyszerű a gluténmentes diétát megoldani. A kész termékek nagyon drágák és nehezen beszerezhetők, az alapanyagok pedig sokfélék és idegenek. Pánikra azonban semmi ok!

Ez a szakácskönyv finom és egészséges recepteket kínál a diétára kényszerülőknek, amelyek ráadásul a készen kapható termékek árának a töredékébe kerülnek. Kenyerek, kalácsok, pizzák, tésztaételek, fánkok, lángos, pogácsa és ínycsiklandó sütemények – csupa olyan alapvető étel, amely hiányzik egy lisztérzékeny életéből. Emellett néhány izgalmas, gabonából készült fogással is megismerkedhetünk, és a szükséges alapanyagok, valamint beszerzési forrásaik bemutatása sem marad ki.

A könyv üzenete, hogy a diétázóknak nem kell lemondaniuk a finom ízekről. A többszörösen tesztelt, jól követhető receptek túlélőkészletül szolgálnak azoknak, akiknél frissen diagnosztizálták a problémát. De azoknak is hasznára válnak, akik úgy érzik, már belefáradtak a nehezen tartható, macerás diétába. Az ételek jó részét laktózérzékenyek is bátran megehetik, és természetesen azok egészségéhez is hozzájárulhatnak, akiknek nincs semmiféle ételallergiájuk.

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok