Logo

Vírusvédelem az Életfa Program segítségével

vaeps

Kedves Egészségtudatosan Gondolkodó Olvasóm!

A vírusvédelem összetett feladatot jelent nem csupán minden országos program, hanem az egyének számára is. Nagyon sok információ, jó/rossz tanács, hiteles/hiteltelen információ, igaz/hamis híresztelés éli legalább annyira aktív életét, mint a vírusok. (Nem is tudom, melyik a kártékonyabb?!) Igaz, a vírusok nem is élnek igazán önálló életet, csak akkor támadnak fel, ha bejutnak a gazdasejtbe.

Elnézést kérek tőled, ha többet tudsz nálunk (Életfa Program Egészségügyi Team / Magyarország, Nahrin AG. / Svájc, Just International / Svájc), és azt foglaljuk össze, amit már tudsz!

Hogy mégis miért írok Neked?

Azért, hogy átadjam azt a gondolkodási módot, ami minket már több mint két évtizede vezet az igényesen gondolkodók, és egészségtudatosan élők útján.

Az Életfa Program Vírusvédő Rendszer három pillérre épül:

  1. A lehető legkevesebb közvetlen találkozás az aktuális vírusokkal (Sajnos, ez az emberek, mint vírushordozók közötti közvetlen kapcsolatok minimalizálást jelenti!) – passzív védekezés!
  2. A külső környezetünk vírusmentesítése, a vírusok szervezetbe-jutásának akadályozása (pl. mosakodás, tisztálkodás, fertőtlenítés testen, tárgyakon, levegőben), fölösleges mozgásaink korlátozása (pl. arc-, száj-, szemérintés) – aktív védekezés!
  3. A belső védekezés támogatása, az immunrendszerünk erősítése – proaktív védekezés!

Az első két pontra azonnal hatásos megoldásokat találhatsz; jogszabályi környezet, törvények, rendeletek, szakmai tanácsok, alkalmazható eszközök, stb.

A harmadik pillér esete már jóval bonyolultabb. Itt a legfontosabb a megelőzés (prevenció)! Ha jól működő, kifogástalan állapotban lévő immunrendszerrel rendelkezel, akkor sokkal jobb kilátásaid vannak a veszély elhárítására. Ha gyenge az immunrendszered, akkor nagyobb bajban vagy! Ezért veszélyezteti a jelenlegi helyzet elsősorban az idősebb korosztályt, a még nem kellően kialakult immunrendszerrel rendelkező csecsemőket és az egyéb betegségekkel küzdő embertársainkat.

A vírus nem fogja megkérdezni tőled, hogy hány éves vagy! A kérdés az, hogy ki lesz a győztes!

Összegzésképpen elmondhatjuk:

Nem elég csupán az, hogy otthon maradunk, bezárkózunk!

Nem elég csupán gondoskodni a környezetünk fertőtlenítéséről!

Nem elég csupán az immunrendszerünk támogatása!

Mindhárom területen el kell végeznünk mindazt, amit meg kell tenni!

Így lesz a legnagyobb esélyünk arra, hogy minél kisebb árat fizessünk a járványok elkerüléséért. Ha a három pillérből egy vagy kettő kiesik, a felépítmény, az egészségünk összeomlik!

A továbbiakban az immunrendszereddel kapcsolatos témában adunk neked segítséget. Olvasd el a következő cikkünket is! Jó szívvel adjuk, fogadd el!

Szeretettel:
Schmidt Ferenc

 

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.