Logo

EGÉSZSÉG A KONYHÁBAN: FOKHAGYMA FŰSZER

foki

A fűszerek bölcsőjének Indiát tartják, ahol kiterjedt fűszer utak, kereskedelmi hálózatok alakultak ki, amelyek átíveltek birodalmakon, határokon, tengereken.
Egyiptomban a fáraók idejében elsősorban a gazdagok kiváltsága volt a fűszerek használata.
„Az vagy amit megeszel.” Már az ókori Görögország nagy elméi is gyakorolták a gyógy- és fűszernövénytant, köszönhetően többek között Hippokratész munkásságának. Már ekkor felismerték a fűszernövények egészségre gyakorolt pozitív hatását. Ezekben az időkben általánosan elfogadott fizetőeszközként is elismerték a fűszereket, az árucsere kereskedelem alapját képzeték és teret hódítottak Közép-Európában is.

Ilyen fizetőeszköz volt pl. az ánizs, a kapor, a kakukkfű, a kömény, a mustár, a majoránna, a bors és a fokhagyma is.

A fokhagyma a népi gyógyászat egyik legrégibb és leghatékonyabb „orvossága”. Baktérium- és gombaellenes, fertőtlenítő, immunrendszer erősítő, értágító, szív- és érrendszer védő hatását korán felismerték.

A Nahrin-fűszerek nem csupán élvezetessé teszik ételeinket, hanem természetes vitaminokat és ásványi sókat is tartalmaznak, sokféle fűszer hozzáadásával készülnek, étvágyfokozók, emésztésjavítók, valamint kis nátriumtartalmuknál fogva hozzájárulnak a sófogyasztás csökkentéséhez.

Annak érdekében, hogy a bennük lévő értékes vitaminok és ásványi anyagok ne sérüljenek, fontos, hogy a Nahrin fűszereket utólagos ízesítésre használjuk. Valamint köztudomású, hogy egy langyos (vagy már kihűlt) étel kevesebb sót vesz fel, mint az, ami még forr. Ezért, ha ekkor ízesítünk velük, ezzel is csökkenteni tudjuk a nátrium felvételét.

foki2A fokhagyma a magyar és a nemzetközi konyhák kedvelt alapfűszere. A jellegzetes aromáját adó, ám nyersen kellemetlen illatot árasztó csírát eltávolították belőle, de a növény összes hasznos tulajdonságát sikerült megtartani, így a fűszer használata után nincs kellemetlen lehelet.

A Fokhagyma fűszer főbb összetevői
Fokhagyma, jódozott só, hagymapor, zöldségek (zeller), repceolaj.

Felhasználása
Remekül harmonizál más fűszerekkel, alkalmazható öntetek, szószok, rizs, hús, saláták, főzelékek, zöldségfélék, tészták ízesítésére.

Kinek ajánljuk?
Akik szeretnek finomakat főzni és enni,
ínyenceknek,
a magyaros konyha kedvelőinek,
igényes fogyasztóknak, akiknek fontos a minőség,
vegetáriánusoknak,
aki fokhagymát szeretne kellemetlen lehelet nélkül.

A termék glutén- és laktózmentes, cukorbetegek is fogyaszthatják.

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.