Logo

LÁBÁPOLÁS JUST MÓDRA

lábápolás

A tudósok szerint az ember átlagosan 400 millió lépést tesz meg élete során. Ez az egyenlítő teljes hosszának háromszor történő végigsétálásával ér fel. A sétálás során nem csupán a távolságot tesszük meg, hanem még súlyt is cipelünk, arról nem is beszélve, ha közben még nehéz fizikai munkát is végzünk, vagy sportolunk. A lábunk értünk tett szolgálata felbecsülhetetlen.

Mi mivel támogatjuk a lábunkat?
A lábápolásra igazából napi néhány perc elegendő. Ezeket a perceket bizonyos okokból sajnáljuk tőlük. Talán nem tartjuk fontosnak, hiszen, amíg nincs probléma, addig általában nem is foglalkozunk vele. Mintha nem is tartoznának a testünkhöz. Pedig a testünk táplálékot, folyadékot, energiát és pihenést igényel. És ez ugyanúgy vonatkozik a lábunkra. A lábpanaszok sokszor megelőzhetőek és néhány természetes házi gyógymóddal enyhíthetőek. A Just lábápolási termékek ebben jelentős segítséget nyújtanak.

Ha az úgy nevezett „nincs időm semmire”, vagy „nem érek rá ezzel foglalkozni” szindrómában szenvedünk, akkor használjuk a Just lábápolási termékcsaládot, ami azonnali segítséget nyújt lábunknak.

A Pedi Lábkrém egy lágy, de nagyon hatásos termék, és rendkívül gazdaságos! Kis mennyiségben használjuk naponta 1-2-szer (elalvás előtt mindenképpen!) a száraz, tiszta lábbőrre. Könnyedén masszírozzuk be, a lábunk szinte fellélegzik tőle!

A Pedibon Lábspray erős fertőtlenítő és gombaölő hatású, izzadásgátló és szagtalanító. Használhatjuk szükség szerint bármelyik napszakban és évszakban.

A Pedi Lábfürdősó nemcsak a fáradt, meggyötört lábakat nyugtatja, de az egész közérzetünket is javítja. Érdemes hetente 2-3-szor használni.

A Pedi Lábbalzsamot naponta legalább kétszer használjuk. Ennek fő feladata a lábödéma csökkentése, a vér- és nyirokkeringés javítása és a lábizmok ellazítása. Ezt a terméket mindenkinek javasoljuk, de állómunkát végzőknek és sportolóknak feltétlenül. Akinek visszértágulata van, tegye kötelezővé és rendszeressé e termék használatát.

A közismerten visszértágulatnak nevezett állapot legtöbbször az alsó végtagon alakul ki (kivéve az aranyeret, amely a végbélnyílás visszereinek tágulata). A legtöbb ember számára a visszértágulat csupán enyhe kellemetlenséget jelent. Súlyosabb esetben azonban a visszértágulatban pangó vérből folyadék jut a környező szövetekbe; a folyadék bokaduzzadást idéz elő, majd a bőr pikkelyes lesz és viszketni kezd. Gyakran az egész láb elnehezül, fájdalmassá válik, különösen hosszabb állás után. A visszeres állapot kezelés nélkül általában romlik.

A visszértágulatok kialakulásában elsősorban genetikai és hormonális tényezők játszanak szerepet. A kialakulás iránti hajlam családon belül öröklődik. Ezenkívül a túlsúlyosság és a terhesség nagy szerepet játszik a visszértágulat kialakulásában.Négyszer gyakoribb a nők körében, mint a férfiaknál. Jó lenne ezt az állapotot megelőzni. A Pedi Balzsam ebben segíthet, főleg a benne lévő vadgesztenye, csodabogyó és a kasvirág kombinációjának köszönhetően. Kialakult visszértágulat esetén viszont a kezelés mellett nagy segítséget nyújt. Nyáron különösen jó érzést ad az, hogy hűti és frissíti a lábakat. Fontos az, hogy mindig alulról felfelé haladva körkörös mozdulatokkal kenjük be és masszírozzuk meg a lábunkat. Ha az időnk engedi, főleg este jót tesz, ha ezután néhány percre vízszintesen tesszük a lábunkat vagy akár 5-15 percig felpolcoljuk őket.

shutterstock 75696994

Szeptemberben megérkezett hozzánk egy várva várt új termék, a vénák ápolására, a Just Véna gél, amit kifejezetten a seprűvénás lábakra terveztek.

A seprűvénák (alsóvégtagi teleangiectasiak) nem csupán esztétikai problémát jelentenek, hanem a túlterhelt vénák első jeleiként értelmezhetőek. Többnyire nőknél, de előfordul, hogy férfiaknál is megjelenik. Gyakran láthatók lábakon, lábfejeken, bokán (öröklődési hajlam nagy szerepet játszik benne, de hormonális eredetűek is lehetnek, illetve terhesség, és elhízás során gyakran jelentkezik), és csak ritkán okoznak fájdalmat. Ezek a bőr apró vénáinak elváltozásai, amelyek apró folt-, ág-, vagy csillag alakban összefutó vérerek formájában jelennek meg. Előfordul, hogy messziről szinte foltosnak tűnnek a lábak, sajnos a nyári barnulás sem segít ezek elfedésében. A seprűvénás lábak ápolására nagy segítséget nyújt a Véna gél.

A Véna gél fő növényi összetevői 

Vadgesztenye: Nyugat és Közép-Európában őshonos. Antioxidáns, gyulladásgátló, véna erősítő, vérzéscsillapító, és érfal tágulat gátló. Egyik összetevője az Escin, ami erősítő, kellemes érzést biztosít a bőrnek.

Egértövis: Földközi-tenger vidékről, Dél-Alpokról származik. Vérellátás javító, görcsoldó, vénaerősítő, viszketés csökkentő, gyulladásgátló. Egyik összetevője a Ruscogenin, ami vízhajtó, gyulladásgátló, erősíti a vénákat és kapillárisokat.

Antennaria: Kizárólag csak a Just számára elérhető, garantált svájci minőségű biokertészetből. Hámszövet erősítő, bőrvédő, regeneráló.

Spirulina: Vitaminokban gazdag, kék algafaj. Sejtmegújító, a bőr mikro-cirkulációját erősítő.

Mentol: Mentából nyert hatóanyag. Hűsít, frissít, élénkít, csillapítja a fájdalmat és enyhíti a viszketést.

A fentieken kívül a gél ásványi pigmenteket is tartalmaz, amelyek optikailag enyhítik a seprűvéna és a visszér megjelenését!

Összességében a gél élénkíti az elnehezült lábakat, csökkenti a feszítő érzést, zsibbadást és viszketést, hűsíti a lábakat, könnyű érzést biztosít. Rendszeres használat során elfedi, illetve csökkenti a seprűvénák látványát. A lábak kevésbé lesznek „foltosak”, nem csak nekünk, de a környezet számára is. Tehát elégedettebbek leszünk lábunk látványával.

NatasA gélt naponta legalább kétszer javasolt használni (reggel és este), de többször is lehet. A comb irányába vigyünk fel egy kisebb mennyiséget, és gyöngéden, simogató mozdulatokkal masszírozzuk be. Ott, ahol feltűnőbbek a seprűvénák, oda lehet kenni még egy kis adagot. A gél vékony harisnyarétegen (DEN 20-ig) kerekeresztül is használható! Akinek visszér tágulata van, és emiatt használja a Pedi Lábbalzsamot, nyugodtan kombinálhatja a Véna géllel úgy, hogy először bekenni a Lábbalzsammal, majd kis idő múlva felvinni a Véna gélt a seprűvénák területeire.

Érdemes megváltoztatni az étkezési szokásokat (rendbe kell hozni az emésztést, hogy ne legyen szorulás), igyekezni felesleges súlyt csökkenteni sok mozgással, gyaloglással. Igyunk több folyadékot, hiszen ez a legjobb vízhajtó. És csak nagyon ritka alkalmakkor hordjunk magas sarkú cipőt.

Ne felejtsük el, hogy lábaink igazi szövetségeseink. Ne hagyjuk őket cserben!

Szeretettel és tisztelettel
Dr. Dacko Natalja
Egészségügyi Team

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.