Logo

Nahrin testkontroll program a kiegyensúlyozott életért

Nahrin, testkontroll, program, kiegyensúlyozott, életAz elhízás és a túlsúly számos egyéb betegség kockázati tényezője, így például közrejátszhat a magas vérnyomás, a cukorbetegség vagy a kóros vérzsír szintek kialakulásában, azonban már nagyjából a 10–15%-os testtömeg csökkenés kedvező hatású az említett betegségek esetén. Ugyanakkor hátrányos a mozgásszegény életmód, a túlzott energia felvétel és a rendellenes étkezési szokások, de akár örökletes anyagcserezavar is állhat a háttérben.

Számos diétáról lehet hallani, sokan ki is próbálják az áhított cél elérése érdekében.

Sokszor azonban kiderül róluk, hogy tudományosan megalapozatlanok, így akár az egészségünket is veszélyeztethetik.

 

Az Életfa Országos Egészségőrző Programon belül kidolgoztuk a Nahrin Testkontroll Programot. E program – testtömeg csökkentésre vonatkozó ajánlása – olyan megoldást kínál, amellyel szervezetünk egészségesen szabadul meg a felesleges kilóktól. Célja, hogy hosszú távon könnyen követhető életformát tudjunk kialakítani, ezáltal érve el tartós eredményt, s segítségével el lehessen kerülni a visszahízást.

A Nahrin Testkontroll Program javaslatot tesz az étrendre (az energiafelvétel csökkentésére a helyes arányok megtartásával), az életmódra (a mozgás fontosságára, a motiváltságra, szükség esetén gyógyszeres kezelésre) és az optimális termékhasználatra. A program része egy öthetes kúrajavaslat és mintaétrend is, valamint lehetőség nyílik egyéni étrend kidolgozására az egyéni szükségletek figyelembevételével. Éhezni viszont szigorúan tilos.

A Nahrin Testkontroll Program ajánlása szerint az ideális fogyás mértéke hetente fél-egy kilogramm. Ezt napi 1200–1400 kilokalóriás étrenddel érhetjük el, amelyre a zsírszegénység mellett jellemző, hogy fehérjében (1,2–1,4 gramm/testtömegkilogramm) és rostban gazdag, valamint hozzáadott cukortól mentes. Javasolja a napi ötszöri étkezést, a késői étkezések kerülését, valamint a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztását.

Az ajánlott termékeken belül vannak vitamin- és rostkészítmények, konyhai (levesek, mártások, fűszerek), illetve étkezést kiegészítő termékek is.

A testtömeg csökkentés miatt megnövekedett fehérjeszükséglet fedezésére, az étrendet kiegészítve, segítségünkre lehet a svájci Nahrin cég VitalFit készítménye.

A VitalFit italpor banán és ananász ízesítésű, s az értékes szójafehérjén kívül gyümölcscukrot (fruktózt), édesítőszert, valamint C- és E-vitamint is tartalmaz.

A szója táplálkozás-élettani szempontból igen kitűnő táplálék, mivel többek között nagy a fehérjetartalma, amely – kedvező aminosav-összetételének köszönhetően – biológiailag csaknem teljes értékűnek tekinthető. Ezen kívül egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat, valamint fitoösztrogént tartalmaz.

Kutatások bizonyítják, hogy a fitoösztrogének csökkentik a vérrögképződés és a szívinfarktus előfordulását, továbbá szerepet játszanak a mélyvénás trombózis megelőzésében, s ismeretes az Alzheimer-kórban és a csontritkulásban betöltött védőszerepük is.

A fitoösztrogének egyik csoportját az izoflavonoidok alkotják. Ezek antioxidáns hatású vegyületek, amelyek nagy valószínűséggel csökkentik az emlő-, méhtest- és prosztatarák kialakulásának kockázatát, s a változás korában megjelenő tüneteket is enyhíthetik.

Egy adag kész VitalFit ital 94 kilokalóriát, 13,7 gramm fehérjét, 7,7 gramm szénhidrátot és 1 gramm zsírt tartalmaz. A VitalFit készítmény tehát kis energia- és nagy fehérjetartalmának köszönhetően kiegészítheti a testtömegcsökkentés során javasolt étrendet, segítség lehet a változás korában levő nők számára, valamint kedvező aminosav-összetételének köszönhetően vegetáriánusoknak is kitűnő választás.

Optimális reggeli-, illetve vacsoraital is készíthető belőle, továbbá fogyasztható kisétkezésekre, valamint az egyre többször választott gyorsételek helyett is.

Ezúttal soraimat Theodore Roosevelttől idézve zárnám:

Hidd el, hogy képes vagy rá, s félig már véghez is vitted!

Kanizsárné Vaskó Nikolett

dietetikus

 

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.