Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

MEGHÍVHATUNK EGY TEÁRA?

Nahrin gyógynövényes tea

gyogynovenyestea ablakMég javában tart a tél, így sajnos kénytelenek vagyunk elfogadni az évszakkal járó szürkeséget, a kevesebb fényt, a ködös reggeleket, a hideget, a szelet, a magas páratartalmat, valamint az ilyenkor szinte már menetrendszerűen beköszönő nyavalyákat is.

Milyen veszélyek leselkednek ránk tél tábornoknak köszönhetően?

gyogynovenyestea no

A fény hiánya elsősorban a hangulatot teszi tönkre bizonyos hormonok alacsony szintje esetleg hiánya miatt. Példának okáért a boldogsághormonnak is nevezett endorfin, kizárólag napfény hatására termelődik a szervezetben, így persze a téli hónapokban érezhetően csökken a mennyisége. Helyét a melatonin, azaz az alváshormon veszi át, ezzel garantálva is van a fáradékonyság, a lehangoltság.

A tartós hideg a szívnek sem tesz jót, a hidegre testünk ugyanis az erek beszűkülésével reagál, a minél jobb hő megtartás érdekében. Ez fokozott terhelést jelent, hiszen a szív nehezebben pumpálja a vért, ami egészséges embernél nem jelent problémát, ám egy szívbetegnél…

gyogynovenyes orrfujasTélen étrendünk sokkal kevesebb vitamint tartalmaz, kevesebbet mozgunk, kevesebbet vagyunk szabadban, hazánk klímája - nem túl hideg, nyirkos idő – pedig számtalan kórokozónak ideális környezetet jelent. Ezek között ráadásul vannak, amik kifejezetten a téli szezonban jelennek meg nagy intenzitással, pl. az influenza. Így nem csoda, ha tombol a köhögés, a nátha, az influenza, sőt akár a tüdőgyulladás is.

nahrin instant gyogynovenyesteaAzonban lehet hideg, lehet meleg, lehet reggel, lehet este, egy valami biztos: a tea mindig jólesik, és mindig jót tesz! Számtalan fajtája létezik és számtalan formában kapható. Ám van már igazi Instant Gyógynövényes tea is, ami egy kis extra finomságot és extra egészséget csempész a téli hideg és szürke hétköznapokba!

Ebben az időszakban gyakran feledkezünk meg arról, hogy a megfelelő folyadékbevitel nem csak nyáron fontos! Megfázás, köhögés, egyéb „fagyos áldás” esetén ez a gyógyulás alapja. Az Instant Gyógynövényes tea pedig ebben az esetben az a bizonyos hab a tortán!

Összetételének köszönhetően nagyon könnyen emészthető, gyorsan hozzá kell tennünk, hogy a közkedvelt gyümölcsteákkal ellentétben (amelyek savtartalmuk miatt gondot okozhatnak) fogyasztása nem jár kellemetlen gyomorproblémákkal, és koffeint sem találunk benne. Értékes növényi hatóanyagai, nagyszerű íze, valamint gyors és egyszerű elkészítési módja miatt a család minden tagjának pillanatok alatt a kedvence lesz!

Összetevői között megtalálható a szőlőcukor, a borsmenta, az eukaliptusz, az izlandi moha, az útifű, a kakukkfű, az édeskömény, a bodza és hársfavirág, a méz, és nem utolsósorban maga az igazi szuperhős, a C-vitamin. Talán nem árt, ha kicsit elveszünk a részletekben…

A szőlőcukrot szervezetünk villámgyorsan képes feldolgozni, így energiaforrásként kitűnő választás. A téli fáradtság, vagy egy betegség esetén pedig kiemelkedően fontos mindez, ebben a teában épp ezért pótolták az édesítőszert fruktózzal, ami az anyacserére és a vérkeringésre is pozitív hatást gyakorol.

borsmenta nahrinA borsmenta antiszeptikus és légzéstisztító hatását már az ókori görög, római és arab kultúrákban is ismerték, a menta tea fogyasztása máig népszerű, de konyhai fűszerként szintén megállja a helyét. Keserű és cserzőanyag tartalma miatt segíti az emésztést. Hurutos megbetegedések esetén gyulladás csökkentőként jelent enyhülést. Hányinger, hányás, utazási panaszok esetén szintén alkalmazható.

eukaliptusz nahrinAz eukaliptusz leveleit nem csak a koala medvék szeretik, ami tökéletesen érthető, hiszen a megfázás és az influenza kezelésében, légúti megbetegedések esetén hosszú ideje használják, erőteljes nyákoldó, köptető és nyugtató hatású, emellett frissíti a testet és lelket egyaránt.

izlandi moha nahrinAz izlandi moha keserű anyag, jód, A-, B1-, B12-vitamin tartalmának köszönhetően csillapítja a száj és a torok irritációját, enyhíti a köhögési ingert, élénkít és vitalizál, savai pedig enyhe antibakteriális hatással bírnak.

utifu nahrinAz útifű napjainkban leginkább arról ismert, hogy tisztán tartja a légutakat javítja az általános egészségi állapotot és a betegségek elleni harcban is potenciális segítséget nyújt antiszeptikus és immunrendszer erősítőhatása miatt. Emellett csökkenti a székrekedést, oldja az emésztési zavarokat, elősegíti a méregtelenítési folyamatokat.

kakukkfu nahrinA kakukkfű az egyik legnépszerűbb konyhai fűszer, azonban remek íze mellet jótékony hatásai miatt érdemelte ki már az ókortól kezdve a figyelmet. Hiszen antibakteriális, nyugtat, fertőtlenít, gyulladásgátló, görcsoldó, nyákoldó. Épp ezért segít a torokfájás és a köhögés megszüntetésében, remek szolgálatot tesz emésztési zavarok esetén, vizelethajtó, csökkenti a menstruációs fájdalmakat is.

edeskomeny nahrinSzintén régi ismerős, az édeskömény, amely az ókorban vált imádott növénnyé. Nem véletlenül, mert csökkenti az étvágyat, serkenti az emésztést, megszünteti a gyomorfájdalmakat. Görcsoldó hatású, és fájdalomcsillapító, így pl. menstruáció idején is remekül alkalmazható. Az édeskömény káliumtartalma igen magas, C-vitamin tartalma miatt kiváló immunerősítő, valamint antibakteriális hatású. Méregtelenít, csillapítja a köhögést, valamint az asztma és a megfázás tüneteit.

bodzavirag nahrinA bodzavirág sokaknak jelenti az ízek netovábbját, mert ki ne szeretné a bodzaszörpöt, esetleg a szinte függőséget okozóan finom, belőle készült fagylaltot? Ám még többeknek a nagymamáink által kiválóan ismert és gyakran alkalmazott gyógynövényt, amely erősíti az immunrendszert, elismert vér és béltisztító, csillapítja a lázat, emellett vízhajtó és izzasztó hatású.

harsfavirag nahrinA hársfavirág évszázadok óta a legnépszerűbb házi szerek közé tartozik. Hatóanyagai között található flavonoid, illóolaj, nyálka- és cserzőanyag. Meghűléses betegségeknél érvényesül izzasztó, lázcsillapító és köptető valamint nyugtató hatása, idegcsillapító, növeli a szervezet védekező képességét, görcsoldó és epehajtó, nyugtatja az egész emésztőrendszert. Remekül alkalmazható torokszárazság esetén, ugyanis felfrissíti és nedvesíti a nyálkahártyát. Enyhe vértisztító, így köszvény és reuma esetében is használható.

mez nahrinA méz valódi kincsestár, értékes és különleges tápanyagokat tartalmaz, számtalan problémát orvosol. Kellemes íze mellett nyugtató hatású a torok számára, enyhíti-oldja a nyaki fájdalmakat, gazdag vitaminokban (B-komplexek), ásványi anyagokban és nyomelemekben. Fokozza a teljesítőképességet, javítja a szervezet oxigénellátását, fertőtleníti a torkot, antioxidáns, kedvezően hat az izmokra és a szívműködésre is.

c-vitamin nahrinAz élet sava (borsa) az aszkorbinsav, vagyis a C-vitamin. A vitaminok közül a legismertebb és a leggyakrabban alkalmazott, számtalan jótékony hatással. Antioxidáns, fontos szerepet játszik az anyagcserében és a szervezet méregtelenítésében. Erősíti az immunrendszert, és segít mérsékelni az allergia mértékét és tüneteit.

csesze gyogynovenyesteaA részletek után érdemes szót ejteni arról is, miként készíthető el az instant italpor. Nem lesz bonyolult művelet, hiszen annyi dolgunk van csupán, két enyhén púpozott teáskanál port zúdítsunk egy pohárba, majd adjunk hozzá 2dl forró vizet vagy tejet, és alaposan keverjük el. A művelet nem bűvészmutatvány, de az íz varázslatos lesz!

Fogyasztása bárkinek ajánlott, akár gyermekek is kortyolgathatják bátran, de a megfázással, köhögéssel, vészes energiaszegénységgel küzdők számára kötelező háziszer! Legyen a tél is a nevetés ideje!

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok