Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

KÉNYSZERPIHENŐTŐL AZ EB ARANYIG

9

Nagy Bernadett junior korosztályos birkózó elmúlt éve sok megpróbáltatást tartogatott számára. A párizsi edzőtábor után egy betegség miatt hónapokig nem léphetett szőnyegre, de ennek ellenére az edzésmunkát nem hagyta abba, a szőnyegmunka helyett az erejét és állóképességét fejlesztette. A „kényszerpihenő” után várva-várt birkózásnak sajnos bokasérülés lett az eredménye, mely megint egy kis pihenőre ítélte Bernit.

Ő ennek ellenére kitartóan és céljáról nem megfeledkezve, lehetőségeihez képest mindent megtett, hogy mielőbb újra csúcsformába lendülhessen.

Idén versenyen először tavasszal, a Junior minősítő birkózóversenyen indulhatott, ahol azonnal egy aranyérmet hozott. Ezután május végén Szardínia következett, ahol számos ország válogatott versenyzőjét megelőzve, az UWW rangsorversenyén, szintén egy arannyal gazdagodott.

A kemény és sikeres felkészülés ellenére a „nagy” verseny, a spanyolországi Európa-bajnokság előtt a várakozások mégis óvatosak voltak. A megmérettetés Berni számára 2019. június 5-én kezdődött. Egyből a főtáblán kezdett, az első meccsen egyetlen perc alatt 10-0-ra múlta felül litván ellenfelét, amivel bejutott a 76 kilogrammos súlycsoport elődöntőjébe.

1

Az elődöntő jóval keményebbre és izgalmasabbra sikeredett: óriási csatában 4-0-ról fordította meg az orosz elleni mérkőzést, a második félidőben felőrölve ellenfele erejét végül 5-4 arányban diadalmaskodott.

A másnap esti aranymeccsen Berni koncentráltan és roppant taktikusan birkózott. Az első menetben jóval aktívabb volt fehérorosz vetélytársánál, majd a másodikban egy zóna közeli helyzetben levitte ellenfelét, megcsinálta akcióját és végül 3-0-ra győzött.

Ezzel az eredménnyel pedig megnyerte a junior Európa-bajnokságot Spanyolországban, ezzel megszerezte a magyar küldöttség negyedik Európa-bajnoki címét Pontevedrában!


page3

De van itt még valami... Nagy Bernadett sporttörténelmet írt Spanyolországban! Övé a magyar birkózó sport első junior női Európa-bajnoki címe!

9

NAGY BERNADETT MAGYARORSZÁG ELSŐ JUNIOR NŐI EURÓPA-BAJNOKA!

Összességében fantasztikusan zárult ez az évad, a kitartó, kemény munkának, a sokszor iszonyúan nehéz, lemondásokkal és kihívásokkal teli időszaknak meglett az eredménye.

A komoly edzésmunka és mentális felkészülés mellett Berni segítségére voltak a Nahrin és a Just termékei is. A felkészülés során a Basico és a Narosan vitaminok biztosították az alapozást, vitamin-, és ásványianyag-pótlást. Az izomépítéshez szükséges minőségi fehérjepótlásban a magas biológiai hasznosulású Fehérjeital volt segítségére, ebből a vaníliás lett a kedvenc. Edzések alkalmával pedig az Iso-Tea segített az energiák mozgósításában, de természetesen a versenyek közben is ezt fogyasztotta. A szőlőcukrot és ásványi anyagokat tartalmazó izotóniás italpor a teljesítőképesség fokozásában és az ellenálló képesség növelésében volt segítségére, valamint időben eltolódó, egyenletes erőnlétet biztosított számára.

RAD0000017

Külső segítségnek pedig ott volt a Just Boróka krém, mely vérkeringést fokozó hatásánál fogva nagyon jól bevált melegítőkrém. Segíti az izmok erősségét, aktivizálja azokat, így fokozhatóak az erőkifejtések és csökken a fáradékonyság, sőt a fájdalmas izomgörcsöket is oldja.

Egy megerőltető edzés után pedig a Wallwurz krém-gél segítette az ellazulást, kíméletesen nyugtatta a túlterhelt izmokat. A bokaszalag sérülésekor is rendszeres támasza volt Berninek az Árnika krémmel együtt: csillapította a fájdalmát és jelentősen lecsökkentette a gyógyulási folyamatot.

Azt gondolom, az egész Életfa Program nevében írhatom, hogy nagyon büszkék vagyunk Bernire és örülünk, hogy segíthetjük Őt az eredményei elérésében!

2019 EB arany valogatas

További sok sikert, eredményes versenyzést kívánunk!

Szeretettel:

Starkné Szabó Eszter
vezető dietetikus

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok