Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

Jövőbeli célom ... kijutni az olimpiára.

nbb

Nagy Bernadett vagyok, 2000. november 19-én születtem. 2009-ben kezdtem el birkózni a Kertvárosban, majd 2011-ben átigazoltam az UTE birkózó szakosztályához.

nbb 6Családunkban a birkózás nem ismeretlen mert édesapám, bátyám, nagybátyáim is birkóztak. Édesapám többszörös magyar bajnok, korosztályos Európa és világbajnok. Nagybátyám többszörös magyar bajnok, világkupa győztes, Európa bajnoki ezüstérmes és a szöuli olimpián hetedik helyezést ért el.

Kiskorom óta vonzódom a sporthoz, három évesen kezdtem el úszni, majd hat évesen szüleim kézilabdázni vittek. Apukám kilenc évesen vitt le először birkózni és már az első alkalommal beleszerettem ebbe a sportágba. 2011-ben az első versenyemen a fiúk között második helyezést értem el. 2012-től saját korosztályomban és egyel feljebb lévő korosztályban három diákolimpián és hat magyar bajnokságon első helyezett lettem. Nemzetközi versenyen először 2014-ben vettem részt, ahol dobogós helyezéseket értem el. 2015-ben volt az első komoly nemzetközi megmérettetésem a kadet Európa bajnokságon Szabadkán, ahol bronzérmet szereztem. 2016-ban kadet Európa bajnokságon Stockholmban és kadet világbajnokságon Tbilisziben ötödik lettem. 2017-ben sikerült magyar válogatottnak lennem 16 évesen a junior korosztályban (17-20 év). Ezért ezen a nyáron három világversenyre készülök: június végén junior Európa bajnokság Dortmundban, július végén kadet Európa bajnokság Szarajevóban és szeptember elején Athénban kadet világbajnokság. Célom ezen a három világversenyen érmeket szerezni.

nbb 1

A helyes táplálkozás kialakításában Starkné Szabó Eszter dietetikus sok jó tanácsot adott. A Nahrin termékekkel Eszti ismertetett meg, melyek azóta is nagy segítségemre vannak. A versenyekre 6-8 kg-ot kell fogynom, ami nagyon megterheli a szervezetem és a versenyen lévő mérlegelés után a minél gyorsabb regenerálódáshoz az Iso-Tea és a Nahrofit segít hozzá. Ezek a termékek a fogyasztás alatti közérzetemet is pozitívan befolyásolják.

nbb 2

Jövőbeli célom és álmom, hogy 2018-ban mikor junior korosztályba lépek, tagja lehessek a felnőtt női válogatottnak és képviselhessem Magyarország színeit októberben a Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokságon. Továbbá felnőtt világversenyeken minél több eredményt elérni és kijutni az olimpiára.

Köszönettel: Nagy Bernadett

nbb 3nbb 4nbb 5nbb 7

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok