Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

AZ OLVASÁS BAJNOKA, AVAGY 50 KÖNYV 365 NAP ALATT

 

tarnoks

A mai rohanó világban ritkaságnak számít, ha egy 13 éves diáklány szabadidejének nagy részét olvasással tölti. Családunk több tagja is „e műfaj” szerelmese, de Sára lányunk mégis egy kicsit kiemelkedik a sorból.

Hogyan is kezdődött az Ő története? Meghatározó nap volt számára, amikor 10. születésnapja alkalmából több mint 10 darab könyvet kapott ajándékba, melyeket természetesen kivétel nélkül el is olvasott és nagy becsben tartotta őket. Lendülete tovább tartott, az olvasás iránti szeretete tovább nőtt.

Az ÉLETFA PROGRAM által 2018. februárban indított VIRÁGZÓ EGÉSZSÉGÉRT ÉV KERETÉBEN meghirdetett KULTURÁLIS KIHÍVÁSA (könyvajánlások tekintetében) még nagyobb lendületet adott számára ahhoz, hogy megvalósítsa 2018-ban kitűzött célját = 50 könyv elolvasása 365 nap alatt. A fent mellékelt kép mutatja, hogy amit eltervezett, azt 2018. december utolsó napjaiban sikerült valóra váltania. Ezúton is köszönjük az Életfa Program megalkotójának Schmidt Ferenc Igazgató Úrnak, valamint a honismereti és kultúra team vezetőjének, Berecz Ildikónak a lehetőséget.

Sára kedvenc írói között Leiner Laura, Böszörményi Gyula, Soman Chainani és Sarah J. Maas, kedvenc könyvei, sorozatai között pedig az Ég veled, a Maradj velem, az Ambrózy báró esetei, a Szent Johanna Gimi, a Jók és Rosszak Iskolája és az Üvegtrón is szerepelnek.

Nemcsak otthon, hanem az iskolai szünetekben, illetve bárhol képes olvasni, soha nem indul el könyv nélkül - talán ez alól a közös jógaórák a kivételek. Olvas reggel, délelőtt, délután és este lefekvés előtt is.

De miért is fontos az olvasás, főleg egy gyermek számára?

  • bővíti a szókincset
  • növeli a tudást
  • fejleszti az íráskészséget, a memóriát, a kreativitást
  • javítja a koncentrációt

Lelkes könyvmolyunk a tanulás mellett tovább hódol szenvedélyének, az olvasásnak, s mindent megtesz, hogy kis könyvtárát újabb és újabb kedvencekkel gyarapíthassa.

Szeretettel és üdvözlettel:

Tárnok Ágnes
Életvezetési és egészségterv tanácsadó
Jógaoktató
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok