Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

A FEBRUÁR EGY ASZTROZÓFUS SZEMÉVEL

afeaszBoldogasszony havát Böjtelő hava követi, ilyenkor a Nap az útját Bak csillagkép csillagai előtt folytatja.

A zodiákus jegyekhez képest a csillagképek eltolódásban vannak, mert az Asztrológiai kördiagramot 2500 évvel ezelőtt beigazították a Kos csillagkép 0. fokára, Kos csillagjegyet, de a precessios (amin a földtengely - a Nap és a Hold forgatónyomatékának hatására bekövetkező - elmozdulását értjük) mozgásának következtében elmozdulás történt. Egy fokot hátrál 78 év alatt, ezért van az eltolódás.

Ilyenkor már erősödik a fény, hatására olvad a jég és hosszabbodnak a nappalok.

A népi megfigyelések szerint a „Jóraforduló Pál” napja után hagyja el a fő világító a Tejutat és „Isteni” energiától áthatottan folytatja útját a Nap égi útján, az Ekliptikán.

A növekvő fény hatására, kirobbanó, duzzadó energia új ötleteket indít útjára, zseniális meglátásokban lehet részünk, hogy életünk melyik területén van szükségünk a szelektálásra, takarításra. A régi be rögzött szokásaink elengedése teret adhat az új energiáknak, amivel terveinket sikerre vihetjük.

Ezt mutatja a Bak1 csillagkép égi környezete, felülről a Vízöntő vize tisztítja a képet, a két csillagkép (Delfin, Kiscsikó) az új lehetőségeket szimbolizálja.

A Bak csillagkép a sorsfeladatunkra hívja fel a figyelmünket, amit akkor látunk tisztán, ha figyelünk belső hangunkra, álmainkra. A mindennapokban ilyenkor mondjuk azt, hogy új zseniális meglátásaink beindítják a fantáziánkat és csak úgy sziporkázunk a megvalósítandó tervektől. A tervek életképességét a megvalósítások által szerzett tapasztalatok csiszolják, szentesítik.

Éljünk hát vele!

RMESzeretettel

Rácz Mária Erzsébet
asztrozófus
36 20/267 1283
Napsugár csapat

Szentendre, 2016. Böjtelő hava 12.


[1] Zeusz hálából helyezte az égre a kecskefejű, halfarkú lényt, mert egy kalandja alkalmával, az istenek széttépet atyját, Hermésszel együtt összerakták.


Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok