Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

Egyszer volt, hol nem lesz …

evhnl

Ha jól emlékszem, majdnem így kezdődtek a mesék, amiket gyerekkoromban hallgattam óriási érdeklődéssel és szent áhítattal.

Most a rádióban hallom a Honeybeast együttes fülbemászó dalát:

És huss, el is illant már
Szálló lufi, mit vártál?
Egy perc csak a bódottá
És emlékké lett - cudar élet
És pont mikor megvolt már
Ez van, kiakadnod kár
Ó nem, dehogy álmodtál
És fuss el véle, ez a vége.

Ugye ez úgy hangzik, mint az „Itt a vége, fuss el véle!”

Ez a mesevilág, ez a slágervilág. És hol van az életünk? Egy része az álmok meséjében, másik része pedig a pillanatok elillanó varázsában? Hogyan éljünk úgy, hogy ne bánjuk meg azt, ami volt, örüljünk annak, ami van, és higgyük azt, hogy lesz még holnapunk?

Én azt javaslom Neked kedves Olvasó, hogy barátkozz meg az idővel! Őt nem tudja senki befolyásolni, nem lehet becsapni, nem lehet lefizetni! Akármit csinálsz, a mi világunkban ő az úr, töretlenül halad a maga útján. Akkor is, ha jóban vagy vele, és akkor is, ha rossz a viszonyotok!

Ne akard visszafordítani, úgyse sikerül, ne menj vissza folyton a saját múltadba, és ne keseregj azon, hogy mi mindent kellett volna másképpen csinálnod!

Barátkozz meg az idővel, értékeld azt, hogy ma élsz, és olyanná teheted a napodat, amilyenné akarod! Színezd, mozgasd, végezz csuda dolgokat! Élni csak a mában tudsz! Keresd a mosolyt, az igazi értéket, és tervezd a még szebb holnapod!

Nem tudhatod, hogy lesz-e holnapod, ezért tégy meg mindent, amit ma megtehetsz! Minden nap estéjén gondosan zárd be azt az ajtót, ahol beléptél a mába, és nyiss ki egy újabb ajtót, amin keresztül be fogsz lépni a holnap fényes szobájába!

Ez nem mese:

Az Életfa Programban kapsz egy befogadó nagy családot, annyi értéket, amennyi pontosan elég ahhoz, hogy szép életet élhess. Minden nap kapsz nálunk új lehetőséget a minőségi életre. Neked csak egy dolgod van: Élj a lehetőségekkel! Mert vigyázz, a dal itt is muzsikál: „És huss, el is illant már”, és a mese úgy válik valósággá, hogy „Egyszer volt, hol nem lesz”!

Ilyen csodanap volt a Just Hungária 20 éves Jubileumi Találkozója Debrecenben.

Fantasztikus érzés, egy életre szóló élmény volt! Akik ott voltak, tanúsíthatják, akik pedig nem jöttek el, … „huss, el is illant már” érzéssel zárhatták azt a napot. Minket az időjárás nem befolyásolt, melegünk volt, és jól eláztunk. Színesre festettük a napunkat, a Just magyarországi történetének eddigi legfontosabb ünnepét. Főztünk, játszottunk, sportoltunk, színházat játszottunk, táncoltunk, horgásztunk, és ki tudja még mi mindent éltünk meg azon a napon.

Együtt voltunk, együtt lélegeztünk, együtt nevettünk, és … szerettünk! Szerettük egymást, szerettünk élni!

Köszönöm mindazoknak, akik részvételükkel, munkájukkal, segítőkészségükkel hozzájárultak ahhoz, hogy felejthetetlen legyen nekünk ez az ünnepnap!

Javaslom, hogy gyere el a jövőben minden rendezvényünkre, mert mindegyik, kivétel nélkül, Neked szól, Érted van! Azért, hogy élj, azért, hogy érezd, érdemes élned!

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok