MEGÚJULT AZ ALLERGÉN LISTA
- Írta: Starkné Szabó Eszter
- Kategória: Élet(FA)mód klub
- Találatok: 7641
A lakosság egyre nagyobb hányada szenved allergiás megbetegedésben, melyek közül sokat a különféle élelmi anyagok és élelmiszeripari termékek okoznak. A táplálékallergiában / intoleranciában szenvedő ember számára alapvetően fontos, hogy azokat az élelmiszereket, élelmiszer összetevőket, amelyek a tüneteket kiváltják, ne fogyassza.
2021-ben megújulva, már a honlapról is könnyedén letölthető formátumban kerülnek megjelenítésre a Magyarországon forgalmazott Nahrin termékek allergénjei.
Az allergén lista a Nahrin Cég által kiadott jegyzék alapján készült és tartalmazza az összes, jelenleg Magyarországon forgalmazott Nahrin készítményt.
A listában az alábbi allergén összetevőket jelöltük:
- Glutént tartalmazó gabonafélék
Cöliakia (lisztérzékenység) esetén nem alkalmazható (glutén> 2 mg / 100 g) - Rákfélék és ezekből készült termékek
- Tojás és abból készült termékek
- Halak és azokból készült termékek
- Földimogyoró és abból készült termékek
- Szójabab és abból készült termékek
- Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is)
- Csonthéjas termésű gyümölcsök, diófélék
- Zeller és abból készült termékek
- Mustár és abból készült termékek
- Szezámmag és abból készült termékek
- Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben
- Csillagfürt és abból készült termékek
- Puhatestűek és a belőlük készült termékek
Fontos tudni, hogy ezt a listát rendszeres időközönként frissítik, így érdemes időnként ellátogatni erre az oldalra és az aktuális formátumban letölteni.
Az Élet(FA)mód Klub tagjait az esetleges változásokról mindig aktuálisan tájékoztatom, ezért is érdemes közénk tartozni.
Szeretettel várlak:
Starkné Szabó Eszter
Élet(FA)mód Klub
vezető dietetikus
Az aktuális Allergén élelmiszer összetevők listája ide kattintva letölthető:
https://eletfaprogram.hu/index.php/letoltesek/send/8-elet-fa-mod-klub/2727-allergen-lista-2021-marcius