Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

Az orvos válaszol - bőrápolás

orvos, válaszol, Wallwurz krém, pigment, folt, bőr, ápolás 

Kedves Edit! Emlegetted egy korábbi leveledben a Wallwurz krémet, mint pigmentfolt eltávolítót. Szóval jöhet-e erre a célra, vagy tudsz esetleg mást? Szeretettel köszöntelek: Éva.

Kedves Éva!

Köszönöm a leveled és elmondom, amit tudok a foltokról. Örülök, hogy zavar Téged, mert ez azt jelenti, hogy igényes vagy! Jobbat kihozni a jelenleginél, az fontos. Ez az a képesség, amiért egy nő 80 felett is igazán nő tud maradni!

Nézzük, hogy ki hogyan oldotta meg ezeket.

Tihanyi Edit az arcon lévő foltokat San'Activ és Mályva krém keverékével kezelte. Belülről Articsókát ajánlok, mert a máj mindig érintett. A népnyelvünkben tökéletes, mert májfoltként hívjuk, vagy öregségi foltként. Azért nem tünteti el semmi, mert belül keletkezik, tehát ott is kell kezelni.

A kézen lévő foltok eltüntetésében Szilágyi Ildi jeleskedett a Soft line kézkrémmel az egyik vásárlójánál.

A Wallwurz inkább a sérüléses eredetű véraláfutásoknál hoz gyors eredményt. Ott van vele igazán jó tapasztalatom.

Nekem természetgyógyászként ezek a foltok azt jelzik, hogy a máj kezdi elérni a tűrőképessége határát! Ez egy rosszabb hír. Vagyis folyamatos kezelést igényel. És képzeld, ahogy öregszünk és megyünk vissza a gyerekkorba, úgy kellene az ételeink mennyiségének és állagának is a bébi papihoz hasonlítani. Mivel nem így élünk, ezért jelez a szervezetünk foltokkal, hogy figyelmeztessen, eljött az idő visszavonulót fújni a magyaros ételeknek.

Ez ugyanis csak az előjel. Jönnek a gyulladások, gennyedések, fekélyek, fogtályogok, amik nem szűnnek. Ez innentől már nem csak szépészeti dolog! Sok kíntól mentheted meg magad, ha már most változtatsz. Néhány dolgot ajánlok mostantól:

1. A Nahrinokból mindig egyél valami méregtelenítőt. Articsóka, Író, Affi line, Boróka szirup, de még az Echinacina is kicsit ide tartozik. (Mosolyogni csak akkor tudok nagymamaként, dédiként, ha én JÓL vagyok, és nem csak megvagyok.) Tehát minden hónapban legalább egy méregtelenítő legyen otthon. Azt várom, hogy fél év alatt szépen eltűnnek a kezedről. Nap hatására sem jönnek elő. Az újbóli megjelenésük mutatja meg, hogy mennyi ideig képes a szervezeted még normálisan működni, segítség nélkül. Egyébként is tavaszi böjtöket érdemes csinálni. Heti 2 nap barnarizs kúra, amikor csak Zöldséglevest és a fűszereinkkel ízesített rizst eszem, segíti a tisztulást.

2. Nagyon fontos a bő folyadék! Ahogy telnek az évek egyre csökken a szomjúságérzet, tehát az agyammal kell tudni, hogy innom kell. Először is tiszta vizet, 1-1,5 litert, de itt már sokszor kell valami íz, az Édesanyámnál tapasztalom, aki 79 éves. Tehát jöhet az Iso tea, ami erőt ad, energiát és estére a Citromfű tea, hogy jól aludjunk. Amikor vízhiány van a szervezetben és méregteleníteni akarok, az olyan, mint amikor beteszem a szennyes ruhát a mosógépbe, a mosóport is, csak nem adok hozzá vizet. Hát a végén minden lesz ott, csak nem tiszta ruha!

3. A külső készítményekből eddig a legjobban a Napozó vonal volt az egyetlen segítség: ha nem került be az UV sugárzás, akkor nem jött több folt, de most van valami más!!! Februárban új terméket hoztunk be a Justtól, a Kerti zsázsa krémet! Amiben az a jó, hogy van benne fényvédő, 15-ös faktorú és a bőrön a foltosság már 1-2 hónap alatt szemlátomást kisebb intenzitású.

Indul a tavasz, egyre többet vagyunk a szabadban, egyre erősödnek majd a színek, ezzel a foltok is! A megelőzés az, amikor még akkor kezdem kezelni, amikor nem jött ki. Mivel én már két hete használom, más jó tulajdonságot is találtam. Nagyon jó a bőrnek! Síelés alatt ez volt az arcomon fényvédőnek és nyugodtan barnultam mellette.

A fiam elesett és legyalulta a fél arcáról a bőrt. Természetesen Teafa olaj ment bele, amikor bepörkösödött, akkor San'Activ és Körömvirág. De mit kezdjek, amikor lejött a pörk? (Mindenki csodájára a 6. napon!)

Azóta viszont a síeléstől barna bőre foltosan rózsaszín! Természetesen először nem akarta bekenni a Kerti zsázsával, viszont a napsugarak már így is láthatóan égették azt a zsenge bőrt. Fényvédelemre ezt kentem rá és láss csodát, napok alatt csökkent a színkülönbség. Már csak mi családtagok vesszük észre, hogy hol volt a nyoma.

4. A máj a düh szerve, a kínai orvoslás szerint. Sokszor kapom, amikor ezt elmondom, hogy ő nem dühös. És ez így igaz! Annyira megtanulta, hogy elrejtse, hogy már maga sem veszi észre. Megtanulta udvariasan megoldani a problémát. Kompromisszumot kötni a békesség kedvéért. De valahol belül már nem akar a lélek mindig visszavonulni! Érdemes ezen is elgondolkodni.

{jb_warning}A sportolók sokáig jól vannak! Kiadják a düheiket mozgás közben. A séta is adhatja azt az igazi békét és a Qi-kung is!{/jb_warning}

Sok sikert a termékekhez!

Szeretettel: Dr. Harsányi Edit

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok