Logo

ÚJ TERMÉKEK A NAHRIN TERMÉKPALETTÁJÁN

uj termek

NAROSAN HOMOKTÖVIS

narosan sanddorn verpackung 600x600A Narosan vitamincsalád igazi klasszikusnak számít a Nahrin termékek között. Már 47 éve kísérnek bennünket, támogatják immunrendszerünket és jó közérzetünket.
Ebben a hónapban egy új taggal, a Narosan homoktövissel bővült a Narosan család. Mint valamennyi Narosan termékben, itt is a gyümölcslevek képezik az alapot.
Ebben az új Narosan termékben homoktövis és sárgabarack az alap és a többi Narosanhoz hasonlóan 11 vitamin (A-, B1, B2-, B6-, B12-, C-, D-, E-vitamin, pantoténsav, biotin, niacin), melyek közül a B12-vitamint emelt adagban tartalmazza. Ezen kívül került bele még Bacopa Monnieri kivonat, L-treonin, és L-triptofán aminosavak.

 

HOMOKTÖVIS LÉ ÉS POR

narosan sanddorn foodbild 600x600A homoktövis eredetileg Nepálból származik, már az 5. századtól alkalmazták erősítőként és gyógyászati szerként sebeknél és székrekedés esetén. Számos pozitív hatása miatt, a homoktövis részét képezte azon szerzetesek útibatyujának, akik Dzsingisz kán mongol vezért elkísérték utazásain. A homoktövis Mongóliából került Oroszországon és Kínán keresztül Közép-Európába, az Alpokba, majd az Északi és Keleti tenger partjaira.

A homoktövis, melyet homokbogyónak is hívnak, botanikailag egy álgyümölcs, mely köves és homokos talajon gyarapszik a legjobban, sok napsütés mellett. Problémamentesen viseli tartósan is a nagy hőséget, elhúzódó hideg és aszályos időszakokat.

A homoktövis gazdag antioxidáns összetevőkben, emiatt sok egészségügyi termék – ivólé vagy kozmetikum – alkotóeleme. Különösen kiemelendő a homoktövis C-vitamin tartalma: nem csoda, hogy a homoktövist „az észak citromjának” is nevezik, mert C-vitamin tartalma 50 - 1500 milligramm 100 grammonként. A C-vitamin mellett a homoktövis gazdag karotinoidokban, B-vitaminokban, flavonoidokban és palmitolein-savakban.

A homoktövis bogyónak savanykás, fanyar íze van, önmagában szinte fogyaszthatatlan. Ennél fogva a homoktövislét vagy -velőt többnyire édesítik vagy más gyümölcslevekkel és pürékkel keverik – a Narosan homoktövis vitaminunkban sárgabarack került mellé.

SÁRGABARACKLÉ

barackA sárgabarack Közép-Ázsiából származik, már i.e. 2000-ben is szolgáltak fel sárgabarackot a kínai császárnak. A Selyemúton jutott el Görögországba, Olaszországba és Franciaországba. Svájcban a 19. század elején Wallis kantonban kezdtek el sárgabarackot termeszteni.

A sárgabarack kitűnő forrása a béta-karotinnak, mely alapvető fontosságú a látási folyamatban. Béta-karotin hiányban a szemek kiszáradnak, kötőszöveti foltok alakulnak ki, ami homályos látáshoz vezet. A béta-karotin nagyon fontos anyag az új bőrsejtek képződéséhez és a kötőszövet kollagén anyagának kialakulásához. Ha hiányállapot van, a bőr szárazzá válik és ráncok keletkeznek. Ezen felül a béta-karotin az antioxidánsokhoz tartozik, melyek segítenek a sejteket megvédeni az oxidatív stressz káros hatásaitól, ezáltal komolyan hozzájárulnak az immunrendszer támogatásához.

BACOPA KIVONAT

bacopaBacopa Monnieri a tudományos neve annak az útifűfélék családjába tartozó növénynek (kis útifű), mely Indiából származik és Kelet-Ázsiában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban elterjedt. A világos lila virágú növénynek hosszú története van az ájurvédikus gyógyításban: Már i.e. 2500-ban is megemlítik a Bacopa Monnierit ájurvédikus írásokban és leírják használatát koncentrációs zavarok, rossz tanulási képesség, stressz és idegesség elleni szerként. Az ájurvédikus orvoslás abból indul ki, hogy a növény jó hatással van az agysejtek megújulására, az agyi vérkeringésre és ezáltal támogatja a rövid és hosszú távú emlékezőképességet. A tudósok és hallgatóik azért alkalmazták a növényt, hogy az ájurvédikus tanok tartalmát könnyen meg tudják tanulni, illetve jobban emlékezzenek rá. Ezért hívták „emlékezetnövénynek” vagy brahminak. A „brahmi” név a hinduizmusból ered és azt jelenti „legmagasabb tudatállapot”.

Időközben újkori tudományos felismerések is tanúskodnak az agyra és emlékezetre gyakorolt hatásról: egy vizsgálatban kimutatták, hogy a Bacopa Monnieri több héten át történő fogyasztása segített jobban visszaemlékezni az újonnan tanultakra és gyorsabban feldolgozni a vizuális információkat (Stough et al., 2001).

Összegezve: az immunrendszer mellett ennél a Narosannál az agy áll a fókuszban, mondhatnánk azt is: extra energiát szolgáltat az agynak.

CÉLCSOPORT

Felhasználás: naponta 2x1 evőkanál (25 ml) étkezés előtt.

Vegán, glutén-és laktózmentes termék és cukorbetegek is fogyaszthatják.

Narosan Sanddorn 1800x750

 

GYÖMBÉR - KURKUMA ITALPOR

Ginger Curcuma DrinkA kurkumát és gyömbért tartalmazó italok a legújabb trendek az élelmiszerpiacon. Mind a gyömbérnek, mind a kurkumának számos pozitív tulajdonsága van. Mindkettő gyulladáscsökkentő hatású, a gyömbér emellett melegít, a kurkuma pedig erős antioxidáns. Emiatt a gyömbér és a kurkuma ideális a szervezet védekezőképességének erősítésére, illetve egy esetleges megfázás esetén elősegíti a felépülést. A Nahrin követve a trendet, kombinálta ezt a két összetevőt és ezzel a Kurkuma kapszula mellé tovább bővítette kurkuma termékcsaládját.

A tea gyömbért, kurkuma gyökér kivonatot, indiai citromfű kivonatot és C-vitamint tartalmaz. Ezek az összehangolt összetevők adják a tea finom ízét, mely hidegen és melegen is kitűnő. Az ital sem cukrot, sem édesítőszert nem tartalmaz, ízlés szerint cukorral, mézzel vagy édesítőszerrel édesíthető. Különösen alkalmas kalória- és egészségtudatos ínyencek számára. A tea nagy melegben frissítő italként, hűvös napokon melegítő gyömbér-kurkuma teaként is fogyasztható.

GYÖMBÉR

gyömbérA kurkumához hasonlóan a gyömbér is a Zingiber officinale családjába tartozik. Délkelet-Ázsia trópusi régióiban őshonos, ma Latin-Amerikától Afrikáig trópusi országokban termesztik. Illóolajokat és csípős vegyületeket tartalmaz, amelyek aromás illatot és csípős ízt kölcsönöznek a gyömbérnek. Utazás előtt bevéve a gyömbér pozitív hatással van a gyomor-bél traktusra, megelőzi a hányingert és a hányást. A gyömbér emésztést serkentő, gyomorserkentő, étvágygerjesztő, keringést serkentő és melegítő tulajdonságokkal rendelkezik.

 INDIAI CITROMFŰ

indiai citromfűGyömbér - kurkuma italporunkban nem az itthon általánosan ismert citromfű (Melissa officinalis), hanem indiai citromfű (Cymbopogon citratus) található. Ahogy a neve is sugallja, ez a citromfű Indiából származik és egészen másként néz ki, csak a magyar neve és citrusos aromája azonos. Egy méter magasra megnövő nádszerű fű, melynek kellemes, citrusos ízét az ázsiai konyha remekül kihasználja, illóolaja igazi csodaszer. A konyhában főleg csirke, halak, levesek és curry kiegészítője, de tea is készülhet belőle. Az illóolajnak többféle gyógyhatást is tulajdonítanak, gyógyászatban a szárát és a levélrügyeket alkalmazzák.

Az indiai citromfű illóolajában található monoterpének (geraniol, citrál, citronellol stb.) antibakteriális és gombaellenes hatását számos laboratóriumi vizsgálat igazolta. Kedvező összetételének köszönhetően gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású. Megfázásra, felfázásra, bakteriális vagy gombás fertőzések kezelésére, hasmenésre, lázra alkalmazható. Az indiai citromfű hatóanyag lehet vízhajtó készítményekben is.

KURKUMA

kurkuma3A kurkuma, más néven indiai sáfrány, a gyömbérfélék családjába tartozó növényfaj. Dél-Ázsiában őshonos és széles körben termesztik a trópusi területeken. Európában a kurkuma elsősorban fűszerként ismert; a currypor fő összetevője, amely jellegzetes sárga színét adja. Az ájurvédikus gyógyászatban a kurkumát évszázadok óta használják gyógymódként és néhány éve Nyugaton is alaposan tanulmányozták gyógyhatásait. A kurkuma (kurkuminoidok) hatásainak jelentős része erős antioxidáns tulajdonságainak tulajdonítható. Alacsony vízoldhatósága miatt azonban a kurkuma rosszul szívódik fel a szervezetben. A Kurkuma kapszulához hasonlóan, a Nahrin ebben a termékben is olyan nyersanyagot használ, amelynek biológiai hasznosulása 40-szer magasabb, mint a kereskedelemben kapható kurkuma kivonaté.

Elkészítés: keverjen össze 1 teáskanál gyömbér - kurkuma italport (kb. 5 g) és 100 ml hideg vagy forró vizet, édesítse mézzel, steviaval vagy cukorral, ha szeretné.

Tipp: keverje hozzá turmixokhoz, keverje el gyümölcslével vagy akár meleg tejjel és élvezze.

Vegán, glutén-és laktózmentes termék, mely cukorbetegek számára is fogyasztható.

Szeretettel:
Starkné Szabó Eszter
vezető dietetikus

Forrás: Nahrin AG

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.