Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

FRISSÍTSD FEL MAGAD!

deo plus

A modern ember nem tudja elképzelni az életét a frissítő és dezodoráló kozmetikai termékek nélkül. Nélkülözhetetlen számunkra a tisztaság, mert csak így tudjuk komfortosan érezni magunkat.

A verejtékezés természetes és szükséges fiziológiai folyamat, ami fontos a homeosztázis (a belső környezet dinamikus állandósága) biztosításához. Regulálja a hő és víz háztartást, és méregteleníti a szervezetet. Kétféle mirigy felelős a verejtékezés zavartalan folyamatáért: endokrin és apokrin.

Az endokrin mirigyek a bőrfelület minden pontján megtalálható, de főleg hónaljak alatt, a tenyereken, talpakon, és a mellkason. Ezek többnyire hőmérsékletváltozásra reagálnak. Az apokrin mirigyek (illat mirigyek) a hónaljak alatt, a nemi szervek és a mellbimbók körül található meg. Pszichoemocionális izgalmak hatására (stressz, szexuális izgalom) lépnek működésbe.

Átlagosan az emberi test naponta 750-1000 ml verejtéket bocsájt ki, de ez a mennyiség sok mindentől függ: izommunka intenzivitásától, külső hőmérséklettől, a szervezetbe bekerült vízmennyiségtől, sok belső tényezőtől, emocionális terheléstől, stb. Napközben az ember többet izzad, mint éjszaka.

A tiszta verejték általában szagtalan, a szagot a baktériumok okozzák, amelyek a bőrön telepszenek meg. Ezek a baktériumok részben védik a szervezetet a bőrön keresztül bekerülhető kórokozóktól, másrészt használják a bőrverejtéket és a bőrön lévő zsírt (faggyú) a táplálékhoz és szaporodáshoz. Ezen folyamatok során termelődnek azok a speciális anyagok, amelyek kölcsönzik a verejtékező bőr jellegzetes szagát. Ez a szag mindenkinél egyedi.

Érthető, hogy az emberek próbálnak a kellemetlen szagtól megszabadulni (kivédeni), vagy legalábbis jelentősen csökkenteni. Emiatt sokszor olyan dezodorokat keresnek, amelyek majdnem teljesen megszüntetik a verejték távozását a bőrön keresztül. Ez nem természetes, sőt káros a szervezetnek. Érdemes kiválasztani olyan termékeket, amelyek nem csak gátolják a gyulladást, és csökkentik az irritációt, de védik a bőrt a káros környezeti hatásoktól, sőt ápolnak és tonizálnak. Emellett természetesen fontos, hogy kiváló dezodoráló hatással rendelkezzenek. Válasszunk tökéletes bőrbarát terméket, amely nem változtatja meg a bőr normális pH értékét. A jó minőségű dezodorokban sokszor gyógynövények is találhatók, ezért érdemes figyelni az összetételekre.

A birtokunkban lévő alumíniummentes Deo Plus Spray több értékes gyógynövényt tartalmaz:

  • Orvosi zsálya: Gyulladásgátló és fertőtlenítő hatással rendelkezik. Csökkenti a bőr szárazságát, javítja a keringést, hozzájárul a méregtelenítéshez.
  • Hegyi árnika: Nyugtatja, fertőtleníti a bőrt, normalizálja a keringést, erősíti a kötőszövetet, csökkenti az irritációt. Erős gyulladásgátló.
  • Kamilla: Nagyon erős gyulladásgátló és fertőtlenítő hatással rendelkezik.
  • Orvosi ziliz: Puhítja, nyugtatja a bőrt, emellett erős gyulladásgátló.
  • Közönséges orbáncfű: Nehezen gyógyuló sebek gyógyítására és fekélyek kezelésére alkalmas. Védi a nyálkahártyát.
  • Cickafark: Erős sebösszehúzó és sebgyógyító.

Hosszas (15-20 óra) dezodoráló hatással rendelkezik. De akár 3-4 óránként is lehet ismételni a használatát. A benne lévő egyedülálló gyógynövénykombinációnak köszönhetően csökkenti a bőrirritációt, gyulladást, táplálja, rugalmassá teszi a bőrt és véd a környezet káros hatásaitól. Egy pici alkoholt ugyan tartalmaz (ez erősíti a baktericid hatását), de ennek szárító hatását teljesen kompenzálják a benne lévő gyógynövény kivonatok. A pH értéke 4.0-5.0.

A termék nem tartalmaz hajtógázt. Nem okoz irritációt, nem tömíti el a pórusokat, nem gátolja a bőr szabad légzését. Kiválóan dezodorál. Unisex, diszkrét illata elfedi az izzadságszagokat. Nem hagy foltot a ruhán. Antibakteriális hatással rendelkezik.

Fontos tudni, hogy a dezodort csak tisztára mosott bőrfelületre használjuk! Ezt a kiváló minőségű terméket (ami nem irritálja a bőrt, de nem is akadályozza a verejtékezést) naponta többször is lehet használni.

Tisztelettel:
Dr Dacko Natalia

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok