Logo

VIRÁGSZIRMOK SELYMES ÉRINTÉSE

82706666 2929824293704623 8617790938133037056 n

VIRÁGSZIRMOK SELYMES ÉRINTÉSE

Nehéz elképzelni jobb krémet, ami megfelel a Just szlogennek, „egészség, szépség, és jó közérzet”, mint a Just Körömvirág krém. Hiszen ez a termék mind a három kritériumnak megfelel. Itt a körömvirág nem egyedül fejti ki hatását, hanem két másik nagyszerű virágzó növény (erdei mályva, bíbor kasvirág) társaságában. Ez a rendkívüli növényekből álló csokor nemcsak simogatja a bőrödet, de ápolja, védi, regenerálja, és segíti a gyógyulást!

A ragyogó fényű, napszínű, jellegzetesen finom illatú körömvirág (Calendula officinalis) ősidők óta ismert a bőrgyógyászatban. Teljes virágzatát hasznosítják, amit Júniusban, a virágzás idején begyűjtenek. Vízben oldódó flavonoidokat, zsíroldékony karotinoidokat (beta-karotin, lutein), illóolajat tartalmaz. De az egyik legfontosabb eleme a triterpén szaponin, ami gyúlladásgátló tulajdonsággal rendelkezik.

Az Európában igen elterjedt erdei mályvának (Malva sylvestris) a szirmait hasznosítják, amit egészen Szeptemberig gyűjtenek. Árnyékos helyeken szárítják, hogy a benne lévő antocianid pigmenteket, melyek a virág színét adják, megőrizzék. A mályva extraktum rengeteg nyálkát, vitaminokat tartalmaz. Ezek segítségével nyugtatja, puhítja, és táplálja a bőrt, valamint csökkenti az ödémát. Magas koncentrációban lévő anyagok segítségével védőréteget képez a bőr felületén, szabályozza a bőr faggyú termelését, erősen hidratál.

A színpompás bíbor kasvirágnak (Echinacea angustifolia) gyökerét szintén használják a krémhez. Többféle értékes hatóanyagot tartalmaz: fenolvegyületeket, kávé-sav származékokat, poliszacharidokat, alkilamidokat, illóolajat. A legfontosabb gyógynövényekhez tartozik, hiszen növeli a fertőzéssel szembeni ellenállást.

A Körömvirág krém nemcsak gyógynövényeket, de allantoint, hialuronsavat is tartalmaz. Tökéletesen regenerálja és fiatalítja az arcbőrt. Hidratálja a száraz, érzékeny bőrt, zsíros és problémás bőr esetén pedig fertőtlenítő, gyulladásgátló és nyugtató hatását fejti ki. Elmulaszthatja a kapilláris tágulatokat az arcon. Csökkenti a bőrirritációt és a gyulladásos folyamatokat. Antioxidáns hatású, javítja a bőrstruktúrát (kollagén, elasztin termelés), stimulálja a bőrsejtek osztódását. Extrém időjárási körülmények között (erős nap inszoláció, szél, hideg, hőmérséklet, levegő nedvesség erős ingadozásai) tökéletes segítséget nyújt.

Arckrémnek ideális, hiszen a száraz, problémás bőrt hidratálja, a zsíros, pattanásos bőrnek pedig szabályozza a faggyú működését, csökkenti az acne képződést. Hozzájárul a műtét utáni hegek gyógyulásához, segít megelőzni a durva hegek képződését. Rovarcsípésekre, apró sebekre, karcolásokra, gyulladt (főleg a bakteriális eredetű) bőrfelületekre hatásos. Visszereknél Lábbalzsammal együtt érdemes kombinálni.

Nem utolsó sorban a krém illatának és állagának köszönhetően élvezetes a használata. Nem ok nélkül a kedvenceink közé tartozik!

Dr. Dacko Natalia
Egészségügyi Team

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.