Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

FEKETE NADÁLYTŐ, A MOZGÁSSZERVEK SEGÍTŐJE

Wallwurz cremegel scaled

A JUST házipatika szinte elképzelhetetlen a „régi jó ismerősünk”, a közkedvelt Wallwurz, azaz Fekete nadálytő krém nélkül.

Ez a többfunkciós krém-gél (fő alkotórésze a fekete nadálytő, árnika) hatékony segítséget tud nyújtani a traumák (húzódások, zúzódások), lumbágó, izomgörcs és izomtúlterhelés esetén. Fájdalomcsillapító és erős regeneráló hatással rendelkezik. A hűsítő érzés ellenére stimulálja a vérkeringést, az izomfeszültséget csökkenti.
A fekete nadálytő izomtónus javító, csontszövet regeneráló, vérzéscsillapító, sebgyógyító, gyulladásgátló is egyben. A népi medicinában a nehezen gyógyuló sebeknél, csont és csonthártyagyulladásnál, amputáció utáni fájdalmaknál, isiásznál, csont és ízületsérüléseknél, égéseknél és fekélyeknél használták. A nedves helyeket kedvelő (vízpartok, erdőszélek, árkok, csatornák mentén) fekete gyökerű növényt (Symphytum officinale) nem ok nélkül nevezték forrasztófűnek. Már az ókori görögök, rómaiak körében is kedvelt volt, gyors sebgyógyításhoz. Gipsszerűen használták, vízben való forralás útján, a fekete nadályból készült ragacsos anyagot a csontok rögzítéséhez. De természetesen frissen és szárazon is használták a gyökeret borogatásként, pakoláskent. Több aktív komponenst tartalmaz. Az egyik legfontosabb az allantoin, ami stimulálja a sejtek fejlődését és felgyorsítja a sejtosztódást. Továbbá olyan fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, mint a kálium, kalcium, foszfor, szilícium, és A-, C-, B-vitaminokat.

A Hegyi Árnika (Arnica montana) pedig erős vérzéscsillapító és gyorsítja a vér felszívódását. A benne lévő legaktívabb terápiás hatású anyagnak, a faradiolnak köszönhetően kiváló vérömleny felszívódó hatással rendelkezik. A népi medicinában külsőleg használták karcolások, véraláfutások, hematómák esetén.

A Wallwurz krém használata javasolt:

  • lágy részek vagy lágy szövetek sérülései esetén: karcolások, zúzódások,
  • bevérzések, hematómák,
  • izomhúzódás, rándulás, ficamok, csonttörések,
  • túlterhelésnél bekövetkezett izomfájás,
  • lumbágó, isiász,
  • nehezen gyógyuló sebek, fekélyek, bőrgyulladások, repedések.

Használata nem ajánlott:

  • gyerekek számára, 3 éves korig,
  • bénulások esetén.

Nyílt sebre ne kerüljön!

Dr. Dacko Natalia
Egészségügyi Team

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok