Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

BORÓKA KRÉM, A RÉGI BEVÁLT KEDVENCÜNK

boroka nyit

A Boróka krém egy gyógynövény alapú, modern fájdalomcsillapító- és gyulladásgátló termék. Rendkívüli gyors hatását összetételének köszönheti (borókaolaj, hosszútűjű fenyőolaj, európai ciprusolaj, eukaliptuszolaj, citrom-, szójaolaj).

A benne lévő borókaolaj tágítja az ereket, javítja a vérkeringést, fölgyorsítja az anyagcserét. Emiatt a fájdalom gyorsan csökken és kellemes, meleg érzés jelentkezik. A borókában lévő éterikus olaj rendkívül drága, emiatt a gyógykozmetikában korlátozottan használják. Ez az olaj fitoncidokat is tartalmaz, amelyek biológiai aktív anyagok, képesek elpusztítani a vírusokat, gombákat, baktériumokat és az egysejtű parazitákat. A krém eredeti összetételének összhatása biztosítja, hogy magas koncentrációban hasson a gyulladt és fájdalmas területekre, ilyenkor a krém alkotórészei, a terpenoidok kimossák a húgysavat az izomszövetekből és stimulálják a mellékvese funkcióját, valamint melegítő és gyógyító hatást fejtenek ki a kötőszövetekben.

bor1

Hatásos a különböző sporttraumák kezelésénél és kivédésénél. Használata során kis mennyiség is elég ahhoz, hogy tökéletesen eloszlassuk az adott testrészen és azonnal felszívódjon. Néhány perc múlva a bőr kipirul, melyet enyhe, kellemesen melegítő érzés követ. Ez a hatás a fokozott mikrocirkulációnak köszönhető. A tapasztalatok szerint a krém bemelegítő hatása több órán keresztül hat. Edzések, fizikai munka után megnyugtató és kellemes ellazulást biztosít az izmok számára.

Ezen kívül:

  • Nagyon hatásos a reumára (arthritisek, artrózisok, osteochondrosis), izomgyulladásra. Ilyenkor kis mennyiség elég, könnyen eloszlik.
  • Ideggyulladás esetén (bordaközti gyulladás, idegzsába, arcideggyulladás) csökkenti a gyulladást, elmulasztja a fájdalmat.
  • Összetételének köszönhetően megelőzhetők és gyógyíthatók a felső légúti hurutok: köhögésnél, akut és krónikus, sőt a dohányzás okozta hörghurutnál is segít. Ilyenkor a mellkast és a hátat kell bekenni.
  • Erős gombaellenes szer.
  • Mivel nagyon jól javítja a perifériás keringést, ezért hatásos a „hidegláb” tüneteknél.
  • Csökkenti az artériás vérnyomást (a nyak és a lábszár izmait bekenni).
  • Fájdalmas menstruákcióknál jót tesz, ha bekenjük a derekunkat, illetve az alhasunkat.

Nem tanácsos használni a Boróka krémet:

  • Terhesség ideje alatt.
  • Onkológiai betegégek kezelésekor (kemoterápia).
  • Egyéni érzékenység esetén.
  • Akut stádiumban lévő vesebetegségeknél, veseköveknél. Akinek veseköve van (vagy esetleg homok), az nagyon óvatosan használja, a vese tájékára semmiképpen ne kenjünk, hiszen megmozdíthatja a köveket!
  • Ne használjuk gerincsérv esetén, mert vérbőséget okoz, ilyenkor mindig kérjünk a kezelőorvostól tanácsot!

A krém használatakor lehetséges a rövid ideig tartó bőr kipirulás és enyhe égő érzés. Illata kellemesnek mondható, csupán az elején tűnhet némileg „intenzívnek”.

Dr. Dacko Natalia
Egészségügyi Team

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok