Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

Eucasol, az erdő állandó jelenléte

1 eucalyptus tree view from below with blue skysydneyaustralia elisabetta poggi

A távoli Ausztráliában az úgynevezett Nagy-Vízválasztó-hegység részét a Blue-hegység képezi. Nevét -legalábbis részben- annak a messziről is látható kékes színű párának köszönheti, amelyet az itt élő eukaliptusz fák, olajcseppecskék formájában bocsátanak ki. Ez az illóolaj az egész tájat mérföldekre ellátszó gyönyörű színű (napközben kék, este lila) párába burkolja.

Az eukaliptusz 30-100 méter magas, sima, kékesszürke kérgű, nagy termetű fa. Ennek a fának a tündéri lakója, a koala maci eukaliptusz levelekkel táplálkozik. A fiatal ágakon fejlődő, levélnyél nélküli levelek tojásdad alakúak és nincs jellegzetes illatuk. Viszont az idősebb ágakon aromás illatú, keskeny, hosszú, hegyes leveleket találunk. Ezek a levelek nagy mennyiségű (0,5-3,5 %) fertőtlenítő hatású cienolban (1,8 %) vagy eukaliptolban gazdag illóolajat tartalmaznak.

Az eukaliptusz illóolajának köszönhetően eredményesen kezelhetők a különféle légúti megbetegedések. Közvetlenül fokozza a váladéktermelést, mivel a hörgősejtekre hatva feloldja a nyákot. Így köhögés ellenni hatása van, melyet tovább erősít fertőtlenítő tulajdonsága, amely gátolja a baktériumok és a gombák szaporodását. A köhögéscsillapító, köptető és fertőtlenítő hatású eukaliptuszleveleket elsősorban hörgőbántalmak, torokfájás, köhögés, meghűlés és orrdugulás ellen alkalmazzák.

Nem valószínű, hogy minden ember, élete során (bármennyire is szeretne) el tudna jutni egy ilyen erdőbe. Viszont mindenki könnyen hozzá tud jutni egy bizonyos egzotikus „mini erdőhöz", ami kis csomagolásban is elfér. Ilyen az Eucasol spray, ami nemcsak eukaliptuszt, de más illatos növényeket is tartalmaz.

Az Eucasol spray egy természetes éterikus olajokból álló, aktív baktericid hatású szer.

eucasol sprayÖsszetétele:

Eukaliptusz: erős antibakteriális és antivirális hatással rendelkezik. Amennyiben egy spray 2 %-ban tartalmaz eukaliptusz olajat, képes elpusztítani a levegőben lévő stafilococcus baktérium 70 %-át. Ezenkívül nyugtató és fájdalomcsillapító hatással bír.

Mezei menta: frissítő, görcsoldó.

Törpefenyő: nyugtató, antireumás és antiszeptikus hatású.

Rozmaring: javítja a vérkeringést és antireumás hatással rendelkezik.

Kámfor: tonizáló, frissítő, fájdalomcsillapító és fertőtlenítő.

Szegfűszeg: pozitív és stimuláló hatással bír az agyműködésre. Fokozza a figyelmet és a koncentrációt, javítja a memóriát. Ugyanakkor erős görcsoldó.

Az Eucasol erősíti a koncentrációt, az állóképességet, nyugtat, de szükség esetén tonizál, csökkenti a fáradtságot. Járványok (influenza) idején tökéletesen megelőző szer. Ilyenkor naponta érdemes 2-3-szor a zsebkendőre, illetve a ruhára fújni. Fertőtleníti a levegőt. Felső légúti hurut (köhögés, nátha), asztmás köhögés esetén nagy segítséget nyújt a légutak tisztításában. Allergia esetén csökkenti a tüneteket. Nagy segítséget nyújt azoknak, akik kénytelenek füstös vagy poros helyiségben tartózkodni.

Használhatjuk otthon (nappali, hálószoba, gyermekszoba), a munkahelyen, akármelyik zárt helyiségben (pl. továbbképzések, előadások során), járműben. Fújhatunk belőle a levegőbe, a zsebkendőre, a párnára, a függönyökre. Fontos tudni, hogy kisgyermekek esetében ne fújjuk a ruhákra (a benne lévő illóolajok, főleg a kámfor és a menta allergiát okozhatnak!), hanem célszerű egy kissé távolabb használni és a levegőbe fújni. Ugyanakkor a felnőttek esetében is tilos a szájba vagy az orrba fújni, illetve ne kerüljön a szembe, ugyanis nem károsítja a szemet, de kellemetlen perceket okozhat!

Egész évben használható, a csomagolásának köszönhetően kisebb táskákban is elfér. Ezt a könnyű, de nagyon hatékony műanyag flakonba zárt „egzotikus erdőt" mindig magunkkal vihetjük!

Tisztelettel és szeretettel:
Dr. Dacko Natalja
Egészségügyi Team

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok