Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

LAMELLODERM - TÖKÉLETES ÁPOLÁS A JUSTTÓL

lamel nyit

Az érzékeny bőr napjaink „népbetegségévé” vált, ráadásul kortól, nemtől függetlenül jelentkeznek a kellemetlen tünetek. Ezek kezelése, a megfelelő kozmetikumok kiválasztása nem kevés energiát és költséget emészt fel. Ám a Justtal minden egyszerűbb! A megoldás a Lamelloderm krém.

A bőr születésünk pillanatában több rétegű, erős, rugalmas falként védi szervezetünket a külvilág ártalmaitól. Élettani szerepe sokrétű, közreműködik a légzésben (bőrlégzés) és a kiválasztásban is. Az élet szempontjából pótolhatatlan, működése szorosan kapcsolódik a többi szerv működéséhez. Szerkezete lényegében mindenütt egyforma, de vastagsága egyes testtájakon jelentős eltéréseket mutat. A bőr járulékos részei a szaruképződmények (szőr, köröm) és a mirigyek (faggyú-, verejték-, tej- és illatmirigy).

Az emberi bőr 3 rétegből áll: a felhámból, az irhából, illetve a bőr alatti kötőszövetből, amely a felhámot és az irhát kapcsolja az alattuk lévő szervekhez. A bőr legkülső rétegét, a felhámot több sorban egymásra rétegződő hámsejtek alkotják. A szaruréteg úgy fedi a bőr felületét, akár a cserepek a háztetőt.

Az emberi bőr rendkívül bonyolult érzékszerv: minden négyzetcentiméterében több száz, az egyén teljes bőrfelületén pedig sok millió idegvégkészülék helyezkedik el.

Bőrünk felszíne kb. 1,6 - 2m2. Ezzel egyben a legnagyobb szervünk is, mely roppant érzékeny. Bőrünk kb. 3,5 - 10kg súlyú. 28 napon belül megújul. Ez a megújulási folyamat az ún. felső bőrrétegben zajlik.

A bőr védelmi feladatai: mechanikai, hő- és kémiai védelem, kiválasztó funkció, fertőzések elleni védelem.

test sziv

A bőr legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy a vizet a szervezetben tartsa és megakadályozza a káros anyagok szervezetbe jutását. Ezért a legfelső réteg a felelős, amely a környezettel érintkezik. Lapos szarusejtekből áll, amelyeket zsíranyagok vesznek körbe. A folyadékkal megfelelően ellátott bőr egészségesnek néz ki, feszesebb, simább, puhább és csak kevés ráncot mutat. A bőr egészségének megtartásához feltétlenül szükség van az ép szarurétegre.

Egyre több ember szenved - kortól és nemtől függetlenül - a száraz bőrtől. A nők gyakrabban érintettek ebben a problémában, mint a férfiak, az idősebbek inkább, mint a fiatalok. Ha a száraz bőr okát és jellegzetességeit tekintjük, akkor azt mondhatjuk, hogy a bőr védelmi funkcióját valami erősen befolyásolja. Pl. olyan betegségek következménye is lehet, mint a gyulladások, ekcéma, allergia, stb.

A száraz bőr okai lehetnek

- Külső környezeti hatások (exogén faktorok), mint pl. a fűtési szezonban a száraz levegő, nyáron az UV sugárzás, vagy akár a nem megfelelő bőrápolás.
- Az életkor is befolyásolja a bőr állapotát.
- Biológiai, környezeti okok és betegségek (pl. diabetes) gyakran vezetnek idősebb embereknél száraz bőrhöz.
- A külső tényezők mellett a belsők is (endogén) döntő szerepet játszanak. Például az örökölt hajlam.

torcsi

Az érintettek számára a tünetek egyre nagyobb problémát jelentenek, mivel ezek a tényezők a bőr fokozott lipid- és folyadékvesztéséhez vezetnek. Itt megemlíthetjük a neurodermatitis-t (a száraz bőrgyulladást) és a psoriasis-t (pikkenysömört). Egyre gyakoribb a szervezet túlzott reakcióját mutató genetikai hajlamon nyugvó száraz bőrgyulladás és a bőr szokatlan érzékenysége. Vizsgálatok szerint a népesség 20-25%-ánál kimutathatók ezek a panaszok. Hogy ez miért van így, tudományosan még nem sikerült egyértelműen bizonyítani. Egyesek a nyugatias életstílussal, mások a túlzott testhigiéniával, vagy az elvárosiasodással magyarázzák ezeket a jelenségeket.
Egyre több fogyasztó részesíti előnyben a kíméletes tisztító- és ápolószereket, amelyek mentesek az allergén anyagoktól (pl. parfümök, tartósítószerek, színező anyagok, ethoxylátok, szilikonok és ásványi olajok).

keresztbe

A Just Lamelloderm krém új színfoltként jelentkezik a kozmetikában, mivel a bőr kozmetikumai számára előírt valamennyi feltételnek megfelelnek és a fogyasztók sokféle bőrproblémájára megoldást jelentenek. A krém a hiperérzékeny bőr igényei szerint készült.

Az érzékeny, száraz, allergiára hajlamos bőr naponta igényli a folyadék- és zsírutánpótlást, hogy a természetes eredetű védőrétegét újra ki tudja alakítani.

A Just által fejlesztett Lamelloderm krém tökéletesen kielégíti ezeket a kívánalmakat. A finoman összehangolt hatóanyag tartalom erősíti a védőréteget, a bőr védelmi rendszerét a külső behatásokkal szemben és megóvják a bőrt a kiszáradástól.

A Lamelloderm krém regeneráló ápolást biztosít a száraz, érzékeny és enyhén irritált bőr számára. A termék egyedülálló lamelláris struktúrája megóvja a bőrt a folyadékveszteségtől.

A Lamelloderm krém főbb hatóanyagai

kiszaradt arc

Szívmag-kivonat: a Bermudákon, Floridában, és Texasban volt őshonos, Európában nem ismerték. A magjából készítenek kivonatot. A szívmagból készült kivonatnak gyulladásgátló, viszketést csillapító, ekcéma ellenes és nedvesítő hatást tulajdonítanak.

Borbolya: Európában, NyugatÁzsiában, és Észak-Amerikában elterjedt. Kérgéből vonják ki a hatóanyagot. Hatása: összehúzó és antibiotikus hatás, bőrirritációk és bőrproblémák (psoriasis) esetén segít. A bőrt selymessé teszi.

Édesgyökér: a Földközi tenger és Nyugat-Ázsia térségéből származik. A gyökeréből kivonatot készítenek. Feltölti a bőr regeneráló mechanizmusát, megnyugtatja az irritált bőrt és csökkenti a gyulladásokat.

A nyugtató hatású szívmagból és édesgyökérből készült kivonat kombinálva az értékes, intenzíven ápoló hatású olajokkal, enyhíti a feszültségérzetet, és kiváltképp ápolja a száraz, viszkető bőrt. Dermatológiailag tesztelt.

A Lamelloderm krém legfontosabb tulajdonságai

gyerek lab

  • Nagy arányban tartalmaz a bőrrel rokon lipideket (lamelláris struktúra), amelyek hiányát a sérült védőrétegben pótolja. A védőréteget megújítja.
  • A krém anyaga hasonló védőréteget képez a bőrön, mint a természetes védőréteg. Ezáltal védi a száraz, irritált bőrt.
  • Az egész test napi ápolására alkalmas érzékeny, allergiára hajlamos bőr esetén, baba- és gyermekbőr számára is.
  • A bőrt tartósan ellátja nedvességgel.
  • A szívmag-kivonat viszketést csillapító hatása enyhülést ad a viszkető bőrnek.
  • A receptúrában teljes egészében lemondanak a hagyományos emulgeáló szerekről, és ezzel elkerülik a „kimosottsági effektust”. Ezáltal nem terhelik pluszban a bőrt.
  • A bőrt a legmélyebb rétegéig tartósan ellátja folyadékkal, így az meg tud nyugodni és pihenni tud.
  • A Lamelloderm krém hipoallergén (parfüm-, tartósítószer-, színezékmentes), ezért különösen alkalmas az érzékeny, sőt hiperérzékeny bőr ápolására.
  • A krém semleges illatú.
  • A krém bőrbarát tulajdonságait és hatásosságát dermatológiailag tesztelték és dokumentálták. A megkérdezettek 93%-a nyilatkozott úgy, hogy négyheti használat után a bőrére regenerálóan hatott. A megkérdezettek 100%-a mondta, hogy a kezelést követően a bőrét kevésbé érezte száraznak. A megkérdezettek 80%-a mondta, hogy csökkent a viszkető érzés.

Célcsoportok

Akik hiperérzékeny bőrüktől szenvednek, azaz akiknél a bőr szárazsággal és érzékenységgel reagál.
Akiknek a bőre hajlamos a heves reakciókra.
Akik fontosnak tartják, hogy a termék parfüm- és tartósítószer mentes legyen.
Akik bőrbetegségük miatt támogatni kívánják a gyógyulási folyamatot.
Érzékeny baba- és gyermekbőrre.
Száraz idős bőrre.
Cukorbetegeknek.

Hidd el, bőröd meghálálja gondoskodást! Mindennap legyél vele egy picit kettesben, figyeld a reakcióit, gondozd és ápold ŐT!

Hegyi Gyöngyi

 

 

Szeretettel:
Hegyi Gyöngyi
Értékesítési Igazgató
Minősítet Egészségterv Tanácsadó
Természetgyógyász
06-07-4572712

Források: InforMed.hu

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok