Logo

NAHRIN VÖRÖS RIZS KAPSZULA

 vörös rizs

A magas koleszterinszint a dohányzás, a magas vérnyomás és a cukorbetegség mellett a szív- és érrendszeri problémák főbb rizikófaktorai közé tartozik.

Mi az a koleszterin?

A koleszterin fontos szerepet tölt be a szervezetben: sejthártya alkotórésze, az agyvelő, idegszövet 10%-a, a csontképzésben fontos (D-vitamin alapanyag), hormonok alkotórésze és részt vesz az epe-, epesav képzésben.

Hogy ezeket a feladatokat el tudja látni a szervezet, naponta kb. 0,5-1g koleszterinre van szüksége. Ennek a mennyiségnek a ¾ része belső termelés (máj), ¼ részben a bevitt táplálékkal szerezzük meg. A főleg állati eredetű, zsírban gazdag élelmiszerek, telített zsírsavak (vaj, tej, húsok zsírjai) megnövelik a koleszterinszintet.

Fontos tudnunk, hogy a koleszterin nem oldódik vízben. Hogy a vér el tudja szállítani szükség van vízben oldódó proteinekre. Ezek az ún. lipo- vagy zsírproteinek, melynek 3 fajtáját különböztetjük meg:

HDL - jó koleszterin (nagy sűrűségű, de alacsony lipidtartalom)

LDL - rossz koleszterin (alacsony sűrűségű, de magas lipidtartalom)

VLDL - az LDL előfokozata

Amennyiben a vér koleszterinszintjét mérjük, az a jó, ha az LDL érték alacsony. Ha túl sok LDL-t tartalmaz, akkor lerakódások jönnek létre az érfalon, melynek következtében az artériák elmeszesednek (arterioszklerózis), érrendszeri betegségek alakulnak ki: szívinfarktus, szélütés, artériák elzáródása.

Hogyan lehet csökkenteni az LDL szintet és növelni a HDL szintet?

A Nahrin Vörös rizs kapszula összetétele

Gombával (Monascus purpureus) fermentált vörös rizs: segíti a koleszterinszint csökkenését, a benne található monakolin-K gátolja az endogén koleszterinszintézist, azaz a máj koleszterintermelését.

Kolin: részt vesz a zsírok és a koleszterin feldolgozásában, az idegsejtek képzésében, jelentős szerepe van az ingerület átvitelben, elősegíti az agyi funkciók és az idegrendszer működését, koordinálja a mozgatórendszer, az izmok összehúzódását.

Q10 koenzim: a sejtek energia ellátásáért felelős, gyorsítja a biokémiai reakciókat, hatékony gyökfogó, létfontosságú a sejtek anyagcseréjében.

Folsav: biztosítja a sejtosztódás, nélkülözhetetlen a vörös vértestek képzéséhez, csökkenti a homocisztein szintet, így kíméli az erek falát, védi a koszorúereket és az agyi artériákat.

A fenti összetevők hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez, ezzel védelmet nyújtva a szív- és érrendszeri problémák kialakulásával szemben.


Kinek ajánljuk?
45 év fölött prevenciós jelleggel
Azoknak, akiknek a rokonságában gyakori a magas koleszterinszint
Akinek az LDL koleszterinszintje magas
A szív- és érrendszeri problémáktól szenvedőknek

Alkalmazás
Naponta 2 kapszulát egy kis vízzel vegyük be.

Ajánlunk évente kétszer preventív jelleggel egy kúrát tartani. Meglévő problémák esetén 3-4 kúra is elvégezhető.

Kiadósság
80db kapszula/40 napra elegendő

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.