Logo

RAGYOGJON A KORONÁNK

fej

Minden embernek körülbelül ugyanannyi hajszála van: négyzetcentiméterenként 280-340. A haj sűrűsége a hajszálak színétől és vastagságától függ. A legvékonyabb a szőke haj, átmérője 0,03 mm, míg a vörös hajszálak akár 0,12 mm átmérőt is elérhetnek. Ezért a szőkék fején több hajszál fér el (kb 120 ezer), mint a vörösekén (kb. 80 ezer). A nagyjából 100 ezer hajszálból naponta 50-100 vész el, majd a kihullott haj helyébe állandóan új nő. Legkésőbb 7 évenként a teljes hajzat megújul. Ez a hosszas regenerálódás azonban könnyen zavart szenvedhet. Életkor, egyéni hajlam, gyógyszerek, táplálkozás, betegség, stressz egyaránt előidézhetik, hogy több hajszál hullik ki, mint amennyit a fejbőr pótol. Sok hajat veszíthet az is, aki haját túlzott terhelésnek teszi ki, például túl sokat mossa, fésüli, festi, dauert használ.

A haj számára a legfontosabb, hogy „belülről” megfelelő ápolást biztosítsunk, ezt táplálkozással pedig nehéz elérni. Segítségünkre van azonban a Nahrin Nutrikap kapszula, ami egy igazi bőr-, haj- és körömerősítő. Rendkívül értékes, egyedülálló, természetes és organikus összetétele miatt roppant hatásos ez a készítmény.

nutrikapOlyan fontos alkotórészekkel rendelkezik, mint:

A Nutrikap legfontosabb és legértékesebb összetétele a köles kivonat. A kölest nevezhetjük a leggazdagabb gabonának. Igen sok kovasavat tartalmaz. A kovasav, mint vízkötésű szilíciumdioxid különös szubsztanciát jelent mindenélő szervezet számára. Kovasav nélkül egyetlen élő anyag, egyetlen szervezet sem tudna létezni. A kovasav adja mega kötőszövetek (csontváz, kötőhártya) szilárdságát is. A magas kovasav eredménye a friss, sima bőr, erőteljes fénylő haj, egészséges fogak, szilárd körmök. Az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken a szövetek kovasav tartalma. Sajnos az emberek manapság rendkívül kevés kovasav tartalmú ételt esznek, ezért a szokásos étrend nem fedezi a szükségletet.

A Nutrikap adagolása 

Naponta 2-szer 1 kapszula. Minimum 3 hónapig kell szedni, hogy érezhető legyen a hatása.

Természetesen vannak erős hajhullással, sőt hirtelen kopaszodással járó állapotok, amelyek mindenképpen orvosi kivizsgálást igényelnek (ilyenkor góckeresés, teljes vérkép szükséges). Előfordul, hogy az ok nem derül ki. Minden esetre, akár kap gyógyszert, akár nem, a Nutrikap segítséget nyújt, hiszen a legfontosabb természetes anyagokat juttatja szervezetünkbe és nem okoz túladagolást.

Hogyan segítsünk a hajunknak külsőleg? Mi legyen az elsősegély?

Először is állapítsuk meg, hogy mi a fő probléma: zsíros, száraz haj, korpaképződés, pikkelysömör, hajhullás, hajbőr gyulladása, stb. Utána válasszunk a hajunknak megfelelő sampont.

sa sampKét Just termék áll rendelkezésünkre: San’Activ sampon (tengeri só, varázsmogyoró) és Teafa sampon (rozalina, manuka, teafa). Mindkettő hidratáló, hajregeneráló, hajtápláló, fertőtlenítő (baktérium, gombaölő), csökkenti a korpaképződést, viszketést, hat a pikkelysömörre és különböző ekcémákra.

A Teafa sampon használatával hatásosan lehet csökkenteni a fejbőr irritációt, gyulladást, megelőzni a pedikulozist (tetvesség). Hatásos a gomba okozta bőrelváltozásokkal (többek között korpa) szemben.

A San’Activ sampon erősen stimulálja a vérkeringést, erősíti, és életre kelti a hajhagymákat, gyengíti a pikkelysömör tüneteit, és csökkenti a bőr szárazságot. Melyik sampont válasszuk? Azt, amelyik komfortérzést ad. Mindenkinek ki kell tapasztani a saját fejbőrén! Lehet őket akár kúránként alkalmazni, akár felváltva is.

teafa samp

A Teafa sampon enyhén hűsíti a fejbőrt, míg a San’Activ viszont annyira serkenti a fejbőr vérkeringését, hogy kellemes melegítő érzést ad. A zsíros és száraz hajra egyaránt használni lehet mindegyik sampont.

A hatás fokozódására a következő termékekkel lehet gazdagítani a samponokat:

Ne felejtsük, hogy csak akkor eredményes a samponunk használata, ha a haj mosása után alaposan leöblítjük a hajunkat! Természetesen ez ugyanúgy vonatkozik az utána következő hajbalzsam használatára is.

A haj erősítéséhez és a hajgyökerek aktivitásának ösztönzéséhez használjuk az Erősítő és serkentő hajápolót. A fejbőr úgy néz ki, mint a termékeny „talaj”. Mint ahogy egy magból kifejlődik a növény, úgy nő ki a hajszál a haj gyökeréből. Amennyiben az erős, sűrű és egészséges haj, valamint életerős fejbőr elérése a célunk, akkor ezt a „talajt” rendszeresen táplálni és ápolni kell.

hajsprayA Just Erősítő és serkentő hajápoló feltétlenül szükséges az alábbi esetekben:

A termék alapos munkát végez:

Legfontosabb hatóanyagai

A termék fűszeres gyógynövényillattal rendelkezik a benne lévő két illóolajnak köszönhetően (Rozmaring olaj és Eukaliptusz olaj). Ezeknek köszönhetően a termék serkenti és javítja a keringést, ellenáll a kórokozóknak, és enyhén hűsít.

Használata

Hetente 2-3 alkalommal egyenletesen vigyük fel a száraz fejbőrre és gyengéden, körkörös mozdulatokkal, az ujjhegyeinkkel masszírozzuk be, majd hajkefével alaposan fésüljük át. Érdemes felvinni az éjszakai alvás előtt, hogy az egész fejet lekezeljük, kb. 8x kell permetezni. Ne öblítsük le, és a szemmel való érintkezést kerüljük! Érezni fogjuk, ahogy beindult a vérkeringés és fellélegzett a fejbőrünk. Az egyébként sem zavaró kellemes illata reggelre már el is párolog. Legalább 3-4 hónapon keresztül rendszeresen kell használni, hogy eredményes legyen.

Kedves Barátaim!

Őrizzétek meg a hajatok ragyogását lehetőleg minél tovább! Sok napsütést és örömöt kívánok mindenkinek!

Tisztelettel:

Dr. Dacko Natalia

Egészségügyi Team

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.