Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

BARÁTSÁGBAN A NAPFÉNNYEL

bnf kbnfMár megint velünk van a nyár, mintha soha nem távozott volna tőlünk. Több napnyi szikrázó napsütés vár ránk, talán végre be tudunk telni vele.

A fény éltet, de már régóta köztudott, hogy a túl sok napsütés rombolni is képes szervezetünket. Kössünk barátságot a napfénnyel, de ez a barátság legyen tudatos és hasznos számunkra. Ebben az Életfa Program támogatni tud minket különleges termékeivel.

Szemünk egészségéről és védelméről a Lutein kapszula gondoskodik. A benne lévő összetevők (fekete ribiszke por, lutein és zeaxanthin, C-vitamin és E-vitamin, cink-oxid, réz-szulfát) erősítik egymást. A karotinoidok családjába tartozó lutein és zeaxantin gondoskodik a sárgafolt védelméről a napfény káros ultra-ibolya sugárzásának kiszűrésével, tehát úgy működik, mint egy belső napszemüveg. Ez a termék 40 év fölött mindenkinek javasolt. Világos szeműeknek (ők kimondottan érzékenyek a nap káros hatásaira, melyek fokozzák a sárgafolt-elfajulás kialakulását), főleg a hölgyeknek már 20 évesen is lehet ajánlani, a dohányosoknak meg mindenképpen fontos a lutein pótlás. A sárgafolt-elfajulást (macula-degeneráció) a sárgafolt, azaz a retina közepén elhelyezkedő, az éleslátásért és a színlátásért felelős fényérzékeny terület sorvadása okozza, aminek hatására gyengül a látás. A perifériás látóképesség, illetve a külső látótér nem sérül, a látótér középső része azonban homályos, szürke vagy egyszerűen kiesik. Ennek következtében a beteg nem vagy csak komoly erőfeszítés árán képes olvasni, autót vezetni, tévét nézni, sőt előfordulhat, hogy az emberek felismerése is gondot okoz. A betegség kialakulásában feltehetően a szabad gyököknek fontos szerepe van. A lutein és a zeaxantin, illetve a Lutein kapszulában lévő antioxidáns hatású C- és E-vitaminok semlegesítik a sárgafolt-elfajulást okozó szabadgyököket.

Ezen kívül a kapszula tartalmaz:

  • Cinket - fontos szerepet játszik a szemideghártya működésében, „éjjeli vakság” megelőzésében,
  • Rezet - a pigment anyagcseréjét javítja,
  • Fekete ribiszke port - a benne lévő C-vitaminok, antociánok és polifenolok antioxidáns hatásúak.

Naponta elég egy kapszula, de évente minimum egy-két kúrát érdemes csinálni!

Bőrleégést megelőzően használjuk a Sun Care (Napozó család) termékeket! Nem csak megbízható védelmet nyújtanak a leégés ellen, de hidratálják és ápolják a bőrt, sőt hosszan tartó, gyönyörű barnaságot biztosítanak.

A Sun Care vonalnál (napozó tej és napozó spray) szélessávú fényszűrőket alkalmaznak, amelyek mind az UVA-, mind pedig az UVB- tartományban hatásosak. Ezekben a termékekben a növényi összetételek között megtalálható a lycopen complex (megbízható szabadgyök fogó), ami az E- és C- vitaminnal együtt hordozó rendszerekbe van beágyazva (emiatt a hatóanyagok folyamatosan kerülnek kibocsátásra). A karotinoidokhoz tartozik, és a csipkebogyóban magas koncentrációban van jelen. A termékek havasi gyopár (erős antioxidáns, bőrvédő) kivonatot is tartalmaznak.

A Sun Care naptejet vagy sprayt használjuk 20 perccel napozás előtt! A napozás után mindenképp kenjük be magunkat a napozás utáni balzsammal (Sun Care After Sun), ami többek között aloe kivonatot és jojoba olajat tartalmaz (nyugtatja, regenerálja a bőrt, hidratál, hűsít). Ne felejtsük azt, hogy a gyermekek bőrét különösen intenzíven kell védeni, mert még nem tud fényvédő réteget kialakítani. Ezért 12 hónapos korig teljes mértékben óvni kell a pici babákat a napfénytől!

Kellemes napfürdőt kívánok mindenkinek!

Szeretettel
Dr. Dacko Natalja

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok