Logo

A TÉLI OTTHON MELEGE

just teli este aroma

…s ha odakint hulló hópelyhek súgják néma hangon,

az ódát mely titokban csendül fel sok harangon,

hogy az est leszállt, s az otthon kedves illata immár csak a miénk,

ahogy téli éjen a szikrázó csillagok nyugalma köszön mifelénk…

 

Egy fárasztó, rohanós nap után hazaérni a meleg lakásba, hidegben töltött órák után az otthon melegében ablakon át nézni a kinti hóesést egy pohár teával a kézben, nincs ennél szebb elfoglaltság ebben az időben.

De milyen nehéznek tűnik gyakran még a kanapén ülve is! Pedig a nyugalom percei, a kikapcsolódás, a feloldódás és a pihenés pillanatai az orrunk előtt vannak szó szerint, és kis segítséggel könnyedén átélhetjük akár újra és újra!

teli tajkepMindenkit vonz az „otthon illata”. Télen különösen igaz ez, hiszen van néhány jellemző, máskor talán kevesebbet érzett aroma körülöttünk. Ünnepek idején a sütemények, ételek kellemes gőze, a fenyő bódító és mindent belengő csodás illata, az a bizonyos fagyos „íz” ha kinyitod a jégvirágos ablakot, az asztalra helyezett gyümölcsök felől érkező csábítás… Ugye ismerős emlékek? És mindez itt van egy tenyérnyi, egészen kicsi üvegbe zárva! A Téli este illóolaj ezt a meghittséget, és nyugalmat csempészi mindenhová! Hogy lehet ez? A kérdésre a válasz Dr. Dacko Natalja írásából ismerhető meg.

„Kedves Életfások!

A tél csak most kezdődött, de sokan máris úgy érzik, hogy testük minden porcikája tiltakozik a barátságtalan, sokszor nyomasztó hangulatú évszak ellen. Szerencsénkre megérkezett hozzánk egy egyedülálló, meleg fűszeres illatú aromakészítmény, ami melegítő, energetizáló és egyben nyugtató hatásának köszönhetően segít elviselni az egész telet.

A Téli este illóolaj pompás illatkompozícióját 10 nemes éterikus olaj alkotja:

Fahéjolaj: segít legyőzni a betegségeket és a sérüléseket. Melegít, emiatt nagyon hatásos a megfázások korai stádiumában. Melegítő hatásának köszönhetően javítja a rossz keringést, csillapítja az izom-, és ízületi fájdalmakat. Igazi „ájulás” elleni szer, segít a szédülésnél, fejfájás okozta hányingernél. Fahéj illata jó kedvet csinál, melegíti a lelket, csökkenti a depressziót. Elűzi a magányosságot és a félelmet. Relaxál, fokozza a kreativitást, erősíti a bizalmat és a jó indulatot. Elűzi a dühöt, irigységet és az önértékelési problémákat

Citromolaj: pozitívan hat a szív- és érrendszerre, normalizálja a vérkeringést, csökkenti a koleszterint. Erősíti az immunrendszert. Visszerekre, aranyérre, orrvérzésre erősen hat, javítja az agyi keringést. Vírus ellenes hatású, fertőtleníti és frissíti a levegőt. Erősíti az étvágyat, stimulálja az emésztési szerveket. Javítja a bélrendszert, salaktalanít. Csökkenti a fejfájást, az érspazmus okozta hányingert, és segít kimerülés esetén. Víz- és epehajtó. Lázcsillapító hatással rendelkezik. Javítja a figyelemkoncentrációt és a memóriát.

szauna telenNarancsolaj: fertőtlenít és nyugtat. Csökkenti a vérnyomást és a feszültséget. Fájdalomcsillapító, görcsoldó és segít az alvásban.

Levendulaolaj: erős antiszeptikus, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Gyorsítja a seb gyógyulását. Erős nyugtató, segít a depressziónál, alvászavaroknál, stressznél. Csökkenti a bőr különböző gyulladásait, gyógyítja az égéseit.

Jegenyefenyő olaj: nyugtató, tonizáló, erősítő, fertőtlenítő hatással rendelkezik. Javítja a vérkeringést. Kiváló a felső légúti hurutoknál, a megfázásos megbetegedéseknél, reumánál, húgyúti fertőzéseknél. Illata igazi balzsam a lélekre. Nyugtat, erősít, főleg magányosság esetén, támaszt biztosít a nehéz időkben.

Törpe szibériai fenyőolaj: egy igazi „arisztokrata” a tűlevelű éterikus olajok között! Kiváló fájdalomcsillapító, ödéma csökkentő, immunrendszer erősítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő. Javítja a bőr ellenálló képességét, kivasalja a ráncokat. Salaktalanít, erős stressz elleni hatású. Nyugtatja a bőrt, javítja a szem környéki vékony bőr állagát. Erősíti a hajszálakat, csökkenti a korpaképződést. Javítja a keringést, stabilizálja a vérnyomást. Megszűnteti a fáradtságot, segít visszanyerni az erőt. Javítja a szellemi képességet.

Szerecsendió olaj: energetizáló, melegítő, „felszabadító” hatással rendelkezik. Javítja a vérkeringést, emésztést. Tisztítja és fertőtleníti a levegőt. Immunrendszer erősítő.

Szegfűszeg olaj: antiszeptikus hatású, tonizálja, feszesíti, tisztítja, fertőtleníti a bőrt. Erősíti a hajszálakat. Nyugtat, csillapítja a dühöt. Csökkenti a fáradtságot. Ideális a meditációhoz.

Csillagánizs: vízhajtó, szélhajtó, emésztőrendszer javító. Immunrendszer erősítő. Köptető, segít a megfázásnál. Normalizálja a menstruációs ciklust.

Édeskömény: erős salaktalanító, vízhajtó és enyhén hashajtó. Köptető, gyulladásgátló, görcsoldó, étvágyerősítő. Javítja a légző-, és emésztőrendszert. Csökkenti a vérnyomást, a szívritmus zavarait. Szépíti a bőrt. Erős antioxidáns!

holgy hoesesbenA készítményben lévő olajoknak nemcsak gyógyító hatásuk van, de csodálatos illattal rendelkeznek. Emiatt a Téli este illóolaj parfümként is használható!

Általános alkalmazása:

- aromaterápiában (1-2 csepp),

- fürdőben (kb. 15 percre), főleg megfázás, izom-, ízület fájdalom, nagy fáradtság, depresszió esetén,

- pontmasszázshoz, különböző reflexogén területen (fülek mögött, fülcimpán, halántékon, nyak hátsó részén).

Kedves Életfások!

Ne felejtsétek el, hogy ez az unikális termék, most kivételesen jutott el hozzánk!

Szeretettel:

Dr. Dacko Natalja

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.