20 ÉVES AZ ÉLETFA PROGRAM
- Írta: Berkesz Judit
- Kategória: Csapatépítés
- Találatok: 2119
Ennek keretében 2020. június 20-án egy online Életfa napon vettem részt lányommal és csoporttársammal együtt.
Sokféle programban vettünk részt:
filmvetítések,
éneklés,
tombola,
klubok,
20 év visszaemlékezései,
torna,
világrekordok felállítása,
honismeret,
kirakó + szabadulószoba,
online főzőverseny.
Beneveztünk hárman a csapat főzőversenyre: Csonka Jánosné, Józsa Éva Zsuzsanna és én, Vénuszlányok néven.
A menüsorunk gazdagra és ízletesre sikerült. E helyen megosztunk Veletek néhány recepetet. A közös elemek mindegyik ételben a Just-Nahrin termékek.
Kukoricakrém leves / Nahrom fűszer, borsfűszer, fokhagymás fűszer
- 20 g vaj
- 440 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 5 nagy csipet só
- 200 ml víz (vagy a kukoricabefőtt leve)
- curry (őrölt)
- kukoricadara (ízlés szerint)
Elkészítés
A vajat olvasszuk meg egy lábasban rádobjuk a hagymát. A kukoricadarát beleöntjük, ezután a leszűrt konzervet, vagy friss kukoricát tegyük rá. Fedő alatt kezdjük el párolni a kukoricát. Ezután öntsük rá a vizet, adjuk hozzá a sót, és kis lángon, fedő alatt pároljuk puhára a kukoricát. Mikor puhára pároltuk a kukoricát, levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a curryt majd botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. Forrón, szőlőmagolajjal megöntözve, pirított tökmaggal tálaljuk az elkészült kukorica krémlevest.
Sült csirkecomb / Csirkehús fűszer, Gourmet fűszer fokhagymás fűszer
Nahrin fűszerekkel pácolva (csirkehús fűszerrel, és gourmet mix és fokhagymás fűszerrel és lenmagolajjal), sütőzacskóban sütöttük.
Nagyon jól éreztük magunkat, finomakat ettünk, sokat nevettünk, köszönjük az élményt!
Szeretettel:
Berkesz Judit