Logo

AZ ORSZÁG LEGJOBBJAIKÉNT, MAGYAROKKÉNT, SVÁJCBAN!

aolmsII

2. rész: Út a csúcsra!

El is érkeztünk a 2. napunkhoz!
Még az előző este eligazítást kaptunk, hogy kényelmes cipőben, feltöltött kulacsokkal, naptejjel, és az új, gyönyörűséges "egyendzsekink"-kel felszerelkezve 3/4 7-kor útra készen gyülekezzünk a szállodánk halljában, hogy elkezdődjön a nagy kaland: hogy egy jó órányi buszozás és kis séta után, libegővel meg is érkezhessünk a 3842 méter magas Chamonix Mont Blanc csúcsra!

Mi, nagy valószínűséggel a fáradtság miatt nem figyeltünk eléggé, és reggel, precízen, pontosan, annak módja szerint, kijelentkezésre készen, bőröndökkel együtt jelentünk meg a gyülekezés helyén, a többiek derültségére. Bizony, ez után az eset után, szállóigévé vált, esténként úgy búcsúztunk, hogy "reggel nem kell hozni a bőröndöket!!!"

Útban a Mont Blanc-ra szó szerint megtapasztalhattuk a csúcsra érkezés felejthetetlen varázsát úgy, hogy odáig is, végig, végig élveztük az utat!

aolmsII 1

Már a napfelkelténk is gyönyörű volt: a szobánk ablakából láthattuk a vízen , és a szemközti hegyen tükröződő kelő nap sugarait, majd az utazás közben felejthetetlenül gyönyörű táj, hol havas, hol felhőkbe burkolózó csúcsok, hol pedig szikrázó napsütésben lubickoló, virágözönbe burkolózó lankák tárultak elénk!

Gyönyörködtünk, sétáltunk, fotózkodtunk egyedül, csapatban - gyönyörűséges képek készültek -, hogy megörökítsünk valamit abból a varázslatból, amit átélhettünk!

aolmsII 2

A visszafelé vezető úton, már tudtuk mire figyeljünk, fantasztikus volt!
Kellemes ebéd egy barátságos étteremben, fergeteges hangulat, majd újra buszra szálltunk, és elindultunk. Tudod hova?
A havasi gyopár ültetvényre!
Mert a Just-nak ilyenje is van ám! Milyen jó ezt tudni, és a kétkedőknek elmondani...A múltkor is kétségbe vonták az egyik termékünk havasi gyopár tartalmát, hiszen az védett gyógynövény...Rögtön ott is volt a meggyőző, hiteles válaszom!

Gyönyörű ágyásokban, tömött sorokban sorakoztak a növénykék a hegyek által körülölet völgyben. A kissé elcsigázott társaságot nem csak a szemet gyönyörködtető látvány, hanem behűtött ásványvíz, tea várta a sorok elején...
Figyelemből, gondoskodásból : ismét 5-ös!

aolmsII 3

Visszaérkezve a szállodánkba, egy-egy "konzerves" dobozt találtunk az ágyunkon. Mi lehet ez? Álmélkodtunk. Cukorka? Nem, nem: közelebb érve, és alaposan megvizsgálva rájöttünk: havasi gyopár!!!! A növényke, dobozba zárva, hogy majd itthon elültethessük...

Következett az elmaradhatatlan 31-es olajos frissítő fürdő, ünneplőbe öltözés, és a Bodeni tó partján tett kis séta után, egy újabb, különleges finomságokkal gazdagított vacsora egy "múzeum étterem"-ben! Igazi csemege: zöldséglevesben főtt hús fondü, finom szószokkal, remek, nemzetközi társaságban, akkor sem kétségbe esve, mikor angolul nem tudók között ültünk, egyre könnyebben boldogulva a némettel, a franciával, egyre jobban, újra belejőve az oroszba... végül is, tudod mibe?
A koncentrált, minőségi egymásra figyelésbe....

Erikám így élte meg:
Kicsit sietős, de fejedelmi reggeli, majd csodálatos, buszos, sikongatós-libegős utazás után megérkeztünk a 3842 méter magas MONT BLANCRA, ahol király sárga trónján ült a Nap, a hegyeket hófehér hó borította: megrészegültem a látványtól, életemben nem láttam még ilyet! Sok csodálatos képet készítettünk!

aolmsII 4

A túra után ragyogó napsütésben indultunk a havasi gyopár ültetvényre, ahol úgy simultak egymásra a virágok, mint ékszer a nyakra. Csak érdekességképpen: mondták a helyiek, hogy az érkezésünk előtti napig, egész héten nagyon barátságtalan volt az idő, de mi, NAPSUGARAK, elhoztuk ide a jó időt!!!
Este ajándékba egy havasi gyopár növényt kaptam! Alig várom, hogy elültethessem!

Másnap aztán valóban ki kellett jelentkeznünk a szállodából... Nem volt nehéz... Már begyakoroltuk :-)

De hogy mi következett ez után? Annyit mondhatok elöljáróban, hogy nagyon, de nagyon vágytam rá... De Erika is!!!
Hamarosan erről mesélünk majd...

Addig is ölelés Neked, aki ezt most elolvastad!

Szeretettel:
Kozma Erika és Szilágyi Ildikó
NAPSUGÁR CSAPAT

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.