Logo

SVÁJCI UTAZÁS – ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ III.

gyarlatogatas

Ötnapos ÁLOMUTAZÁS Svájcba

A vendéglátók rendkívül gazdag programokkal kápráztattak el bennünket. Örömmel mondhatom el, hogy számunkra is új volt valamennyi - pedig mi már korábban is többször jártunk férjemmel a Just és a Nahrin cégnél jutalomutazáson.

Hétfőn reggel elérkezett a várva várt pillanat: a GYÁRLÁTOGATÁS. Minden egyes alkalommal örömmel tekintjük meg termékeink szülőhelyét! Bizalmat keltett az óriási építkezés, amellyel a JUST cég már a jövőről is gondoskodik. Bátran biztatom valamennyi munkatársamat: vigyük hírét ezeknek a csodálatos, testet-lelket nyugtató és gyógyító készítményeknek.

Minden napi programunkat rendkívül nagy körültekintéssel állították össze a házigazdák. Idén is sok-sok szép emlékkel tértünk haza.

Újból megcsodálhattuk St.Gallen csodálatos városát, a gyönyörű építészeti csodákat, a középkori házakat és az Apátsági könyvtárat, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

Aznap este izgatottan utaztunk a svájci határ közelében lévő Schattenburg-várban elfogyasztott vacsorára. Ekkora meglepetésre azonban nem számítottam. A 12. században épült vár Feldkirch jelképe, Vorarlberg legnagyobb és legépebb vára. Erre az időutazásra tényleg nem számítottunk... Nagyon örültünk nemcsak a finom étkeknek, de a történelmi helyszínnek is.

Nagyon érdekes volt - a MAESTRANI csokigyár látogatása! Betekinthettünk a csokoládékészítés tudományába és "gyermekként" még alkothattunk is!

Ha Svájc, akkor a csoki után nem következhetett más, mint a Stein-i sajtkészítő üzem megtekintése a jól megérdemelt svájci fondue (olvasztott sajt) elfogyasztása után.

Egy nap alatt ennyi csodát láttunk - de ami ezután következett, az egy hihetetlen történet. Megtanultuk Teufenben a SCHNUGGEBOCK-ban, hogy a LEGJOBB A TEGNAPI.

tajkep

Nagyszüleink, dédszüleink életének, étkezésének körülményeit idézte fel ez az "étterem", ahol - ha nem szedte össze a vendég a tányérokat, akkor még mosogatnia is kellett. Ez az a hely, ahol felnőttek beülhetnek az iskolapadba néhány órára, ahol minden eszközt a valóságban is megtalálhatunk, úgy, ahogy dédszüleink élték mindennapjaikat és állították elő ételeiket. Természetesen a villámlás, a petróleumlámpa és a tíz kismalac sem maradhatott el az étterem leválasztott részéből.

Hagyományápolásból is tanulhatunk a svájciaktól!

Svájci út pedig nem maradhat el valamelyik hegycsúcs megtekintése nélkül. Most a választás a Hoher Kasten-re esett, ahol a felhős, esős időjárás sem fosztott meg bennünket a forgó étteremből elénk táruló csodálatos panorámától, majd APPENZELL város megtekintésétől.

Búcsúzásul gálavacsoránkat a csodálatos körpanorámával rendelkező Hotel Walzenhausen éttermének különtermében fogyaszthattuk el és különleges gasztronómiai élvezetekben volt részünk!

etterembenUtazásunk utolsó napján csodálatos napsütésben élvezhettük a Zürichi-tó körbehajózását. Felejthetetlen élményben volt részünk ezúttal is! Kora délutáni ebédünknél pedig tényleg "felkerült a hab a tortára"! Felejthetetlen élményt jelentett számunkra a tóparton lévő Casino Lake Side éttermében elfogyasztott, különleges gondossággal összeállított menüsor. Ennyi szépségtől bizony nehezünkre esett megválni és elindulni a repülőtérre.

Úgy érzem, hogy érdemes mindenkinek elindulni a svájci versenyben, mert ilyen különleges fogadtatásban csak akkor részesülsz, ha a NAHRIN vagy a JUST cég vendégeként érkezel Svájcba!

Mindehhez sok sikert kívánok Nektek! Utazzunk együtt jövőre is!

Borsányi Éva, Budapest

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.