Logo

ÖRÖMHÍR

behozhatatlan előny

Kedves Életfás barátaim!
Ugyan televíziót nem nézek gyakran, de a rádiót sokat hallgatok, főleg amikor a konyhában vagy a lakás különböző pontjain tevékenykedem. Azért szeretem, mert sokszor hallok értékes információkat, interjúkat, melyekből tudok táplálkozni, jó példával szolgál számomra.

Tegnap délután egy gazdasággal foglalkozó műsort hallgattam, amely első sorban a kis- és középvállalkozásokat érintő változásokról szólt. Egy álláskiközvetítő cég feje beszélt arról, hogy manapság miben látja a legnagyobb gyengeségeket a piacon. Szerinte ma Magyarországon a munkavállalóknak és a munkát keresőknek nagy része nem rendelkezik saját tervekkel, illetve életcélokkal, a vállalkozásoknak sincsen elképzelése a jövőre nézve. Ezt kiterjesztette a közeli országokra, és ismert nagyvállalatokat hozott fel ellenpéldaként és rávilágított, hogy ez nagyban hozzájárul a sikerükhöz.
Azzal a jó érzéssel tudtam ezt a műsort hallgatni, hogy én azon kevés cégek egyikének a munkatársa vagyok, akik ebben is jó példával járnak az élen. Megelőzve a magyarországi vállalatok döntő többségét. Ez olyan előnyt jelent számunkra, amely szerintem a következő éveket meghatározza számunkra.
Erről jut eszembe, ismeritek a következő viccet? J
Nyuszika megy az erdőben, egyszer csak talál az út mellett 1 méter előnyt.
"Milyen jó lesz ez, ha majd kerget a róka." - gondolja. Felveszi, hogy hazavigye. Megy tovább, egyszer csak meglát egy fának támasztva 2 méter előnyt.
"Hát ez szuper! Ha kerget a róka már 3 méter előnyöm lesz" - gondolja. Sétál hazafelé, cipeli az előnyöket, s egyszer csak előtte az úton keresztben fekszik 3 méter előny.
"Azta! Már 6 méter előnyöm lesz a rókával szemben." Ezt is felveszi. Hazaér, és elkezdi becipelni a házába az előnyöket. Beviszi az 1 méterest, neki támasztja a falnak, majd beviszi a 2 méter előnyt. Azonban a 3 méteres sehogy sem akar beférni az ajtón, mire felkiált:
- „ De jó! Ezek szerint behozhatatlan előnyre tettem szert!”

Szeretettel:

Karasszon Eszter
Karasszon Eszter

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.