Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

EGÉSZSÉG A KONYHÁBAN: A BORS FŰSZERKEVERÉK

bors fotó

A bors az egyik legnépszerűbb fűszer a konyhában, a só után a második leggyakrabban használt ízesítő. Napjainkban is igen nagy szerepe van a világ konyháiban, olyannyira, hogy a világ fűszerkereskedelmének 1/4-ét jelenleg is ez a fűszer teszi ki.

Az Indiából származó borsot őseink már az i.e.4.000 környékén használták, az ókori Egyiptom és majd a Római Birodalom meghatározó fűszere volt.

Az ételekben játszott szerepe mellett a borsot az orvostudomány is előszeretettel alkalmazta. Emésztést serkentő, torokgyulladást, köhögést elmulasztó és köptető hatással bír. Népi bölcsesség szerint, ha borssal fűszerezzük a megfázás elleni italunkat, akkor sokkal gyorsabb lesz a felépülés, arról nem is beszélve, hogy kidugítja az orrot, így már az első pillanattól kezdve jobban érezhetjük magunkat. Magas a mangán, a vas- és a K-vitamin tartalma. Antibakteriális hatású, gyorsítja az izzadást, vizelethajtó, pozitív hatással van a bőrre.

hosszában

A Nahrin Bors fűszerkeverék főbb összetevői
Feketebors, fehérbors, cayenne bors, jódozott konyhasó. Ez a borskeverék enyhén csípős, ám nem marja a gyomrot, nincs kellemetlen utóíze.

A Nahrin fűszerei nem csak fenséges ízeikkel gazdagítják ételeinket, hanem fokozzák az étvágyat, támogatják az emésztést, alacsony nátriumtartalmúak, így hozzájárulnak a sófogyasztás csökkentéséhez, és rendkívül gazdaságosak.

Felhasználása
Változatosan felhasználható. Jól illik hideg/meleg saláták, tojás- és húsételek, szószok, csőben sültek, mártások és levesek ízesítéséhez. Remekül kombinálható más fűszerekkel.

Kiknek ajánljuk?

  • Akik szeretnek finomakat főzni
  • Akik szeretnek finomakat enni
  • Ínyencek részére
  • A magyaros konyha kedvelői számára
  • Igényes fogyasztóknak, akiknek fontos a minőség
  • Vegetáriánusoknak

A termék glutén- és laktózmentes, cukorbetegek is fogyaszthatják.

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok