Logo

A GYEREKEK ŐSZI-TÉLI IMMUNERŐSÍTÉSE

gyoti

Még élvezzük a napsugarakat, de a hűvös, ködös hajnalok és esték már jelzik: itt az ősz.

A közösségbe járó gyerekeknél is elkezdődik a „beteges” időszak, nem ritka, hogy az őszi-téli hónapokban gyakrabban betegek, mint egészségesek. Az immunrendszer megfelelő érettségéhez szükséges átesni bizonyos betegségeken. Természetes módon is hozzásegíthetjük azonban gyermekünk szervezetét, hogy hatékonyabban küzdjön meg a kórokozókkal.

Klinikailag bizonyított immun stimuláns hatású gyógynövényünk a bíbor kasvirág - a Nahrin Echinacina készítményt -, melyet megelőzésként érdemes beépíteni mindennapjainkba. Kerüljön étrendünkbe sok savanyított tejtermék, ezek élőflórái nagyon kedvező hatással vannak bélrendszerünkre.

Az őszi-téli időszakban többnyire vírusos eredetű felső illetve alsó légúti betegségek, mint nátha, torokgyulladás, hörghurut, középfülgyulladás, arcüreggyulladás stb. fordulnak elő.

A gyógyszer az aktuális fertőzést legyőzi ugyan, de a szervezet általános védekezőképességét gyengíti, hiszen nem csak a „rossz” baktériumokat pusztítja el, hanem a hasznosakat is. Károsodik a bélflóra, ami az immunrendszer egyik legerősebb védőbástyája. Ezért fontos, hogy ha antibiotikum szedésére kényszerül a kisgyerek, akkor a gyógyszeres kezelés után kapjon bélflóra regeneráló szert, olyat, ami a gyomorsavnak ellenállva a belekben tudja kifejteni jótékony hatását. Ilyen a Nahrin Vitaflor kapszulánk.

gyoti 1

„Táplálékod legyen orvosságod” - mondta Hippokratész –, mivel immunrendszerünk 70%-a a beleinkben lakik, javarészt attól függ állapota, hogy mit eszünk. Amit megeszünk, ami bekerül a szervezetünkbe, csak abból tudunk építkezni, az határozza meg egészségi állapotunkat. „Amit eszel azzá leszel!”

Törekedjünk az értékes táplálékok fogyasztására, sok friss, az évszaknak megfelelő zöldség, gyümölcs szerepeljen étrendünkben. A magas vitamin- és ásványi anyag tartalmú savanyú káposzta, cékla, gyökérzöldségek, alma, körte, sütőtök az ősz legkedveltebb ételei közé tartoznak. A szervezet vitaminszükségletének fedezésére szükségünk van a természetes alapú Narosan vitamincsaládunk napi fogyasztására is, a vízben és zsírban oldható vitaminok pótlására.

gyoti 2Fogyasszunk minél több sovány húst, hidegen sajtolt olajokat, csírákat, teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket, aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, hüvelyesekből készült leveseket, főzelékeket, pástétomokat,amiket Nahrin fűszerekkel ízesítünk.

A kinti hideg erősödésével egyre jobban kívánjuk a meleg leveseket, mint a Nahrin Zöldséglevesünket és a melegítő hatású ételeket. Használjunk gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, ezek kiváló, melegítőhatású fűszerek és hatóanyag tartalmuknál fogva a bélrendszeren keresztül immunrendszerünket is stimulálják.

Ebben az időszakban is fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Fogyasszunk ásványvizet, forrásvizet, zöld teát, gyógyteákat. Az egyre hűvösebb időszakban jól esik napközben és esténként a Nahrin Citromfű tea, ami a napi feszültségeket oldja és nyugtató hatású.

A megfelelő táplálkozás mellett nagyon fontos a mozgás. Sétáljunk sokat a friss levegőn gyermekeinkkel, tegyünk egy-egy túrát a közeli hegyekben, erdőkben. Testünk, lelkünk, szellemünk felfrissül a természet meghitt nyugalmában.

Nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésről, alvásról sem. Hálószobánkban ne legyen meleg, legyen jó a levegő, amit Eucasol spray használatával tudunk biztosítani, lehetőleg természetes anyagból készült ágyneműt használjunk. Ha szükséges, alkalmazzunk bátran nyugtató hatású Just illóolajakat, például Levendulát, Citromot és Narancsot. Törekedjünk arra, hogy minél korábban menjenek gyermekeink aludni és mi is időben feküdjünk le, hiszen élettani szempontból az igazán pihentető, értékes alvás éjfél előtt történik.

gyoti 3Gyermekeinknek béke és meleg, családi otthon megteremtésével nyújthatunk biztonságot a sok leküzdendő akadály mellett. Az iskolában 8.00-14.00 óráig tanuló gyermekünk ebéd után szalad a különórákra, sportfoglalkozásokra és még ezután ül le készülni a másnapi órákra. Nincs pihenés, nincs szabadidő, akkor mit tegyünk? Okosan becsempészünk egy Citromfű teát, egy Levendula krémes masszírozást, egy kis halk zenét, hogy ők is lecsendesedjenek egy kicsikét.

Az ősz a maga nyugalmával, segít felkészülni a hosszú, sötét hónapokra. Figyeljünk magunkra és szeretteinkre, hogy boldog családi légkörben egészségesen éljük át egymás közelségét és szeretetét!

Nekem ez sikerült, hiszen 15 éve élünk családommal a Just és Nahrin termékek biztonságos menedékében! Tiszta szívből ajánlom neked is! Ismerd meg és legyen neked is az Életfa Program egy örök szerelem!

Tisztelettel és nagy szeretettel:
Hegyi Gyöngyi
Természetgyógyász - Reflexológus
06-70/4572712

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.