Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

TEREPTRIATLON ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, KAPOSVÁR DESEDA-TÓ

tob

Úgy esett, hogy idén az X2S Team nem rendezett tereptriatlon versenyt, aminek az lett a pozitív hozadéka, hogy megnyitottuk a lehetőséget magunk előtt a versenyen való induláson. Mert, ha a sportember szervez, akkor ott már nincs lehetőség az indulásra, bármekkora is a szerelem.

Ezért aztán Kaposváron a Deseda-tónál kínálkozott a vissza nem térő lehetőség egy kis sprint távú tereptriatlonra.

Már az idejét sem tudom, mikor volt lehetőségem a rajtduda másik oldalára állni, azonban most végre nekem is szólt az indítóhang. Ráadásul a csapatból öten a tereptriatlonon, míg Trábert Dórink quadriatlonon indult - ez a triatlonos számok kajakos kiegészítése, így úszás, bringa, kajak, futás négyese.

tob 1Volt szerencsém Mester Bálinttal, az Életfa Program kiváló sportolójával egy vízben úszni, vagyis indulni, mert hamar otthagyott a betyár. Aztán szép magányomban bringáztam egyet a Kaposvár melletti Toponár erdején-mezején. Futás pedig a tó környékén, inkább füves pályán zajlott, de egyhangúságát a hullámos vonalvezetés törte meg.
Nagyon barátságos terep volt ez, kezdőknek igazán feküdhetett, mert nem kellett halálfélelemmel szorítani a kormányt és futásnál sem voltak sziklás kiszögellések és oltári hosszú mászások sem. Ha az úszás nem lett volna a szél miatt hullámos, akkor nagyon-nagyon klasszikus kezdő tereptriatlon verseny lett volna, de a szeles úszás miatt legalább nekünk, Cross to Saveseknek megadta azt az érzést, mintha azt is emelkedőre kellett volna megtenni.

tob 2Bálint nem szakította meg a hagyományát és ismét győzedelmeskedett, immáron 9. alkalommal lett Magyarország Bajnoka ebben a szakágban! Nem csak korosztályában tudott győzelmet aratni, hanem abszolút első is lett.

Számomra pedig a korosztályos 2. helyezés adott nagy örömre okot végre. Már el is felejtettem, milyen jó érzés a dobogó mámorító magaslatán állni. Ott még a levegő is ritkább, csoda, hogy nem kaptam hegyi betegséget.

Mindent összevetve, jól sikerült ez a verseny, jó volt összejönni a sporttársakkal egy flaska Iso-Tea mellett egy kis sárdagasztásra.

Előkészületekről pedig annyit... 11 órakor volt a rajt, ami miatt 8 órakor reggeliztem egy könnyebbet, aztán bemasszíroztam főbb izomcsoportjaimat Boróka krémmel azért, hogy a 11 órás rajt előkészületeiben is legyenek tónusosabbak az izmaim, vérellátásuk fokozottabb legyen, és ezzel a rituáléval is ráhangolódom a versenyre. Nekem ez bevált, hogy jóval előtte kenem be magam és csak később melegítek.

Számomra két órás verseny volt ez, amihez nem kell annyira a napi rutint átalakítani, de a reggeli az jó, ha 8 óráig lecsúszik, aztán pedig már csak a sűrített időközönkénti ivás marad, amit közvetlen a verseny előtt váltok Iso-Teára. Ilyenkor rajt előtt közvetlen érdemes helyet csinálni a szervezetben és ezzel lehet a cipelt súlyt is csökkenteni.

tob 3Verseny alatt pedig elegendő az izotónikus folyadékpótlás, amire a mi Nahrin Iso-Teánk kiváló összetételű, állagú és ízű is. Nem véletlen, hogy a Bajnok is ezzel ment végig.

Sarkallok mindenkit, hogy találja meg azt a mozgásos tevékenységet, ahol a legnagyobb szüksége van a megfelelő folyadékpótlásra, akár szeptember másodikán a XII. Életfa Terepfesztiválon, Pilisszentivánon!

 

Sportbaráti üdvözlettel

Szabó Tamás
Mozgás Team vezetője

tob 4

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok