Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

DECEMBER EGY ASZTROZÓFUS SZEMÉVEL

daszSzent András havát Karácsony hava követi, míg a Nap a Nyilas jegyében jár.

Elcsendesedik a világ. Lehull az első hó, s a Nap is igen alacsonyan jár már ilyenkor.
Az állatok egy része téli álmot alszik, a többiek küzdenek a téllel. A ködös hajnalokat sötét nappalok váltják fel, de a szorongás helyett a lélek várakozik, s remél.
A karácsonyi készülődés időszaka ez.
A testi vágyak hívását, erejét ekkor böjttel fehérítette a régi korok embere, hogy a születés szűzi misztériuma az ő lelkében és ő általa is végbemehessen! 

November 25-e Katalin napja. Ekkor ér véget a zajos kisfarsang, s egészen nagyfarsangig már nincs se mulatság, se lakodalom. „András zárja a hegedűt” (30-a), s kezdődik a várakozás, az advent, de a szerelmi varázslás is!
Adventkor már tartózkodott a falu népe a zajos mulatságoktól, csak a mágikus „ráncba szedő” duda szólhatott. Az adventi koszorú kör alakú, s benne a kereszt közepébe tett csipkebogyó jelöli, hogy Isten belép az emberek világába! Karácsonykor majd a fa alá teszik.
December 4-én, Borbála napján, az eladó leányok cseresznyeágat tettek vízbe, s ha kizöldült karácsonyig, hamarosan férjhez mentek.
Karácsony elő ünnepe Miklós (december 6.) „gonoszűző” alkalom, akárcsak Luca (dec.13.), mikor a harangszó űzte el a leselkedő gonoszt. Készült a „Lucaszéke”, s e napon kezdik el sarjasztani a „Luca búzát”.
Tamás napján, 21-én szentelték meg a karácsonyi ételeket.

A Nyilas állatövi jegy, az utolsó őszi és tüzes jegy, változó minőségű. A lélek összegyűjti a tűz erejét, lelkesedését, s elégeti a haszontalanná vált, terméketlen ideákat, hogy a kozmosz bölcsességéhez emelkedhessen! A tudássá érett ismeretekből most bölcsesség születik! Ég és föld között közvetít a vándor. A törvény, a jog, az igazság és az erkölcs inspirációi a szeretet isteni fényéből érkeznek.

Testi szinten a csípő, a combok és a máj tartoznak a Nyilas jeléhez. A legnagyobb erőt hordozó izom a comb. A gyors haladáshoz és az erőteljes előrejutáshoz nélkülözhetetlen. Ebben a minőségben különösen fontos a helyváltoztatás.

dasz 1A Nyilas jele mögött a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek láthatóak. A Tejút szellemi magasságaihoz érkezve, a „titokkutatás” motivációjával (Scorpius) együtt jelenik meg a beavatás (Ophiuchus), vagyis az erők teljes használatának „megtanítása”! Ekkor válik ezoterikus tanítóvá a tanuló.

A Nyilas idején a lelkesedésünkkel hatalmas eredményre sarkallhatjuk magunkat. A távlatokba látás segítségével nagy eredményeket remélhetünk.

A külső-belső egészségünket a Just-Nahrin termékekkel tehetjük még csillogóbbá, és ezt a környezetünknek a jó példa mutatásával tudjuk magas szintre emelni.

Mesterem, Paksi Zoltán „Égi utak csillagüzenetei” alapján.

Sok szeretettel:

Rácz Mária Erzsébet asztrozófus
a „Napsugár” csapat tagja
Szentendre, 2016. December

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok