Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

SZEPTEMBER ASZTROZÓFUS SZEMMEL

szasz

Kisasszony havából a Nap Szent Mihály havába lép, a Szűz zodiákus jegy idején.

Megszűnik a külső növekedés. Már alant, bent, a hagymákban, gumókban, s magvakban lakozik az élet. Elkezdődik a madarak vonulása, elszíneződnek a levelek, minden élőlény készülődik a télre. Ez a szarvasbőgés ideje és ekkor sűrűsödik az állatok bundája.

Augusztus 24-én, Bertalankor köszöntik az őszt, előkészítik a betakarítást és kezdődhet a szüret. Időjós nap: ekkor derül ki, hogy milyen lesz az ősz. Véget ér a nyár, kígyók a földbe bújnak.

Nyakavágó János napján 29-én, nem tanácsos szabni, varrni, s tálból sem szabad enni, mert a hóhér tálba folyatta János vérét.

Szeptember 1. Egyed, ő a szoptatós anyák védője, s a bűnösök szószólója is. A számadó pásztorok ekkor álltak szolgálatba és ezen a napon lehet megjósolni a szőlő-és gyümölcstermést.

Szeptember 8-án Kisasszonykor kell diót verni, de a kelő Napban, az arra méltó megláthatja Máriát!

A Szentkereszt felmagasztalása 14-éhez kapcsolódik, de ekkor a Nap már a Tejút „keresztjében” (90 fok) jár.

21-én, Máté napján a búzavetés hete kezdődik. Előtte szentelt búzát kevertek a vetőmagba és tiszta lábbal, tiszta fehérneműbe kell elkezdeni a munkát! A méhek azonban nem repültek már ki többé.

A szűz idejében, az eddig tanult és megtapasztalt dolgokat, a helyükre kell tenni!

Az alkotás, a kreativitás, a teremtett dolgok számbavételét végezzük most el. Ilyenkor a részletek is jelentőséggel bírnak. E szakasz fő jelölői a munka és a rend és a szolgálat.

A test síkján a has és a bélrendszer tartozik a Szűz jeléhez. A belek „teszik a helyére” a táplálékot, innen szívódnak a vérbe a tápanyagok, s szembetűnő, a hasonlósága az agy tekervényeivel! A agy szellemi világa, (Ikrek, Merkúr) itt a (Szűz Merkúr) anyagi minőségével egészül ki.

szasz 1A Szűz jelének 2/3-a mögött az Oroszlán csillagkép látható. A szellemi sugallat itt a részletekre való, s a munkák lényegére vonatkozó rálátás szükségességét emeli ki. A jel elején lévő Sextáns csillagkép a munka „eszközére világít” rá. Az utolsó foknál jelenik meg a Szűz csillagképe, hogy az égi-földi rend megvalósulása segítse az átalakulást. Végig a jel hátterében úszik a Hydra, s már sugalmazza a mélységek univerzumának is a rendbetételét.

Ezek az energiák segítik munkánkat, a szeptember 17-i konferenciával már a jövő magvait vetjük el.

Ehhez kívánok jó munkát!
Mesterem, Paksi Zoltán „Égi utak csillagüzenetei” című könyve alapján.
Szentendre, 2016. Szent Mihály hava 08.

Szeretettel:
Rácz Mária Erzsébet
Asztrozófus
a Napsugár csapat tagja

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok