Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

JÚNIUS EGY ASZTROZÓFUS SZEMÉVEL

Orion

Pünkösd havából Szent Iván havába lépünk, mikor a Nap az Ikrek kettősében jár. A szárba szökés ideje ez, kirajzanak a méhek, rózsák, pipacsok piroslanak, virágkelyheikkel a fény felé nyújtózkodva, s madarak énekétől, fecsegésétől lesz hangos a vidék. A párzás, egybeolvadás, kiválasztódás idejében járunk.

Május 25. Orbán, az utolsó fagyosszent. A szőlőhegyi könyörgő körmenetek napja ez, de ekkor tudjuk meg, hogy „amilyen az Orbán napja, olyan lesz az ősz”. A néphit szerint, húsvét után még negyven napig itt él, közöttünk Jézus, s majd áldozócsütörtökön tér vissza az Atyához. E napon szolgáltatnak misét a bő termésért és az esőért. Húsvét utáni nyolcadik vasárnap, a nyár bevonulásának ünnepe, Pünkösd. Betegségűző-, és időjósló napnak számított.

Június 8. Medárd napja szintén időjós nap, (ha ekkor esik, negyven napig esni fog!)de a len és a káposzta vetési idejét is jelöli.

Június 13. Szent Antal a szegények megsegítését szolgálta, de ekkor lehetett megtalálni az elveszett tárgyakat is. Vid napjáig befejezik növekedésüket a gazdasági növények, megkezdődik az érés ideje! A rákok, s a halak is kifejlődnek ekkorra.

Az Ikrek időszakában a lélek kiegészülésre vágyik, nem véletlenül mondják a májust a „szerelem” havának. A párkapcsolat mellett, az összes kapcsolat is hangsúlyossá válik az Ikrek minőségében, és az ehhez szükséges beszélgetések, eszme-csere fontossága is előtérbe kerül. A lélek ilyenkor kinyílik a fény felé, befogadóbbá és érdeklődőbbé válik. A napos órák számának növekedésével több idő jut az új információ átadására- befogadására.

Megjelenik a mozgás és az értelem eleme a levegő. Ismerni és tudni kell! A megszerzett ismereteket a gyakorlati életben mélyítjük el. A megfelelő kommunikációval tudjuk az információt átadni, erre ad nagyszerű lehetőséget az „Életfa program” virágának szirmaiban rejlő lehetőségek.

Testi szinten a váll, a karok, tüdő és az idegrendszer tarozik az Ikrek minőségéhez. A váll, vállalás. A vállra emelt, vállra vett Nap, mint a világosságemelése jelenik meg vallásként. Vallásával /hitvallás/ vállal fel valamit az ember, ami a cselekedeteiben mérhető le.

EridanusAz Ikrek jegye mögött a Bika, és az Orion csillagképei láthatok, a jel közepétől indul az Eridanus1 csillagkép. A biztos tudás lehetőségét kívánja e jelben a lélek megélni. Az Orioni szellemiség, már az önmagamon való felülkerekedés igényében jelenik meg, melyből a magas fejlődés útja indulhat el. (Eridanus)

Ehhez kívánok mindenkinek napfényes napokat!

Paksi Zoltán Égi utak csillagüzenetei könyve alapján sok szeretettel:
Rácz Mária Erzsébet,
asztrozófus a Napsugár csapat tagja
Szentendre, 2016. Szent Iván hava


[1] Ez a csillagkép azt a legendás folyót jeleníti meg, amelybe Phaethón zuhant, mikor nem bírt apjának, a napisten Héliosznak a szekerével. Valószínűnek tartották, hogy valóban létező folyamhoz kapcsolódik a monda. Az ókori görögök Pónak nevezték, mások szerint a csillagkép neveként a Nílus, az Eufrátesz, de akár a Duna is szóba jöhet. A folyó leírásai olyan környezetet adnak meg, melyek alapján továbbra is csak találgatni lehet.

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok