Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

UTAZÁSAIM A VILÁG KÖRÜL II.

 kina 01

Több koncerten szerepeltem Kínában, ami nagy élmény volt. Nem csupán azért, mert volt csodálatos társakkal játszhattam együtt, akikkel együtt utaztam Magyarországról. Hanem azért is, mert megismertem egy egész más közönséget, mint akikkel eddig találkoztam a pályám során. Először furcsának tűnt, hogy izeg-mozog minden ember a koncerten, majd rájöttem, hogy őket meg kell nyerni és a figyelmüket még jobban le kell kötni.

Az előadás után szűnni nem akaró fényképezés következett, a plakátokat aláírtuk és mindenkivel pár szót beszéltünk. Nagyon kedves és érdeklődő emberek a kínaiak, mindenre kíváncsiak. Több alkalommal kellett a hangszeremről mesélni, beszélgetni arról, hogy hol érdemes tanulni és milyen lehetőségek nyílnak elsősorban Európában.

kina 02Csodálatos hangverseny és színháztermeik vannak, amelyek akusztikája és hangzásvilága nagyon inspiráló volt. Hatalmas operaszínpadot és koncerttermeket készülnek építeni, mert a céljuk az, hogy a komolyzene mindenkihez eljusson. A magyar zenét különösen tisztelik. Kodály Zoltán munkásságáról és életéről annyit tudnak, hogy sok magyar megirigyelhetné. A Kodály–módszert iskolai kereteken belül is tanítják a gyerekeknek és a legjobb tudásuk szerint vezetik be a fejlesztés minden szegletébe. Bartók Béla, Liszt Ferenc és a többi büszkeségünk nevét zengik és a zenéjüket tisztelik.

Több alkalommal kellett fogadásokon illetve különböző társaságnak koncertet adni. Sosem egyszerű feladat ihletett előadást játszani. Azt tanultam és azt vallom, hogy ha már csak egy ember is hallgatja a zenémet, akkor bele kell adni mindent, ami bennem van. Nagy öröm, hogy csupa olyan ember hallgatta, akinek a lelke nyitott volt.

kina 03Eljutottam Tianjin városba gyors vasúttal, amely akár 300 km/h sebességgel száguldott. Shiamen városában a tengerparton a nemzeti ünnepüket tűzijátékkal ünneplő tömeggel találkoztam. Gulangyu szigetén pedig élveztem a szubtrópus adta életérzést… Hálás vagyok, hogy ennyire fejlett a technika, hogy vonattal, repülővel, busszal és autóval egyik pillanatról a másikra több ezer kilométerrel odébb találhatom magam. Káprázatos reggel a hűvösben elindulni kabátban, majd 3 órával később egy kisruhában élvezni a napsütést és a tengeri szellőt.

Nem szabad elfelejtkezni arról, hogy a komoly előkészületek idejében és a megterhelő turné napok alatt folyamatosan ott voltak a társaim. Otthon alapoztam a Narosan vitaminokkal, a Fekete Áfonya és a Tropic folyamatosan ott vannak a hűtőszekrényemben. Halolaj- és Q 10 kapszuláink nekem a mindennapi energiát biztosítják, ez az üzemanyagom. Az Iso-tea kis adagokba csomagolva utazott velem, a Zöldségleves mellett. A Nahrofit Vaníliát összekevertem a Probiofittel, ez minden alkalommal nagyon fontos, amikor külföldre utazom. Bármilyen helyen működik, akár napokra tudom az étkezésemet biztosítani és minden tápanyaghoz hozzájutok.     A Justok közül természetesen az olajaim: a 31-es, Citrom és Teafa olaj, Napozó vonal egy-egy tagja, Lábkrém. A Boróka krém mindig ott van, ez a kezem védelmezője a megerőltetések idején. Mályva-deo, Fogkrém…    

Miért olyan fontos ez nekem? Mert távol az otthonomtól bármilyen hatás, baleset érhet. A Just és Nahrin termékekre számíthatok bárhol a világban, akár Kínában. Most is így volt, probléma és kellemetlenség akadt bőven. Gyógyultam és gyógyítottam… és így nem állhatott semmi a zene és az előadások útjába, amiért megtettem ezt a 8000 km-t és otthagytam egy pici darabot a lelkemből, hogy legyen miért újra jönni…

Szeretettel:
Karasszon Eszter

További képek:

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok