Logo

Mozgás az élet!

maze„Mozgás az élet, ne lazíts hát!” – énekeljük az egyik Életfa-dalunkban. Miért kell ezt a gondolatot kiemelni? Nem természetes ez mindenkinek? … Hát nem! …

Sokan csak ismerik ezt az összefüggést, viszont nem élik. Vagy csak akkor akarják ezt élni, amikor már késő. … Pedig! …

Egészség és életminőség! Szerintetek elképzelhető a sokáig tartó egészség rendszeres és tudatos mozgás nélkül? A mai világban?! Amikor lassan már a mozgás is csak virtuálisan ejti rabul a felnövekvő nemzedéket? Amikor az aktív mozgás sok esetben a tévé előtti kar- és rágómozdulatokban, valamint az emésztési folyamatokban nyilvánul meg? Gyakori eset, hogy az életminőség javulásával együtt jár a család súlygyarapodási tehetsége. Több pénz, több evés, nagyobb súly, és? … és kisebb egészség! Ez pedig sajnos azt jelenti, hogy az életminőségünk romlik, azaz fizetünk azért, hogy rosszabbul éljünk.

Az emberi test akkor maradhat életben, ha állandó mozgásban van. Februárban a szív és a keringési rendszer, márciusban pedig a nyirokrendszer volt a hónap témája.

A keringési rendszerünkben a vér alkotó elemei állandó mozgásban vannak. Van egy fáradhatatlan motor, a szív, amelyik a saját mozgása révén biztosítja a keringést, az állandó változást.

Mit teszünk mi azért, hogy megkönnyítsük a szív munkáját? Ugye nem feltétlenül azt, hogy rápakolunk a testünkre még jó néhány súlyos csomagot? Mozogjunk, hogy mozoghassunk! Hiszen az életfontosságú elemeket el kell juttatni a sejtjeinkhez, az izmainkhoz. Pezsegjen hát a véred!

A nyirokrendszerünk összegyűjti a testünkben lévő nyirkot, visszajuttatja oda, ahol szükség van rá, és közben még véd is az egészségünket veszélyeztető tényezőktől. De mikor? Csak akkor, ha mozgásban tartjuk! És mi tartja mozgásban ezt a rendszert, hiszen itt nincs még egy szív? A vázizomzatunk! Tessék! Már megint izommozgás! Akkor mozduljunk hát!

Lépjünk egy szinttel feljebb; a Család!

Mi tartja életben a családot? A kapcsolatok folyamatos ápolása, a személyes beszélgetések, találkozások, a közösen átélt élmények. A mozgás! Ha nincs érintés, nincs kapcsolat, nincs közös élet. A mozgásban a családunk élete!

Lépjünk még feljebb! Az ember társas teremtmény, igazán csak hasonlóan gondolkozó, egymást segítő közösségben érzi jól magát. Mit kell tennünk ahhoz, hogy találjunk ilyen társakat? Fogadjuk el a befogadó ajánlatokat és cselekedjünk! Hiszen mindenkiben óriási értékek vannak, és ezeket érdemes átadni másoknak. Legyünk aktívak, értékteremtők!

Megérkeztünk az Életfa Programhoz! Mi lehetőséget adunk az egész országnak, hogy jó irányba mozduljon. Mert tiszták a szándékaink, összekovácsolók, és megoldásokat adunk az embereknek, ígéretek és hitegetések helyett. Mi vagyunk a szív, ami az ország egészségéért dobog, az izom, ami mozgásban tart az aktivitásával és a folyamatos fejlődésével, az agy, amelyik hiteles és átadható tudást ad az embereknek, hogy helyesen legyenek képesek gondolkozni, és a lélek, amelyik szépet, jót és szeretetet sugároz. Mi mozgásban tartjuk az országunkat!

Mahatma Gandhi ezt mondta:

„A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.”

Arra kérlek Titeket, hogy mozduljunk, tüntessük el ezt a különbséget, és változtassuk meg egész Magyarországot!

Szeretettel:
Schmidt Ferenc

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.