Logo

Gólya-gólya gilice …

Gólya gólya gilice

Hogy is van tovább ez a kis gyerekdal, kedves Olvasóm?

„… Mitől véres a lábad?
Török gyerek megvágta,
magyar gyerek gyógyítja. …”

Ez a gondolat, bevallom, büszkeséggel tölt el. Mi, derék magyar gyerekek, már a sötét középkorban is (vagy a boldog török-időkben?) lóra és gyógyításra termettünk. Ha valakinek valamilyen baja esett, mi, magyarok jól meggyógyítottuk!

Igen ám, de mivel?

„…Síppal, dobbal, nádi hegedűvel.”

Atya Úristen! Hát ezek nem OGYI által engedélyezett gyógyszerek! Még csak nem is gyógyhatásúnak megfizetett készítmények! És gyógyítani merészel vele a derék magyar? Még szerencse, hogy ezt a módszert réges-régen alkalmazták, és nem ma! Ma aztán kemény milliókat fizethetnénk érte, mivel ezek a gyógyítást sugalló készítmények félrevezetik a kedves, országos intézmények által védelmébe vett magyar népességet. Ugyanis a síp, a dob, de főképpen a nádi hegedű felhasználása sebek gyógyítására tiltott! Különben nem fogynának a gyógyszerek! Még szerencse, hogy mi nem forgalmazzuk egyik említett népi hangszert sem, mert ellenkező esetben a cikkem megjelenése után már várhatnánk a postán a büntetést a fenti versike nyilvános dokumentálásáért. Persze mindannyian tudjuk, hogy a gólyáról, mint madárról van szó, és nem az első évfolyamos egyetemistákról. (Bár egyes túlbuzgó „védelmezőnk” fejében bizonyára ez a lehetőség is felmerült.) Megnyugodtam.

Így biztonságban érezhetjük magunkat, hiszen az, ami egy állat lábán lévő seb tökéletes gyógyítására alkalmas és természetes, az természetesen veszélyes egy ember lábán lévő ugyanolyan seb gyógyítására. Értjük már?

Hű de jó, hogy eszembe jutott ez a dalocska! Megvan a megoldás!

Ezentúl, ha felvetődne valakiben az az eretnek gondolat, hogy egy Just vagy Nahrin prémium kategóriás készítményt nyilvánosan dicsérjen azért, mert valakinek megoldást nyújtott az egészségügyi problémájára, javaslom, hogy ezt pl. ekképpen tegye:

A svájci Nahrin Narosan Áfonyája minden intelligensen és igényesen gondolkodó marha immunrendszerét tökéletesen erősíti, és emellett az állat vérképe is jelentős mértékben javul. A gyártó különös figyelmet fordít arra is, hogy az egyedülálló készítményt a glutén- és laktózérzékeny állatok is teljes biztonsággal fogyaszthassák. Vagy:

A svájci Just Teafa olaja kiválóan alkalmas a gólyák lábán lévő horzsolásos és vágási sebek fertőtlenítésére és gyógyítására.

Ugyanakkor ezeket nem írhatjuk le az emberek esetében, így ez eszünkbe se jut, meg sem említjük őket!

Szép ugye? Ez a „gyógyítás szabadsága”! Azzal gyógyíthatsz, amivel szabad!

A fent leírtak elég gyerekesnek tűnnek ahhoz, hogy tökéletesen komolyan vegyük őket. Körülbelül ilyen színvonalon bánnak ma az országunkban a természetes alapanyagú étrend-kiegészítőinkkel, élelmiszereinkkel, tisztálkodó, bőrápoló és kozmetikai készítményeinkkel. Minden bevizsgálás nélkül tiltanak, megkötözik a kezeinket és beragasztják a szánkat. Egy kalap alá veszik a legmagasabb minőségi kategóriát képviselő, közel egy évszázad óta folyamatosan bizonyított készítményeinket a szánalmasan silány, „szerencsevadász” csodaszerekkel.

Miért? Mert védenek! A kérdés csupán az, hogy kit és mit védenek? Eszembe jut néhány botor kérdés a sok közül:

Hogy lehet az, hogy a vezető halálokok között szerepel a gyógyszerek mellékhatása miatti elhalálozás? Ilyet én az étrend-kiegészítők esetében még nem hallottam!

Hogy lehet az, hogy egy agyonreklámozott gyógyszert pár év után be kell tiltani?

Hogy lehet az, hogy a természetben található gyógyító erőt annyira szégyellnünk kell, hogy még csak nem is beszélhetünk a gyógyhatásukról, mert az már „sugall”?

Hogy lehet az, hogy ebben a „féltő gondoskodásban” az alkalmazott gyógyászati rendszerünk áldásos tevékenysége eredményeképpen, az egészségügyi-betegségügyi paramétereink szempontjából a legrosszabbak között szerepelünk Európában? „Betlire” játszunk talán?

Akkor védjük és őrizzük az eddigi gyengeségeinket, és azokat, akik eddig is uralták a betegségpiacot?

Nem! Változni és változtatni kell! Kedves Olvasóm, változz és változtass! Jó irányban!

Tekints minket felelősen gondolkodó felnőtteknek, akik tudják, hogy mit csinálnak, és feltételezzük egymásról azt, hogy a jóról azt mondjuk, hogy „jó”, és a rosszról azt, hogy „rossz”! Elvégre szabad hazában élünk!

Akkor is jusson el Hozzád a természet gyógyító erejének a szava, ha ezt az „érdekvédők” nem tartják kívánatosnak, és fontosságuk teljes tudatában tűzzel-vassal, jobbra-balra tiltanak!

Halld meg a magyar gyerek tisztán csengő dalát, mert ami gyógyítja a gólyát, az gyógyít Téged és a szeretteidet is! Mivel? Síppal, dobbal, nádi hegedűvel.

Szeretettel:
Schmidt Ferenc

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.