Logo

VIII. Életfa Gyerektábor - Beregdaróc

8gyt

Mi, a Gyermek Team tagjai a Gyerek Klub megalakulása (2009) óta igyekszünk jobbnál-jobb ötleteket, terveket megvalósítani. Célunk, hogy az országban hasonló gondolkodásmóddal, hasonló életmóddal szimpatizáló vagy ebben már aktív gyerekek, szülők, családok között új kapcsolódási pontokat hozzunk létre. Ezeken a pontokon keresztül segíthetjük a családokat, közösségeket, hogy jobban megismerjék az Életfa Programot, az Életfás gondolkodást.

8gyt 1

Az Életfa Gyerek Táborban természetesen mindezt a gyerekek érdeklődésének megfelelően, játékosan tanítva tesszük. Figyelünk arra, hogy a gyerekek szívesen befogadják az információkat, és tovább is tudják adni a hallottakat. Legfontosabb szempont az, hogy jól érezzék magukat, színes programokkal tarkítva, hasznosan töltsék velünk az időt.

Beregdarócon már 7 éve táborozunk, mondhatni „hazajárunk”. A helyszín, a környezet gyönyörű, a hely biztonságos. Az üdülő tulajdonosai, munkatársai szeretettel, kedvesen, családtagként fogadnak minket. Ők is ismerik, használják a Just és Nahrin termékeket.

8gyt 2

A tábori élet mindennapjaiba beépítettük az Életfa Program, a Just és Nahrin termékek megismertetését, a termékek rendszeres használatát. A gyerekek vizuálisan gyorsabban tanulják/jegyzik meg a termékek neveit, azt, hogy mire és hogyan használhatjuk azokat. A napi iránymutatások alapján beszéltünk az Életfa Programról, a Gyerek Klub jelentőségéről. A reggeli Narosan vitaminokat, a Nahrofit italokat, teákat, fűszereket, a Just termékeket is sikerült bemutatni, és használni a gyerekek ízléséhez igazítva. A tábor ideje alatt a gyerekek már kérték is ezeket, jó néhány hasfájást, lábfájdalmat, szúnyog és darázscsípést „gyógyítottunk” meg. A fantasztikusan szép időben nélkülözhetetlenek voltak a napozó termékek: a Napozó spray, a Napozás utáni balzsam!

Nagy sikere volt az Ice teából és az Iso-Teából, Nahrofitból készített „házi” jégkrémeknek is!

8gyt 3

A reggeli és esti zászló fel/levonásnál megtanultuk, énekeltük az Életfa dalokat, a dalszöveget hazavihették a gyerekek.

Igyekeztünk úgy irányítani a táborban eltöltött időt, hogy a különböző programok és játékok alkalmával is beszélgessünk az egészséges életmódról, hiszen fontos, hogy egészséges felnőtté váljanak, és tudják, hogy ehhez milyen segítségeket kaphatnak tőlünk.

8gyt 4

A napot reggeli tornával kezdtük, minden nap más szoba lakói tornáztatták a társaságot. Reggeli után megbeszéltük a napi programot, figyelembe véve a kívánságokat is. A mindennapi „medencézéseken” kívül jutott program bőven: mezítlábas parkot építettünk, használtunk, felfedeztük a közelben lévő játszóparkot, megtanultuk a beregdaróci vászonvirág készítésének alapjait, a keresztszemes hímzés rejtelmeibe is belekóstoltunk. Kirándultunk lovas szekérrel Beregsurányba, Márokpapiba, Tarpára, ahol lovagolhattunk is. Ellátogattak hozzánk a Bringasulisok, egy KRESZ pályát építettek nekünk, ahol próbára tehettük biciklis tudományunkat. Akinek kedve volt, egy varázsszemüvegen keresztül megtapasztalta, hogy mit érez, mit lát az, aki alkohol vagy drog befolyása alatt van. Akadályversenyen és tájfutó versenyen is részt vettünk, pecsétek sokaságát gyűjtve titkos térképünkre.

8gyt 5

Az esti bátorság próba után az udvaron feküdve bámultuk a csillagokat, meséltük egymásnak hasonló élményeinket.

Nem feledkeztünk meg az otthoniakról sem, készítettünk nekik ajándékokat, magunknak emléket. Ildikó nénivel az udvaron szedett almából sárgarépás desszertgolyót gyúrtunk, ezzel vártuk a TV-s stábot, akik eljöttek megörökíteni a tábori életünk néhány pillanatát, és ezzel köszöntük meg a konyhás nénik segítő készségét, finom ételeit, amiket főztek nekünk a tábor ideje alatt.

8gyt 7

Igyekeztünk a táborba rendszert vinni, a mi gyerekkori táboraink hangulatát felidézni-átadni a gyerekeknek. Ennek megfelelően nem hiányozhatott a tábortűz sem, melyet szalonnasütéssel párosítottunk. Zenével, tánccal, énekléssel és jókedvvel zártuk a tábor utolsó estéjét. Pénteken még csobbantunk egyet, majd mindenki hozzálátott a csomagoláshoz, pakoláshoz. Befejeztük, vagy kijavítottuk a hiányzó ajándékokat, kihirdettük a háziversenyek eredményeit, lehúztuk a zászlónkat, miközben már megérkeztek a szülők is.

8gyt 6

Pénteken 12 órakor egy búcsúebéddel, tortával zártuk a 2017. évi Beregdaróci Életfa Gyerek Tábort, amely 25 kis táborlakónak biztosított 6 napon keresztül tartalmas programokat, szeretetet, jókedvet, vidámságot. Reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk!

Szeretettel:

Vargáné Marika

 

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.