Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

FARSANG ÉS A GYEREK KLUB

feagkA farsang Vízkereszttől – január 6. - húshagyó keddig, a Nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése.
Hagyományosan ilyenkor sok bált, mulatságot tartottak. Csúcspontja a Karnevál volt, aminek a magyar néphagyományokon alapuló neve: FARSANG FARKA. Ezzel búcsúztatták a telet.
Ilyenkor öltöztek az emberek maskarákba, öltöttek fel mindenféle jelmezt. Legnevezetesebb magyar eseménye a Mohácsi Busójárás.
Napjainkban minden korosztály - az óvodástól a nyugdíjasig – örömmel idézi fel ezt a régi szokást. Sok féle formában készült fánkot esznek (szalagos, csöröge stb.), és álarcot, szemüveget, jelmezt öltenek a mulatság idejére. A Gyerek klubban mi is szívesen megtesszük ezt.
Már három, a farsangi időszak alatt tartott budapesti Gyerek klub munkájában vettem részt. Sok, a hagyományokon alapuló "maskarát" készítettünk együtt. Sokféle szemüveget, álarcot, bohócot, girlandot alkottunk már közösen.
Remélem, ez idén is így lesz a február 20-i Konferencia alatt. Többféle ötlettel készülök. Bízom benne, majd mindenki megtalálja azt az ötletet, amit saját fantáziájával és ügyességével felturbózva készít el, ezzel örömet és vidámságot varázsolva Gyerek Klubos társai, szülei és a konferencia résztvevői arcára.
Nagyon várom már a februári konferenciát, de legfőképpen a veletek való örömteli találkozást és a közös kreatívkodást!

Szeretettel:
Kecskés Elekné Ildikó
A Gyerek Klub és a Delfin csapat tagja
Tata
06 70 770 4622 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok