Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

VERSMONDÓ VERSENY A GYEREK KLUBBAN

Bolla Rebeka és Kardos Kira

2013. november 16-án, az Életfa Konferencián különleges élményben volt részem. Eddig a konferenciákon jobbára mindig végighallgattam az előadásokat, de most másfajta előadást is hallhattam.

Ugyanis a Gyerek Klub által szervezett szavalóversenyen voltam. Persze, erre már jó előre készültem, hisz Hegyi Gyöngyi már augusztusban felhívta figyelmemet, hogy a novemberi találkozásunkkor erre is számíthatok.

 Tanító néni lévén lelkesen kezdtem keresni azokat a gyerekeket, akiket felkészíthetnék erre a jeles és különleges alkalomra. Bolla Rebekára és Kardos Kírára esett a választásom. Ők is nagyon örültek a felkérésnek. Bár nekünk szokatlan, hogy egy versenyen két verset is el kelljen szavalni, hisz az iskolai és kerületi versenyekre mindig csak egy verset kell vinni, semmi gondot nem okozott a felkészülés.

Már napokkal a verseny előtt izgatottan kérdezgettek a kislányok, hogy milyen lesz, ki lesz a zsűri, szigorúak-e, mit lehet ott egész nap csinálni. Elmeséltem az eddigi jó tapasztalataimat, hogy kedves óvó- és tanító nénikkel lesznek, a zsűri is nagyon gyerekszerető, a verseny mellett egész nap játszhatnak,…

Aztán elérkezett a nagy nap. A lányok édesanyjukkal együtt érkeztek, akik szintén örömmel jöttek hozzánk. 26-os és 28-as sorszámokat húztunk, melyekről akkor még nem tudtuk eldönteni, hogy jók-e vagy sem. Elkezdődött a verseny. Minden résztvevő gyermek nagy figyelemmel hallgatta meg társait, figyeltek a zsűri értékelésére is és még az utolsó versenyzők versmondásakor is nagyon nagy csend volt. A délelőtt a kötelező versek meghallgatásával telt, a szabadon választottakra a délután folyamán került sor.

Kissé már fáradtan álltunk fel negyed háromkor (a lányok a koncentrálásba, mi az izgalomba fáradtunk bele) a verseny helyszínén, de még hátra volt az végső eredmények kihirdetése… Még fél óra! Az izgalom a tetőfokára hágott!!! Végre újra össze kellett gyűlni az eredményhirdetésre. Lassan múltak a percek, míg az alsó tagozatos korosztályra került a sor. Különdíjat nem kaptunk, tehát tovább izgulhattunk… Végül elhangzottak a helyezések: nagyon boldogok voltunk, hisz Kíra a 3., Rebeka az 1. helyet szerezte meg! Az értékelésben is csupa jót hallhattunk, egyet kivéve, hogy talán az egyik versben elhangzó egy mondat nem igaz. Hát, ez a költő (Szabó Lőrinc) szava!

A lényeg, hogy egy várakozással teli, izgalmakban gazdag, csodálatos nap részesei lehettünk. Az anyukák szerint is nagyon jól sikerült nap volt, ami „nagy élmény volt”. Köszönöm nekik a lányok felkészítésében való segítséget!

Hogy a lányok hogy érezték magukat? Hát, álljon itt a saját véleményük.

„Nagyon jól éreztem magam. A kötelező versnél picit izgultam, de a szabadon választottnál elég ideges voltam.

Az ennivaló is nagyon jó volt. Főleg a csokifondü tetszett.

Az is nagyon tetszett, amikor a helyezetteket és a különdíjasokat átvitték a nagy konferenciaterembe. Nagy tapsot kaptunk a felnőttektől.”

Bolla Rebeka, a verseny 1. helyezettje

„Nagyon jól éreztem magam. Örültem, hogy igazi színészek előtt mondhattam el a verseket. Nagy meglepetés volt számomra a csokiszökőkút is a finom gyümölcsökkel.”

Kardos Kíra, a verseny 3. helyezettje

Köszönjük ezt a csodálatos napot az Életfa Programnak, Schmidt Ferenc Igazgató Úrnak, szponzoromnak, Hegyi Gyöngyinek, a Gyerek Klub csapatának, és a zsűrinek a hozzáértő munkáját, építő kritikáit!

Szeretettel: Bacskai Ildikó

az Életfa Delfinek csapatából

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok