Menu

just logo uj     nahrinlogo       

A+ A A-

Miskolci Központi Életfa Főzőklub – Az átadható tudás.

mfk 1603Séf: Ágoston Tamás

„Az élet olyan, mint a főzés. Minden attól függ, hogy mit, mikor és hogyan keverünk az ételhez. Néha a receptet követjük, néha viszont rögtönözünk.”

Roger Von Oech

Minden klub tartogat új érdekes dolgokat számunkra

mfk 1603 1A Just és Nahrin termékek bemutatása az innováció tükrében. Ezt az előadás címet viselte Szilágyi Ildikó előadás. Kiemelve a termékek egyediségét. Mik a jelentős különbözőségei az Életfa Program termékeinek a piacon elérhető készítményekhez képest? Mitől specifikusak, milyen fejlesztéseket alkalmaz a svájci gyártó, ami gyakran megelőzi a piaci igényeket is. Az előadó jó mondatokat és érvrendszert osztott meg az értékesítés segítésére.

A Főzőklub keretében Zöldséglevest árpagyönggyel, és Sajtos kínai kel paradicsommártással készült. A receptet és az elkészítést lentebb lehet elolvasni.

A Nyitott Szponzori előadás keretében, melyet számomra nyílt lehetőség tolmácsolni, a következőkre szerettem volna felhívni a figyelmet. Az előadás címe: „Hogyan kezeld, a megújulást elősegítő változásokat? Hogyan szerezz a megújuláshoz szükséges tudást?  Légy a tudás elkötelezettje. Legyél jó példa a munkatársaid előtt a tanulásban. Sokat kell tanulnod, ahhoz, hogy taníthass. Az üzlet kötőanyaga a tudás, ha nincs meg összeomlik. A tudás a megújulás és a magabiztosság záloga.

Starkné Szabó Eszter dietetikus szakmai javaslata alapján, Ágoston Tamás Nahrin séfünk készítette el ezt a különleges ételt. A fűszerek mind a Nahrin só pótló fűszercsaládjából kerültek ki. Íme, a recept:

mfk 1603 2

Nahrin zöldségleves árpagyönggyel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 l víz
  • 40 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldborsó)
  • 1/2 csomag tavaszi újhagyma
  • 4 dkg árpagyöngy

Elkészítés:

Az árpagyöngyöt beáztatjuk (akár előző este), a zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk, az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. Hideg vízben feltesszük főzni a zöldségeket és mikor megpuhult ízesítjük Nahrin zöldséglevessel. Az árpagyöngyöt külön vízben főzzük ki, míg puha nem lesz (elkészítési ideje kb. kétszerese a rizsének) és leöblítés után tegyük a levesbe.
Ízlés szerint Nahrin fűszerek: Bors, Nahrom

mfk 1603 3Sajtos kínai kel paradicsommártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 db nagyobb kínai kel (vagy kelkáposzta) levél
  • 12 dkg sovány sajt (fele lehet füstölt)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 ek olaj
  • A puliszkához:
  • 30 dkg kukoricadara
  • kb. 1 liter víz
  • kevés só
  • Nahrin fűszerek: Nahrom, fokhagyma, bors, tengeri algás só pótló, húsfűszer

Elkészítés:

A kel levelek vastag, fehér részét levágjuk és forró sós vízben leforrázzuk, majd egy tálcára tesszük kihűlni. Közben megfőzzük a puliszkát: 1 liter vízbe teszünk tengeri algás sópótlót és amikor a víz forrni kezd, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a kukoricadarát. Folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Amikor már keményedik, hozzá keverjük a reszelt főtt tojást, a pirított hagymát és fűszerezzük borssal, fokhagymával, Nahrommal, húsfűszerrel. Intenzíven érdemes fűszerezni, hogy betekerve a káposztába is finom, ízletes legyen. Olajjal megkent alufóliára teszünk egy levelet – ha pici, akkor kettőt egymás mellé úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Rákenjük a tölteléket, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Óvatosan feltekerjük és becsomagoljuk az alufóliával. Így teszünk a maradék alapanyaggal is. Tepsibe tesszük és 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
mfk 1603 4Paradicsommártással kínáljuk. TIPP: a paradicsommártásba a paradicsomléhez tehetünk Nahrin szárított zöldségkeveréket + hámozott paradicsomot és átforralva, leturmixolva már elég sűrű lesz, így nem kell bele liszt.

Kedves Eszter köszönjük a szép leírást és a menü ajánlatot! :)

Szeretettel: Varga Gyula hálózati vezető

mfk 1603 5

Miskolci Központi Életfa Klub – A közösség, ami befogad.

mk 20160301Minden klubnapunknak megvan a maga sajátságos üzenete. Ez az üzenet nincs senki számára kiemelve, hiszen attól értékesek ezek a délutánok, hogy mindenki maga választja ki azt a gondolatot vagy mondatot, ami őt szólítja meg. Ha egy ilyen pillanatot megfogunk az Életfa Klubban, akkor biztosak lehetünk, hogy értékesen töltöttük el az időnket, mely időt az egészségünk megőrzése érdekében fogunk tudni kamatoztatni.

Az Életfa Programot most interaktív módón mutatta be előadónk, Szilágyi Ildikó életvezetési-tanácsadó, tréner. Bevonta Ildikó azokat, akiknek már van tapasztalata az életfa programmal. Nekik mit jelent ez a kapcsolat és milyen tapasztalataik vannak a Just és Nahrin készítményekkel. A közönség bevonása és a tagok tapasztalatára építve mutatta be az Életfa Programot. Úgy gondolom ez egyben a hitelesség alapját is megteremtette.

A hónap új témát is hozott nekünk. A nyirokrendszer. Ez talán egy olyan terület az emberi szervezetben, melyről tudunk és talán még a nyirokcsomókról és nyirok hálózatról is tudunk. Viszont igen keveset hallunk ennek a rendszernek a tisztító és védő szerepéről. Akár azt is mondhatnánk, a nyirokrendszer testünk szennyvízhálózata. Ezt a címet adtam előadásom egyik diájának is. Az anatómiai és élettani ismeretek áttekintését követően, a nyirokrendszer működését segítő gyógynövényeket mutattam be. Hiszen a nyirokkeringés is bekapcsolódik a vérkeringésbe 10 %-ban, ezért fontos hogy ennek a rendszernek a keringésére is figyeljünk. Mivel lényegesen eltér keringési funkcióiban a vérerek keringésétől. A gyógynövények közül a gyermekláncfű és a tejoltó galaj vagy közönséges galaj kiváló hatást gyakorol a nyirokkeringésre. A természetgyógyászat kiváló masszázstechnikákkal tud segíteni az izompumpa funkció hatékonyságán. Milyen jó, hogy ebben a hónapban a Nahrin Affiline termékünk is előtérbe kerül. J

Nyitott szponzori a klub zárásaként Szilágyi Ildikó tolmácsolásában.  „Szív” értékesítés és vevőgondozás. Hogyan kell dolgozni egy jó értékesítőnek, hogy sikeres legyen a vevői körében. Mitől válik, igázná Életfa Programossá egy tanácsadás értékesítés és vevőgondozás. Konkrét példákon keresztül.

Talán az a legnagyobb tanulság, hogy igazán az lehet jó értékesítő, aki valóban szereti az ügyfeleit és az ő érdekükben ad tanácsot. A döntés a vásárlók kezében van. Mi csak jó kérdésekkel és érvekkel, tanácsokkal tudjuk őket segíteni a döntésük meghozatalában.

Szeretettel: Varga Gyula hálózati vezető

Miskolci Központi Életfa Klub - Az átadható tudás

mk 20160304A heti szokásos klubnapunk ismét megrendezésre kerül és ismét új dolgokkal és információkkal vártuk kedves vendégeinket. A hónap utolsó klubnapján az aktuális hónap téma még mindig kapcsolódott a szív-és érrendszeri területhez. Nem csoda, hogy nem lehet erről a témáról elég sokat beszélni, hiszen nagyon sok ember érintett ezen a területen. Milyen előadásokkal búcsúztattuk ezt a témát, íme egy kis ízelítő:

  1. Életfa Program bemutató előadást számomra nyílt lehetőség arra, hogy megtartsam. Egy igazán innovatív résszel gazdagítottuk, hiszen JUST cég bemutatkozását egy eredeti svájci JUST film levetítésével próbáltuk megidézni a svájci minőséget. Úgy érzem ez jól sikerült, a videóban szereplő Walzenhauseni képek és csodaszép tájak, valamint a JUST cég profi gyártása mindenkit bizalommal töltött el.
  2. Szilágyi Ildikó életvezetési tanácsadónk igazán érdekes és aktuális témával érkezet. Néhágy főbb gondolat az előadásából. Támad az influenza. A láz jótékony hatása. Praktikus tanácsok. Hogyan viseljük a lázat és mit tegyünk a csillapításának érdekében Justal és Nahrinnal. Barátunk a láz? Igen sok érdekes és hasznos információt kaptunk. És ami igazán értékessé teszi ezeket a tapasztalatokat az, hogy mind gyakorlati használatból erednek.
  3. Schmidt Ferenc Igazgató Úr programunk vezetője ismét tanulságos tréninget tartott nekünk a nyitott szponzori előadás keretében.  A konferencia üzleti tapasztalatai. A konferencia elhangzott információt hogyan tudjuk felhasználni a termékhasználatban és az üzleti munkában. A termékekről milyen jó mondatokat érdemes feljegyezni, melyek a tovább ajánlásban olyan dolgokat is elmondanak a készítményekről, melyek nincsenek rajta a dobozon.

Igazán jó látni a klubnapjainkon az új és régi visszatérő kedves arcokat. Együtt örülünk, hogy megint találkozhattunk és újabb érdekes információkkal gazdagodhattunk. És mit hoz a jövő, reményeink szerint klubtagjaink is megcsillantják majd előadói kepeségüket és terméktapasztalataikat mindannyiunk örömére.

Szeretettel: Varga Gyula hálózati vezető

Miskolci Központi Életfa Nahrin Főzőklub – Séf: Ágoston Tamás

mk20160209Igazán szép létszámban voltak jelen a Nahrin főzőklubunk alkalmával klubtagjaink. Talán újrafogalmazhatjuk a mondást: Aki szereti a hasát, rossz ember nem lehet. :) De, fontos, hogy olyan élelmiszerekkel táplálkozzon, melyek valóban a test egészségét szolgálják. Az étkezés szükséglet, de egészségesen és táplálóan étkezni nem könnyű feladat. Ebben kapunk szakmai segítséget az Életfa Program szakembereitől. A főzőklub menüjét Starkné Szabó Eszter vezető dietetikusunk állította össze. Az ízek elővarázslásáról és az ételek megvalósításáról Nahrin séfünk Ágoston Tamás gondoskodott. A végeredmény: Egészséges ételt is lehet finoman elkészíteni. De nézzük mi is történt a klubban.

Az Életfa Program Bemutatót Szilágyi Ildikó tartotta. Mi fontos az életben? Erre a kérdésre kerestük a választ közösen. Sok dolog előkerült, az egészség, a szeretet, a család. Könnyen ráismerhettünk, hogy ezeket megtalálhatjuk az Életfa Program szirmai között. Hogyan biztosítja nekünk ezt a programunk és milyen lehetőségein vannak, erről is kaptunk információt. A hónap fő témája szerint a Magnézium, a Halolaj és a Lábvonal termékek is szóba kerültek.

Szívbarát menü a Miskolci Központi Életfa Nahrin Főzőklubban:

A levesünk egy sárgarépa krémleves volt melyet növényi tejszínnel készítettünk el. Az ízesítéshez Nahrin tengeri alga, Nahrom és Zöldségleves fűszereket használt séfünk Tamás. A főétel a szív-és érrendszer védelmében omega zsírsavakban gazdag tengeri hal volt. A halat paradicsommal és kölessel tálaltuk. A fűszerezéshez Nahrin citromos borsot és bazsalikomot, curryt is használtunk. A köles rendkívül jó cinkforrás is. Igazán jó ízeket és kímélő ételt tudtunk így megmutatni, hogy hogyan lehet egészségesen étkezni, de mégis finoman.

mk20160209 1

A Nyitott Szponzori előadásban Hegyi Gyöngyi beszélt nekünk egy érdekes párhuzamról. Mit is jelent a szív? Mire asszociálnak, az emberek mikor ránéznek egy szívet ábrázoló képre? Mit is jelent a szív motívum? Mit jelent a szeretet és a közösség az Életfa Programban? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat trénerünk irányításával. A megoldás bennünk van és rajtunk áll, hogy megtaláljuk-e a helyünket az Életfa Programban.

Szeretettel:

Varga Gyula hálózati vezető

Miskolci Központi Életfa Klub - Ahová jó tartozni.

2016 02 02Az Életfa Klub állandó és állandóságában és kiszámíthatóságában rejlik a sikere is. Hiába maradt el a 2016. február 2-ai előadás Fahidi Évával (Akinek innen is gyógyulást és mihamarabbi felépülést kívánunk. Hiszen a Just és Nahrin termékek aktív használója is.), a klub akkor is megtartásra került. Még ha módosítással és változtatással is, de ugyanolyan motiváltan és lelkesen vártuk a klubtagjainkat, mint bármelyik más klubnapon.

A hónap témája a szív-és érrendszerei megbetegedések. Az előadások eköré a téma köré épültek fel. Az Életfa Program bemutatót Szilágyi Ildikó tartotta. Az egészségügyi előadás a Nahrin Q10 és Halolaj kapszuláról szólt. Az erek védelme és a táplálkozás fontossága. Az érvédő táplálkozás létezik. Igenis tudunk tenni az ereink egészségi állapotáért. A Nyitott Szponzori előadás keretében arról beszélt nekünk előadónk Ildikó, hogy a gondolkodásod változásával, hogyan változnak a cselekedeteid. A körülmények és akadályok leküzdése. Mennyivel könnyebb leküzdeni ezeket, ha változik a gondolkodásunk. Az aktuális termékteszt a Just lábápoló család, a Pedi termékek interaktív megismerése volt.

Együtt voltunk, és mindenki hazavihetett egy kis „darabot” abból az érzésből amit az Életfa klub adott számára aznap este.

Szeretettel:
Varga Gyula hálózati vezető