Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

emk jelentkezes

A+ A A-

ORSZÁGOS DIETETIKUS CÍMTÁR TRÉNINGEN JÁRTUNK ÉS ÚJ SZAKMAI EGYÜTTMŰKÖDÉS SZÜLETETT

mdosz 20180414

Mi is az az Országos Dietetikus Címtár?
Nos ez az alábbi linken http://dietetikuskereso.mdosz.hu elérhető lista, aminek segítségével fel tudod venni a lakóhelyedhez legközelebb lévő (a listában szereplő) dietetikussal a kapcsolatot.

A címtárban szereplő dietetikusok számára szervezett tréningre kapott meghívást az Életfa Program az MDOSZ (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége) elnökétől, Kubányi Jolántól. A március 3-i dietetikus tréning egyik előadójaként Az Életfa Program egészségfejlesztő munkája, szakmai kapcsolatai és tudományos eredményei címmel tartottam előadást a hallgatóságnak. Ezen kívül kiállítóként is szerepelhettünk, így a rendezvény alkalmával a szakemberek testközelből is megismerkedhettek az Életfa Programmal és az Új Diéta újságból már megismert Narosan vitaminjainkat is megkóstolhatták.

A program után megkeresés érkezett hozzám a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékéről, Dr. Tátrai-Németh Katalin tanszékvezető asszonytól, amelyben felkértek bennünket dietetikai szakmai együttműködésre.
„Ennek formáját olyan együttműködésben látjuk, amely a kölcsönös szakmai elismerésből és segítségnyújtásból, támogatásból áll.” – állt a levélben.
Hihetetlen boldog voltam, hogy az Életfa Program egészségfejlesztő munkája és az Élet(FA)mód Klub működése felkeltette a szakma érdeklődését is.

Nem egészen egy hónap múlva, április 14-én már a Tanszék által szervezett II. Táplálkozástudományi Szimpóziumon képviselhettük Programunkat és ismertethettük meg a résztvevőkkel küldetésünket, szemléletünket és termékeinket.

mdosz 20180414 1

A rendezvény kiváló lehetőség volt a szakmai kapcsolatok építésére, nyitott, befogadó szakemberekkel találkoztunk, akik elismerően nyilatkoztak Programunkról és az itt végzett munkáról valamint a jövőben további szakmai együttműködések és közös fejlesztések is szóba kerültek.

Engedjétek meg, hogy megosszak veletek is pár gondolatot, az elhangzott előadásomból:

3 pontban foglaltam össze, hogy dietetikusként miért az Életfa Programot választottam:

  1. A 18 éve működő Életfa Országos Egészségőrző Program küldetése, szemléletmódja nagyon közel áll az én elképzeléseimhez és eddigi egészségfejlesztő munkámhoz, tapasztalataimhoz.
    Cél, hogy tanítsuk a magyar embereket a megelőzés fontosságára, arra, hogy az egészségéért mindenki saját maga felelős. Ez a program nemcsak felhívja erre a figyelmet, hanem egyben segítséget, eszközöket is ad abban, hogy hogyan figyeljünk magunkra, a testünkre, a lelkünkre, a környezetünkre.
  1. A Just és a Nahrin termékei magas minőséget képviselnek.
    86 éves múltra visszatekintő svájci vállalat termékei, melyek ma is megfelelnek a szakma legmagasabb szintjének, a piac követelményeinek és a világ közel 50 országában forgalmazzák őket.
  2. Szakmai kapcsolatok – a teljesség igénye nélkül

JNS Hungária Kft. folyamatos kapcsolatban áll az OGYÉI-vel, hiszen az Életfa Program hátterét adó termékeket ő, mint forgalmazó jelenti be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez.

Mivel ma már csak bejelentési kötelezettség van, a JNS Hungária Kft. fontosnak tartja, hogy ezt a minőséget hazai körülmények között is visszaigazolják, vizsgálják, ezért több Nahrin terméket vizsgált már a KÉKI, illetve ma már, mint ÉKI működik és az általuk kiállított szakvéleményekből egyértelműen kiderül, hogy a termékek valóban azt tartalmazzák, ami a címkére van írva (manapság ez nem minden étrend-kiegészítő esetében van így, sajnos) és megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek.

Az Életfa Program aktív sportolói által fogyasztott legnépszerűbb Nahrin termékek a Wessling laboratórium által végzett doppingteszten is átestek.

2013-ban a Program részt vett egy preklinikai vizsgálatban az Eszterházy Károly Főiskola és az Egerfood Egri Regionális Tudásközpont segítségével a Nahrin pre– és probiotikus termékeket vizsgálták in vitro humán gasztrointesztinális modellben.
A kutatást Dr. Naár Zoltán vezette és a kutatási eredmények igazolták a probiotikus termékekben lévő baktériumok megfelelő számát, életképességét, kolonizációját valamint a patogén baktériumok visszaszorítását és a prebiotikus termékek vastagbélflórában jelenlévő probiotikus baktériumokra gyakorolt pozitív élettani hatását.

A vezetőség rendszeresen részt vesz étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos rendezvényeken, képzéseken és a JNS Hungária Kft. csatlakozott a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesületéhez (MÉKISZ). Az Egyesület tagjai a mindenkori jogszabályi előírásokat komolyan veszik, igyekeznek segíteni olyan piaci magatartásformák kialakítását és hatékony gyakorlását, amik javítják, megőrzik, és emelik az étrend-kiegészítők piaci jó hírét.

Az Életfa Program több éve együttműködik a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével, kiállítóként szerepel, illetve rendszeresen publikál az Új Diétában. A kölcsönös együttműködés keretében az MDOSZ publikációit, eredményeit az Életfa program szakmai munkájában is rendszeresen felhasználjuk. A legújabb táplálkozási ajánlásról, az OKOSTÁNYÉR-ról is hírt adtunk magazinunkban. (Életfa Infó XVII. évfolyam 4. szám)

Közös munkánk legújabb eredménye pedig a SEMMELWEIS EGYETEM Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékével való dietetikai szakmai együttműködés, mely bízom benne hosszútávú és mindkét fél részére gyümölcsöző kapcsolatban bontakozik ki.

mdosz 20180414 2

Nagyon örülök, hogy ilyen sikereket érhettünk el. Eredményeink közös munka, tehetség, szorgalom és kitartás eredménye. Hálásan köszönöm a lehetőséget Schmidt Ferencnek, az Életfa Program megalkotójának, a cég összes dolgozójának, vezetőjének és regisztrált tagjának, aki a legapróbb rezdülésével is hozzájárult ahhoz, hogy ez az eredmény megszülethessen.

 „Minden alkotó embert már gyermekkorától befolyásol a környezete, tanára, az intézmények, ahol tanult, a tudósok, akik mellett dolgozott és egy kicsit a jósors vagy a balsors is.”
(Szalay Sándor)

Aki velünk tart, az jól jár!

Szeretettel:

Starkné Szabó Eszter
vezető dietetikus

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok