Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

emk jelentkezes

A+ A A-

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ AZ MDOSZ SZAKMAI KONFERENCIÁJÁRÓL

mdosz konf

2016. november 05-én a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének XVIII. Szakmai Konferenciáján járt az Életfa Program.

Hatalmas öröm és nagy megtiszteltetés ért, hisz több hónapos egyeztetés után Kubányi Jolán elnök asszony méltónak találta arra, hogy ezen a nívós szakmai rendezvényen előadást tartsak és bemutassam az Életfa Országos Egészségőrző Programot, az itt folyó egészségfejlesztő munkát. Előadásom címe: Egészségfejlesztés, prevenció az Életfa Programban—a dietetikus szemével.

http://mdosz.hu/a-magyar-dietetikusok-orszagos-szovetsege-xviii-szakmai-konferenciaja/

A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban évtizedek óta rossz, a születéskor várható átlagos élettartamok kedvezőtlenek. Az egészségi állapotra vonatkozó adatok azt mutatják, hogy a magyar lakosság fiatalabban betegszik meg és hamarabb hal meg, mint az európai országok többségében élők, valamint kevesebb egészségben eltöltött életévre számíthat. Azért, hogy ezen változtatni tudjunk, fel kell hívnunk a figyelmet az egyén felelősségére és a megelőzés fontosságára. Előadásomban az „Egészséget az országnak” példáján keresztül mutattam be, hogy mi dietetikusok is milyen sokat tehetünk a prevenció területén.

mdosz konf 1Országos rendezvényként közel 300 dietetikus kolléga hallgatta végig beszámolómat az Életfa Országos Egészségőrző Programban zajló egészségfejlesztő munkáról. Arról az igazán aktív, egészségfejlesztő programsorozatról, mely hónapról hónapra más témát /szervrendszert/ betegségcsoportot jár körbe és szakmailag hiteles, használható információkat ad a betegségekről és megelőzésük lehetőségeiről. Beszéltem az Életfa Program küldetéséről, szakmai kapcsolatairól, az Egészségügyi Teamről, az Élet(FA)mód Klubról, a benne elért eredményekről és nem hagyhattam ki a főzőklubban lezajlott újításokat sem.

mdosz konf 2A rendezvény kiállítói standján Varga Gyula hálózati vezető volt segítségemre, akinek ezúton is köszönöm, hogy a szakmai rendezvényhez méltó, magas minőséggel képviselte programunkat és nyújtott tájékoztatást az őt felkereső dietetikusoknak. A legnagyobb figyelem a Vitaflor kapszulánk részvételével zajló preklinikai vizsgálat iránt volt, de érdeklődőek voltak a szakemberek a sötétített kapszulás Halolaj, valamint a jól felszívódó, magas minőségű, gyümölcs alapú Narosan vitamincsalád iránt is.

Felemelő érzés volt a rendezvényen képviselni az Életfa Programot, fogadni az elismeréseket, gratulációkat. Külön öröm volt számomra, hogy a Konferenciát Schmidt Ferenc Igazgató Úr is megtisztelte jelenlétével és közösen tapasztalhattuk meg Programunk erejét és elismertségét.

Hálásan köszönöm a lehetőséget, a közreműködők munkáját és Nektek azt, hogy folyamatosan hírét viszitek ennek a remek, szakmai körökben is elismert kezdeményezésnek!

Eredményeink biztatóak, nem állunk meg, már a 2017-es évre is megvan a tervünk, de erről majd november 19-én az Életfa Konferencián…

Várlak szeretettel!

Starkné Szabó Eszter
vezető dietetikus

Kedves Életfások!

Mindig különleges élményt jelent, amikor az Életfa Programot szakmai körökben képviselhetjük. A célunk pedig az, hogy be is mutassuk és elfogadtassuk azt a 164 éves tudást és értéket, amit magas minőségben képviselünk. Legyünk együtt büszkék arra, hogy a dietetikusi szakma országos képviselői előtt két fronton is elismert teljesítményt nyújtottunk: a kiállítók között és az előadók között! Az én osztályzatom: kitűnő! Köszönöm a szervezőknek, a szereplőknek és minden életfásnak, hogy egy újabb sikert érhettünk el!

Szeretettel:
Schmidt Ferenc

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok