Logo

A NAHRIN SARKI GYÖKÉR KAPSZULA

Meditálás sarki gyöker

A termékfejlesztés okai…

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) „Az egész világot fenyegető járványnak” nevezte a stresszt. Fontos azonban tudni, hogy stressz nélkül az élet elképzelhetetlen lenne, bizonyos szituációkban szükségünk van rá. Probléma akkor van, ha a stressz folyamatosan jelen van életünkben, mert ez kimerültséghez vezethet. Egy ilyen tartósan fennálló stressz esetén felhasználjuk energiatartalékainkat, kimerülünk, és nem tudunk megfelelően teljesíteni a mindennapokban.

Mi lehet a megoldás?

A számos stresszkezelő technikán és elkerülő magatartáson túlmenően, segítségül hívhatjuk a természetet. A természetben vannak olyan anyagok, melyek túlterhelt állapotban tudják kifejteni pozitív hatásukat.

A Nahrin kifejlesztett egy, a sarki gyökér (Rhodiola Rosea) hatóanyagán alapuló étrend-kiegészítőt. A Sarki gyökér kapszula elősegíti a koncentrációt, fokozza a szellemi és testi teljesítményt munkavégzés, tanulás és sportolás alkalmával egyaránt. Hatékonyan elősegíti a stressz kordában tartását.

Miben rejlik a Rhodiola Rosea különlegessége?

A népi gyógyászatban előszeretettel használt növény.

Már az ókorban a görögök és a vikingek is ismerték és nagyra becsülték, erőnlétük és állóképességük növelése céljából fogyasztották. Először egy svéd orvosi kézikönyv említi 1775-ben. Később a szovjet űrhajósok és élsportolók is fogyasztották erőnlétük és állóképességük fokozása céljából.

A Rhodiola Rosea, más néven rózsagyökér vagy aranygyökér, adaptogén gyógynövény.

Az adaptogén hatású növények és készítményeik segítenek a stressz kivédésében, a szervezet és az immunrendszer stimulálásában. Az ide tartozó növények az adaptációs készség javításán keresztül stresszhatás-gátló tulajdonsággal rendelkeznek, javítják a szellemi tevékenységet és a fizikai teljesítőképességet. Anabolikus immunstimuláló és geriátrikus hatásuk is van. (1)

Adaptogén aktivitása évszázadok óta ismert, de csak a XX. század vége felé igazolták erős adaptogén és antioxidáns hatását, állat és humán klinikai kísérletekben, és azonosították azt a molekulacsoportot, amely a hatásért felel.(2)

sarkigyA Rhodiola Rosea Észak-Európa, Észak-Ázsia és Észak-Amerika hegységeiben él, ahol nagyon extrém körülményeket, szélsőséges időjárást kell leküzdenie (nagy hideg, nagy forróság, nagy szárazság, hó). Ilyen körülmények között komoly ellenálló-, alkalmazkodó képességet fejlesztett ki. Az erős hatású és sok létfontosságú hatóanyagot a gyökérben tárolja.

A vastag levelűek családjába tartozik, számos életfontosságú anyagot tartalmaz, mint pl: rosavine, salidrosid és flavonoidok. Vastag gyökérzetet fejleszt, amelynek frissen megvágva, rózsaillata van, ezért nevezik rózsagyökérnek is. A felhasznált növényi rész: a főgyökér (a gyökér legvastagabb része).

A tradicionális gyógyászat számos területen alkalmazta a rózsagyökeret, így az általános fizikai erőnlét erősítésére és az állóképesség növelésére. A tanulás, emlékezés, a kognitív képességek fejlesztésére, az öregkori emlékezetvesztés idejének eltolására, a hegyi betegségek leküzdésére, agyi tevékenységek védelmére, a keringési rendszer problémáinak kivédésére, a gasztrointesztinális rendszer működésének biztosítására. Ismert májvédő és a cardioprotektív hatása. Vércukorszint-, koleszterinszint-, és vérnyomás-csökkentő hatását is leírták. Egyik és talán legfontosabb tulajdonsága, hogy erős adaptogén aktivitással rendelkezik. Erősíti az immunrendszer működését. Gyulladásgátló és antioxidáns hatása is bizonyított. (3)

A Nahrin Sarki gyökér kapszula…

sarki gyökér nahrinNöveli a szellemi és fizikai teljesítményt, pozitív hatást fejt ki fáradékonyság és izgatottság esetén, javítja a tanulási-, emlékezési- valamint a koncentrációs képességet, pozitív hatású depresszió és szorongás esetén. A szellemi és a fizikai kimerültség ellen hat.

Fogyasztása javasolt fáradtságra és levertségre hajlamos embereknek, továbbá koncentrációs zavarokkal küzdőknek, tanulóknak, vagy vizsga időszakban lévőknek, valamint akik fokozott terhelésnek és stressznek vannak kitéve.

Alkalmazása rendkívül egyszerű, naponta reggel éhgyomorra két kapszulát kell egy kevés vízzel lenyelni.

A napi javasolt két kapszula tartalma Rhodiola Rosea-kivonat 31% (200 mg), hydroxypropylmethylcellulóz (egy növényi cellulóz, mely a kapszula anyaga), maltodextrin (a hatóanyag folyékonyan tartása érdekében), C-vitamin (48 mg), kukoricakeményítő (technológiai okokból).

A doboz tartalma egy hónapra elegendő a fent javasolt alkalmazás szerint.

Önállóan is fogyasztható, de jól kombinálható Basicoval, a Narosan vitaminokkal és Vivi Aloeval is.

Szedhető folyamatosan (ilyenkor a napi adagot megfelezhetjük), de javasolható kúraszerűen is terhelések alkalmával (pl. vizsgaidőszakban 3-4 hónapon keresztül).

Fogyasztása cukorbetegek, glutén- és laktózérzékenyek számára is javasolható.

Nem javasolt azonban várandós és szoptatós anyáknak, csökkent máj- és veseműködésű embereknek, valamint 12 év alatt.

Száraz helyen, szobahőmérsékleten tároljuk, és ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak!

Szeretném ebben az esetben is kihangsúlyozni, a megelőzés fontosságát!

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet, azonban hozzájárulhat egy kiegyensúlyozottabb élethez, jó minőségű, természetes, szezonális élelmiszerek változatos fogyasztásával együtt.

Szeretettel:
Kanizsárné Vaskó Nikolett
vezető dietetikus

Forrás:

  1. Molnár Réka, Adaptogén gyógynövények általános jellemzői, Farmakognóziai Hírek, 
    ISSN: 2060-1387, 2009. DECEMBER IV. évf. 14. szám, 10. oldal
  2. http://epa.oszk.hu/01100/01189/00007/pdf/00007.pdf
  3. http://epa.oszk.hu/01100/01189/00008/pdf/00008.pdf
JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.