Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

AZ ILLÓOLAJ MINT LEHETŐSÉG

31 es

„Megérzéseink végigkísérnek, egész életünkön át formálják cselekedeteinket. Ismerje meg e hang szülőatyját, agyunk egyik szuperhatalmát: a limbikus rendszert!”

Mi is az a limbikus rendszer? Mi a feladata? Honnan kap információt? Mit csinál?

v  A vegetatív idegrendszer legmagasabb központja (szívműködés, légzés, testhőmérséklet szabályozása)

v  Hormonális és nemi működés idegrendszeri központja

v  A magatartás érzelmi reakcióit szabályozza (közérzet, ösztön, hangulat)

v  Emlékanyagok rögzítésében vesz részt

v  A szaglópályán át kap információt a limbikus rendszer. (Az állatvilágban még fontosabbak a szagok: szag alapján döntenek, választanak párt, a szag jelzi a veszélyt vagy biztonságot, élelmet stb.)

Miért fontos tudnunk róla?

A szag az ösztönélet tudatalatti szféráját is befolyásolja. Érzelmeink irányítója: harag, gyűlölet, félelem, irigység, mohóság, szégyenérzet, nemi vágy, szeretet, szerelem, jókedv, elégedettség, önbecsülés… Az emberek számára a szaglás az értelem és az érzelem találkozóhelye, viselkedésünk karakterét is meghatározza, megóv minket a szélsőséges cselekvéstől, meghatározza viselkedésünk karakterét. A „másik felemet” is szag alapján találom meg. Az embernél is nagyon fontos, hogy szeresse a társa szagát! (Ismerd meg az izzadságát, mielőtt hozzákötöd az életed!)

Illóolajok

„A szagok, illatok gyakran döntően befolyásolják az emberi ösztönélet tudat alatti szféráját, a testi-lelki közérzetet és az emberek, különösen a két nem viszonyát egymáshoz.” 

            E. Gildemeister, F.Hoffmann

Az illóolajok elsődleges hatása a szaglószerven keresztül érvényesül. Jellemzőjük, hogy harmonizálnak egyéb illatokkal, soha sincs diszharmónia.

Az illóolajok általános hatásai: idegrendszer-nyugtatók, -izgatók, agyműködést serkentők, szív- és gyomoridegességet szüntetők, bélgörcsök, izzadás, viszketegség, allergia ellen hatnak, légzéskönnyítő, nyákoldó, bevonó hatásuk van. Serkentik a veseműködést (vizelet-kiválasztás), jók a hormonháztartásnak (anyatejképződés, menstruációs panaszok), afrodiziákumok és antiszeptikusok, dezinficiálók.
Ha ennyiféle hatás nem elég, két kísérlet is ismert. Az első több, mint 100 éves: dr. Griffon nyitott Petri csészében hagyott laboratóriumi anyagain mindenféle baktérium, gomba és penész tenyészett. Illóolajat permetezett a levegőbe, s ezek ½órán belül eltűntek. Morel és Rochaix doktorok levegőbe fújt citromolajjal pusztították el a meningococcus (agyhártyagyulladás), a pneumococcus (lebenyes tüdőgyulladás) és a staphylococcus aureus (tüdőgyulladás, agyvelőgyulladás, bőrfertőzések, a kórházi fertőzések egyik fő okozója, penicillin-rezisztens szuperbaktérium) baktériumokat.
A meningococcus 15 perc alatt elpusztult, a tífusz bacilusának 1 óra, a pneumococcusnak 3 óra kellett, a hírhedt staphylococcus aureust pedig két óra alatt pusztította el a citromolaj.

TITKOK A 31-ES GYÓGYNÖVÉNYOLAJRÓL

Összetétele: borsmenta, fodormenta, ánizs, kámforolaj,  szegfűszeg, citrom-narancs, édeskömény, kömény, törpefenyő, rozmaring , orvosi zsálya, galang gyökér, fokhagyma, borókabogyó, eukalyptus, benzoe gyanta, ginseng gyökér, levendula, rózsafa, kakukkfű, bazsalikom, mirha, citromfű, menthol, szerecsendió virág, tárkonyüröm, teafa, zeller, nőszirom préseléssel vagy vízgőz desztillációval kivont éterikus olajai.

Eukaliptusz (1kg aromaolaj előállításához 50kg eukaliptusz levélre van szükség) – asztma, hörghurut, láz, cukorbetegség, TBC, hólyag és vesefertőzés esetén segít.
Segíti a koncentrációt, egészséges és logikus gondolkodást, lecsendesíti a heves vérmérsékletet, átvilágít a ködön. VILÁGÍTOK NEKED, HOGY TISZTÁN LÁSSÁL!
Borókabogyó (1kg/35kg) – élénkít, serkent, húgysavoldó, vízhajtó (ízületi bajokra), vértisztító, segíti az alvást, könnyíti a menzeszt. Szilárdítja a belső erőt, önbizalmat ad, különösen mikor csőstől jönnek a kudarcok.  ERŐ ÉS NYUGALOM BIRTOKÁBAN NE FÉLJ SEMMITŐL!
Narancs (1kg/35kg narancshéj) – kiegyensúlyozó, vérnyomáscsökkentő, vértisztító, anyagcsere-fokozó, epehajtó, szíverősítő, fokozza a vese és a hólyag működését. Lázcsillapító, tompítja a gondot, bánatot, hogy nevetni tudjunk saját hibáinkon is. KEBLEMRE VILÁG, SZERETLEK! (Kismamák torkára kenve aggodalmat űz!)
Kakukkfű (1kg/35kg virágos hajtás) – élénkít, fertőtlenít, féregűző, nyákoldó. Segíti a szabályos menzeszt, kábító hatású (a Kakukkfű krémet is lehet a hasra kenni!), a fehérvérsejt termelődést fokozza. Erőtlen, fáradt lelkiállapotban az ember tettrekészségét is fokozza, de nem tesz erőszakossá. NÖVELEM ERŐDET ÉS JÓSZÍVŰSÉGEDET!
Citromfű (1kg/7000kg!) – görcsoldó, izzasztó, antibakteriális hatású, fokozza a máj- és az epeműködést, nyugtató, jó vérszegénység és frontérzékenység ellen, migrén és túlingereltség esetén – kiegyensúlyozottá tesz. NYISD MEG SZÍVEDET, AKKOR BARÁTSÁGGAL FORDUL FELÉD A VILÁG!
Lucfenyő (1kg/500kg fenyőtű) – erősít, izzaszt, roborál, fertőtlenít, mellékvese-működést serkent. Elhagyatottságban, magányosságban szenvedőknek. Erősít vígasztal, segít talpon maradni. TUDD MEG, HOGY ERŐS VAGY!
Bazsalikom (1kg/800kg virágos hajtás) – görcsoldó, nyugtató, menzeszszabályozó hatású, izzasztó, idegerősítő, mellékvese serkentő (szteroidot szabadít fel belőle- allergia, asztma). Mozgósítja a rejtett erőtartalékokat. BÍZZÁL MAGADBAN, TÖBBRE VAGY KÉPES, MINT FELTÉTELEZED!
Rozmaring (1kg/50kg) – vércukorszint-csökkentő, koncentrációjavító (kitisztul a fej), a szívre és a vesére hat, görcsoldó, epehajtó, izzasztó, emésztési zavarok és migrén esetén. NE TÉTOVÁZZ!
Levendula (1kg/100kg) – hagyományos magyar gyógynövény – nyugtatja a szemkörnyéki viszketős allergiát, fertőtlenít, fájdalmat csillapít, epehajtó (megszépít), féregűző (például a tetűkereső fésűre teszik az iskolában), méregtelenítő, izzasztó. Ez is jó a menzesz szabályozására, idegesség, álmatlanság, depresszió ellen. Krémje ugyanezekre hatásos. Elhessegeti a borongós gondolatokat. LELKIFÜRDŐBEN RÉSZESÍTELEK!
Citrom (1kg/60-70kg héj - 3000db citrom) – vértisztító, vérzéscsillapító, szíverősítő, vérnyomáscsökkentő, véredény-erősítő, aktivizálja a fehérvérsejteket, fertőtlenít. Mint szél a port úgy fújja ki a múlt fájdalmait. FRISS SZÉL VAGYOK VITORLÁD SZÁMÁRA!
Teafa (1kg/50kg) – lábgombásodás, sömör, rovarcsípés, hüvelyirrigálás, pattanás (erre a Levendula- és a Teafa krém is való), baktérium, vírus, gomba ellenes. Zavartság, döntésképtelenség. Javítja a koncentrációt. SEGÍTEK NEKED OLYANNAK LÁTNI A VILÁGOT, AMILYEN VALÓBAN!

A tiszta illóolaj folt nélkül távozik.1-2 csepp bevehető mézben, kockacukron, teában (két éves kor felett), fürdővízbe!
Külsőleg kenhető közvetlenül bőrre, szemre vigyázva, tusfürdőben elkeverés után, krémekhez hozzákeverve, párologtatáshoz.

Napoleon Hillel búcsúzom, hisz ez az én hitvallásom is:

„Nem érheted el a boldogságot, ha mást megfosztasz tőle. Ugyanez érvényes az anyagi biztonságra is.
Kevés dolog van a világon, ami gazdagíthatja az életedet, ha másokat megfosztasz tőle. Ha gazdagságodat és boldogságodat megosztod másokkal, neked is több lesz belőlük. Az igazság az, hogy sem a boldogságnak, sem az anyagi biztonságnak nincs nagy értéke, ha nem osztjuk meg mással. A boldogságot nem lehet felhalmozni, hogy amikor szükségünk van rá, kivegyünk a ládikából, a biztonság pedig elvont fogalom. Douglas MacArthur tábornok szerint: Az életben nincs biztonság. Csak lehetőség! El kell érned a boldogságot és az anyagi biztonságot, és ha meg akarod tartani őket, akkor osztoznod kell mással.”

Szeretettel:
Dr. Harsányi Edit
orvos-marketing igazgató

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok